Усе, що ви маєте знати про міні-підтяжку обличчя

Міні-підтяжка обличчя – це “полегшена” версія традиційної підтяжки обличчя. Така операція підходить для жінок і чоловіків, які хочуть позбутися не критичних вікових змін шкіри обличчя з меншою травматизацією та швидшим перебігом післяопераційного відновлення. 

Під час проведення міні-версії класичного фейсліфтингу пластичний хірург використовує невеликі розрізи навколо лінії росту волосся пацієнта, щоби підтягнути обвислу шкіру в області шиї та щелепи. 

Залежно від стану шкіри й зовнішнього вигляду обличчя пластичний хірург може запропонувати пацієнтові додаткові операції для омолодження, як-от підтяжка повік, брів, ін’єкції ботоксу, філерів тощо. 

Хоча міні-підтяжка обличчя вимагає менше розрізів порівняно з традиційною підтяжкою обличчя, вона все ж є інвазивною процедурою. Тому, як і перед будь-яким хірургічним втручанням, пацієнтові слід пройти обстеження організму та аналізи, дотримуватися вказівок і рекомендацій лікаря. 

Як і будь-яка інша інвазивна операція, міні-підтяжка обличчя вимагає загальної або місцевої анестезії. Пластичний хірург піднімає обвислу шкіру вверх через невеликі розрізи вздовж лінії росту волосся або за вухами й видаляє надлишки шкіри в районі лінії щелепи та щік. Така техніка, серед усього іншого допомагає дещо розгладити наявні глибокі заломи й запобігти появі нових зморшок. 

Після завершення операції лікар накладає шви, щоб закрити всі розрізи. Робиться перев’язка поверх швів, а за потреби встановлюються дренажі. Вони знімаються через 10-12 днів після проведення операції. 

У період реабілітації пацієнтові не рекомендується займатися інтенсивними фізичними навантаженнями, оскільки вони можуть погіршити процес загоєння та ваше самопочуття загалом. 

Загалом для повного відновлення після міні-підтяжки обличчя потрібно кілька тижнів. Хоча результати вважаються постійними, раджу  обговорити на консультації майбутні неінвазивні варіанти боротьби зі старінням, що покращать ваші результати у довготривалій перспективі. Серед найбільш дієвих і популярних:

  • ін’єкції ботоксу – якщо вам потрібен ефект розгладження

  • філери для надання об’єму шкірі та певного розгладження зморшок

  • мікродермабразія або дермабразія для усунення тонких зморшок і вікових плям

  • лазерне шліфування шкіри покращення для загального тонусу та текстури шкіри

Важливо знайти сертифікованого, досвідченого пластичного хірурга для виконання міні-підтяжки обличчя. Професійні дії Дмитра Слоссера та його команди допоможуть отримати неперевершений результат і легкий процес відновлення.

 

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити