Що таке лицьові імплантати і якими вони бувають

Лицьові імплантати сьогодні відіграють більшу роль у пластичній хірургії, ніж будь-коли раніше. За зростанням популярності ін'єкційних наповнювачів виріс попит на більш постійний варіант, який може забезпечити ті самі естетичні цілі. У минулому цей тип косметичної процедури обмежувався декількома імплантатами стандартного розміру для підборіддя і щік. Але сучасні лицьові імплантати бувають різних форм і розмірів, а це означає, що тепер існує рішення для поліпшення практично всіх зон обличчя. Крім того, використання 3D-комп'ютерної томографії у сучасній естетичній медицині полегшує індивідуальні процедури імплантації обличчя, наприклад, спрямовані на усунення асиметрії або лікування специфічних проблем. Ця технологія також полегшує реконструктивні операції на обличчі з використанням імплантатів.

Кому підходять лицьові імплантати

Імплантація може виконуватися окремо або бути частиною інших процедур омолодження обличчя, таких як підтяжка і блефаропластика. Точний тип і розмір лицьових імплантатів, які найкраще підходять для вас, вимагають оцінки ваших цілей, фізіологічних особливостей і думки вашого хірурга. 

У той час як будь-яка зона вашого обличчя може бути збільшена за допомогою імплантатів, щоки, підборіддя і щелепа є найчастішими ділянками для введення лицьових імплантатів. Якщо вас турбує маленьке підборіддя, нечітка лінія щелепи або недостатньо виражений овал обличчя, пластична операція з використанням лицьових імплантатів може вам допомогти.

Найкращий спосіб дізнатися, чи підходить вам імплантація, — записатися на консультацію до кваліфікованого пластичного хірурга. Як правило, лицьові імплантати розв’язують проблеми тих пацієнтів, які мають від природи слабкі лицьові кістки навколо очей, щік, середньої зони обличчя або підборіддя і лінії щелепи. Синтетичні ін'єкційні наповнювачі можна використовувати як пробний метод, щоби побачити, чи підходить вам варіант постійного імплантату.

Лицевые импланты

Імплантати для зони підборіддя

Лицьові імплантати для підборіддя бувають різних типів, які забезпечують горизонтальне, вертикальне збільшення або мають квадратну форму. Імплантат підборіддя може бути розміщений через розріз під підборіддям або всередині нижньої губи залежно від розміру і цілей пацієнта.

Лицьові імплантати на лінії щелепи

Цей тип імплантатів збільшує задню частину щелепи. Доступні варіанти з розширеним кутом нахилу щелепи і з вертикальним подовженням кута щелепи для чітко вираженої лінії. Імплантати поміщають всередину рота через надрізи, зроблені за корінними зубами і під великим м'язом щелепи. Імплантати лінії щелепи часто використовуються в поєднанні з імплантатом підборіддя, особливо у чоловіків.

Щічні імплантати

Щічні лицьові імплантати доступні в багатьох різних варіантах для збільшення вилиць і/або області на їхній нижній стороні. Щічні імплантати встановлюються через невеликі розрізи, зроблені високо під верхньою губою. У деяких випадках вони можуть навіть вводитися через розрізи повік, якщо одночасно проводиться хірургія повік. Ці імплантати можна розмістити на передній частині вилиці або далі залежно від бажаного ефекту.

Щечные импланты

Носові імплантати

Носові імплантати можуть допомогти підняти перенісся або лінію спинки і/або поліпшити профіль кінчика носа. Збільшення основи носа проводиться за допомогою навколоносових імплантатів. Усі ці процедури можна робити самостійно, але частіше вони проводяться в рамках загальної операції зі зміни форми носа.

Імплантати слізного каналу

Цей тип лицьових імплантатів використовуються для збільшення западин під очима. Імплантати встановлюються через будь-який із різних розрізів нижньої повіки, розташовуються уздовж краю під очницею, щоби додати об’єм під очима. Хоча вони можуть бути встановлені самі по собі, імплантати слізного каналу часто є частиною ширшого омолодження нижніх повік.

Губні імплантати

Такі лицьові імплантати виготовляються з м'якого губчастого циліндричного матеріалу, що імітує м'які тканини губ. Вони бувають різної довжини і товщини, щоби відповідати будь-якій естетиці обличчя. Імплантати встановлюються в невеликих розрізах в кутах рота під місцевою анестезією.

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити