Підтяжка зовнішньої поверхні стегон — головне про операцію

Операція з підтяжки зовнішньої поверхні стегна призначена для моделювання передньої і зовнішньої поверхні стегна через видалення жиру й обвислої шкіри. Результат — більш пружні й естетичні стегна. Підтяжка зовнішньої частини стегна також називається бічною підтяжкою, двосторонньою підтяжкою або пластикою стегна. Цей тип процедури часто виконується пацієнтам, які сильно схудли, що призвело до надмірного обвисання шкіри. Операція дозволяє видалити велику кількість жирових клітин, підтягнути в'ялу шкіру і зменшити видимість целюліту для кращого контуру верхньої частини ніг.

Кому підходить підтяжка зовнішньої поверхні стегна:

  • Пацієнти з в'ялою шкірою і/або целюлітом на стегнах, які соромляться свого зовнішнього вигляду.
  • Пацієнти з надлишковою шкірою і стійкими жировими відкладеннями на зовнішній стороні стегон.
  • Чоловіки і жінки, які значно схудли (природним шляхом або в результаті баріатричної операції).

Для проведення операції необхідно, щоби пацієнт мав стабільну вагу. Якщо людина має намір схуднути, процедуру рекомендується здійснити після досягнення бажаної ваги. Також рекомендується дотримуватися здорового харчування і виконувати фізичні вправи.

Підтяжка зовнішньої поверхні стегна не підходить:

  1. Пацієнтам із неконтрольованим діабетом або іншими серйозними захворюваннями, які можуть збільшити хірургічний ризик або вплинути на процес загоєння.
  2. Людям, які ще не досягли своїх цілей щодо зниження ваги.
  3. Пацієнтам із нереалістичними очікуваннями.

Як виконується підтяжка зовнішньої поверхні стегон?

Під час процедури робиться V-подібний розріз, що йде від пахової складки до зони стегон або сідниць. Довжина розрізу залежить від потреб пацієнта. Хірург видалить жирові відкладення і м'які тканини. Також може бути проведена ліпосакція для корекції форми стегон. Спочатку використовуються шви, що розсмоктуються, щоби закрити глибші шари тканини. Внутрішні шви будуть більш тугими, ніж ті, що розташовані поруч із верхніми шарами шкіри. Цей метод накладення швів допомагає підтримувати все стегно, а також знімає напругу на шкірі, що знижує ймовірність ускладнень. Після видалення зайвої шкіри стегна будуть виглядати підтягнутими. Для закриття розрізів пластичний хірург може використовувати шви, липкі стрічки або затискачі, а після будуть накладені пов'язки.

Реабілітація після підтяжки зовнішньої поверхні стегон

Після цієї операції пацієнтам варто очікувати появи припухлості і синців у зоні стегон і сідниць на початку періоду відновлення. Щоби мінімізувати набряк, підтримувати стегна і допомогти шкірі набути нових контурів, необхідно використовувати компресійну білизну. Такий одяг потрібно буде носити цілодобово до 3 тижнів.

У період відновлення пацієнтам не дозволяється сидіти прямо на сідницях, оскільки це може чинити тиск на рану й утруднити загоєння. Під час відпочинку пацієнти повинні використовувати подушки, що допоможе зняти напругу з ніг і розташувати тіло так, щоби тканина стегон не розтягувалася. Слід якомога швидше почати ходити для прискорення процесу загоєння і зниження ризику утворення тромбів.

Пацієнтам слід уникати присідань, підйому по сходах і фізичних навантажень протягом перших 2-3 тижнів. Іноді в місці розрізу ставлять дренажні трубки для видалення надлишків рідини. Прийняття душу допустимо через 2 дні після операції. Контрольний візит до хірурга необхідний приблизно через тиждень після операції. У цей час уже можна видалити дренажні трубки і зовнішні шви.

Більшість пацієнтів можуть повернутися до роботи через 2-3 тижні після процедури. Через 6-8 тижнів можна відновити регулярні вправи і звичайну діяльність.

Підтяжка зовнішньої поверхні стегон — результати

Залежно від ступеня в'ялості шкіри пацієнт може не побачити негайних результатів через набряк, синці і компресійний одяг. У міру того як пухлина почне спадати, верхня частина ніг буде ставати більш стрункою і підтягнутою. Остаточні результати стануть видимими приблизно через рік після того, як рубцева тканина набуде природнішого відтінку. Хоча перед цією пластичною операцією необов'язково мати ідеальну вагу, вона повинна бути зручною людині для легкого підтримання форми. Важливо розуміти, що значні коливання ваги анулюють результати підтяжки зовнішньої поверхні стегон. Однак пацієнт, який після процедури поступово втрачає вагу, поліпшить свою форму. Після операції допускається поступова втрата приблизно 4,5-7 кг.

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити