Застосування філерів для підборіддя: що ви маєте знати

Що таке філери, які використовують для корекції форми підборіддя, й чому багато хто обирає цей варіант замість операції? Чи справді це працює для пацієнтів зі слабким підборіддям? Хто може зробити собі ін'єкції філерів? На ці та інші актуальні запитання у цій статті відповість провідний український пластичний хірург Дмитро Слоссер. 

Що таке філери для підборіддя?

Філер – це препарат, який наповнює шкіру, розправляє її та надає бажаний об’єм і форму підборіддю. Досвідчений лікар косметолог підбирає тип і об’єм філера, який підходить для індивідуальних потреб та анатомії людини, а також для її побажань та бажань.

Зазвичай філери, які лікарі використовують для підборіддя, можуть застосовуватися для корекції форми щік (вилиці), лінії щелепи, контурів носа; також вони допомагають позбавитися від яскраво виражених зморшок. 

Які переваги філерів у порівнянні з проведенням хірургічної операції для корекції форми підборіддя?

Це питання пацієнти задають дуже часто. Тож перелічу основні переваги вибору корекції форми підборіддя за допомогою філерів:

  • Операція зазвичай обходиться значно дорожче, однак результат лікування є постійним. Філери є тимчасовим рішенням проблеми із формою підборіддя, але тим не менш, вони довговічні – ефект виражений протягом кількох років. 

  • Всупереч думці багатьох людей, філери підборіддя можуть вирішити проблему слабкого підборіддя у багатьох випадках. Це чудова альтернатива хірургічному втручанню.

  • Оскільки лікування не є постійним, ви можете змінити та скоригувати свій зовнішній вигляд, якщо з часом ваше сприйняття себе або модні тенденції краси змінюються. Результат може бути філігранно точним і відповідати саме вашим естетичним уподобанням. 

  • Багато людей не хочуть кардинально змінювати свою зовнішність. Деяким пацієнтам достатньо трішки скоригувати квадратне підборіддя, заповнити філером ямочку або прибрати зморшки в нижній частині обличчя. Хірургія не завжди є виправданим рішенням для таких незначних, але точних змін. А от ін’єкції філерів чудово підходять для вирішення цих проблем. 

Які проблеми зовнішності можна вирішити за допомогою філерів? 

Є багато особливостей зовнішності, що можуть бути прийнятними для одних людей і нестерпними для інших. Коли пацієнту важко змиритися з певними особистими рисами обличчя або він/вона хоче відповідати трендам сучасності, на допомогу приходять філери. За допомогою них можна:

  • Змінити форму підборіддя (квадратну, з ямочкою або інші нетипові форми)

  • Змінити контури підборіддя (наприклад, дати проекцію слабкому підборідді)

  • Відновити втрачений унаслідок вікових змін об’єм обличчя

  • Додати округлість або м'якість рисам обличчя

  • Додати кути та різкість деяким рисам обличчя, наприклад, зробити більш виражені вилиці

  • Зробити менш вираженими зморшки у нижній частині обличчя

Хто може застосовувати філери для корекції зони підборіддя? 

Якщо людина не має протипоказань через особливості стану здоров’я й бажає покращити або змінити певні особливості своєї зовнішності з огляду на особисті вподобання – вона може застосовувати філери у тому обсязі, який визначає кваліфікований лікар косметолог. 

Однак спеціаліст може відмовити у проведенні ін’єкцій, пацієнтам, яким ще не виповнилося 18 років, або тим, хто приймає певні ліки, як-от імуносупресивні препарати, нестероїдні протизапальні препарати або будь-які інші ліки, які впливають на згортання крові.

Скільки часу займає корекція підборіддя філерами та як довго триває процес відновлення? 

Типова процедура з корекції підборіддя філерами зазвичай займає до 45 хвилин. Для початку вам потрібно буде заповнити опитування про стан вашого здоров’я, перенесені захворювання та оперативні втручання, що відбувалися протягом останніх 3-5 років. 

Далі у вас буде консультація з лікарем, на якій ви обговорюєте свою проблему й визначаєтеся з бажаним результатом. Спеціаліст має запропонувати вам найкраще рішення з огляду на ваш запит, анатомічні особливості будови обличчя, його загальні пропорції та естетику. Також ви маєте обговорити з лікарем усі можливі ризики процедури та потенційні побічні ефекти (вони зазвичай проявляються дуже рідко). 

Власне, ін'єкції філерів у кваліфікованого спеціаліста не займають багато часу, особливо якщо коригується лише одна зона обличчя. Більшість препаратів уже містять у складі місцевий анестезуючий засіб, який робить процес лікування більш комфортним для пацієнта. Існують також альтернативи без анестезії для тих, хто має алергію на анестетик.

Після процедури ви отримаєте детальний опис стосовно подальшого догляду за скоригованою ділянкою. Період відновлення після втручання, як правило, нетривалий. На обробленій частині обличчя можуть виникати незначні синці, почервоніння та свербіж, невеликий набряк і болючість. Ці симптоми зазвичай зникають протягом кількох днів – до тижня. Після ви вже можете насолоджуватися своїм гармонійним зовнішнім виглядом!

 

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити