Підтяжка стегон: можливості операції при боротьбі з целюлітом

Операція з підтяжки стегон (або пластика стегон) — це хірургічна процедура, яка призначена для видалення надлишків шкіри з внутрішньої сторони стегна, поліпшення зовнішнього вигляду зони стегон і сідниць. Ця пластична операція зазвичай проводиться пацієнтам, які сильно схудли і мають в'ялу шкіру на внутрішній стороні стегон. За допомогою процедури можна підтягнути шкіру, але при цьому залишається шрам, який буде проходити по всій довжині стегна при видаленні великої кількості шкіри. Коротші рубці залишаються при видаленні менш обширної зони в'ялої шкіри. Зовнішній вигляд шраму складно передбачити напевно, але з часом він зникає.

Чи можна усунути целюліт за допомогою підтяжки стегон?

Ви, мабуть, чули різну інформацію про целюліт і підтяжку стегон. Одні фахівці говорять, що така операція усуває целюліт, інші — що це не так. Істина десь посередині. За допомогою підтяжки можна видалити целюліт у деяких, але не у всіх випадках.

У процесі підтяжки стегон хірург видаляє зайву шкіру, підтягуючи решту шкіри. Ця пластична операція робить стегна більш гладкими, привабливими, а також робить нерівності на шкірі менш помітними. Визначити, чи видалиться целюліт під час процедури, відносно нескладно навіть вдома. Можна просто спробувати підтягнути обвислу шкіру на стегнах. Якщо при цьому целюліт зникне, він, ймовірно, зникне і після підтяжки стегон. Однак, якщо целюліт залишається видимим, підтяжка стегон не усуне проблему, а, швидше за все, зменшить прояв целюліту. Водночас найбільш ефективний варіант процедури здатний визначити тільки фахівець.

Види підтяжки стегон

У людей може утворюватися целюліт на будь-якій частині стегон. Пластичний хірург під час огляду визначає, який тип підтяжки підходить пацієнту.

Підтяжка внутрішньої поверхні стегна

Целюліт на внутрішній стороні стегон є звичайним явищем. У ході підтяжки внутрішньої поверхні стегон хірург робить невеликі надрізи від складки між стегном і пахом до складки у сідниць. Потім хірург видаляє зайвий жир і шкіру.

Медіальна підтяжка стегон

Людям, у яких є целюліт на внутрішній поверхні верхньої частини стегон, може знадобитися медійна підтяжка. Хірург починає розріз на внутрішній стороні стегна і закінчує його на складці на сідниці.

Вертикальна підтяжка стегон

Целюліт може бути небажаним побічним ефектом значної втрати ваги. Багато людей могли відзначити, що целюліт став більш помітним після того, як вони сильно схудли, тому вибирають вертикальну підтяжку.

У ході такої процедури розріз починається від складки в паху і спускається до внутрішньої поверхні коліна. Це дозволяє хірургові видалити більшу частину шкіри і глибокий шар жиру.

Спіральна підтяжка стегон

Тим, у кого целюліт спостерігається на всій поверхні стегон, можна розглянути спіральну підтяжку. Така операція націлена на внутрішню, зовнішню, передню і задню частини стегон, дозволяючи хірургу моделювати все стегно.

Розріз починається прямо під сідницею і доходить до складки між стегном і лобком.

Спиральная подтяжка бёдер

Рекомендації з підтяжки стегон

Якщо вас турбує целюліт, підтяжка може вам допомогти. Однак, для початку потрібно проконсультуватися з кваліфікованим фахівцем. Підтяжка стегон не є універсальною операцією для всіх, і хороший пластичний хірург підбере для вас найбільш ефективні техніки.

Також зверніть увагу на те, що підтяжка стегон не є методом лікування ожиріння, не замінює дієти і вправи. Ви повинні досягти стабільної ваги і підтримувати її, щоби операція була найбільш дієвою. Подальша втрата ваги може призвести до погіршення стану тканин на стегнах.

Хороший загальний стан здоров'я — також вимога до проведення процедури. Такі захворювання, як діабет, можуть викликати ускладнення під час реабілітації та бути небезпечними при анестезії і седації. Підтяжка стегон найкраще підходить для пацієнтів із хорошим здоров'ям, без хвороб або серйозних захворювань, які вони перенесли раніше.

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити