Пластична операція: за кордоном чи в Україні?

Пластична хірургія набула особливо активного розвитку після Першої та Другої світових воєн, коли чимало військових і цивільних отримали складні травми обличчя й тіла, що погіршили їхній зовнішній вигляд. Завданням пластичних хірургів тих років було повернення людям привабливого зовнішнього вигляду та впевненості в собі. 

Від середини ХХ століття методи пластичної хірургії невпинно вдосконалювалися, стаючи більш безпечними та комфортними для пацієнтів. 

На сьогоднішній день пацієнти мають змогу обирати не лише лікаря та клініку пластичної хірургії, а й країну, де бажають зробити операцію своєї мрії для покращення зовнішності, позбавлення від комплексів і незручностей. Топовими країнами для проведення пластичних операцій називають США, Бразилію, Південну Корею тощо. Заслужене місце серед них посідає й Україна. 

Сполучені Штати Америки

Протягом останніх десятиліть галузь косметичної пластичної хірургії в США неухильно зростає, оскільки приватні клініки пропонують велику кількість послуг, ефективних та безпечних для більшості людей. Зростаючий попит на покращення зовнішнього вигляду людини (особливо серед медійних особистостей, акторів, співаків) також сприяє  популярності послуг пластичних хірургів.

За даними Aesthetic Society, у 2020 році найчастішою хірургічною процедурою в Америці була ліпосакція, а збільшення грудей посідало друге місце. Інші популярні процедури включали пластичні операції на обличчі, як-от ринопластика (хірургія носа) або підтяжка обличчя.

Південна Корея

Південна Корея може похвалитися найбільшою кількістю косметичних процедур на душу населення у світі. Ця країна, як і Сполучені штати Америки, відома багатьма висококласними пластичними хірургами, які спеціалізуються на природних трансформаціях обличчя та тіла.

Однією з найпоширеніших процедур тут є хірургія подвійних повік: лікар видаляє складку на повіці, щоб зробити око більшим і чіткішим. Інші популярні хірургічні втручання включають ліпосакцію, операції на щелепах і носі. 

Пацієнти пластичних хірургів у Південній Кореї понад прагнуть мати привабливий і здоровий вигляд, тож дотримання природних пропорцій тут понад усе. 

Бразилія

Зробити пластичну операцію в Бразилії є нормою для багатьох громадян не лише забезпеченого, а й середнього класу. 

Справа в тому, що в цій країні Латинської Америки послуги пластичних хірургів не оподатковуються. Саме тому багато людей із потребами коригування зовнішнього вигляду мають  доступ до косметичної хірургії за доступними цінами. Це також сприяє розвитку медичного туризму в країні, оскільки до Бразилії часто приїжджають іноземці, щоби скористатися перевагами досить доступних цін.

Україна 

Пластичні хірурги в Україні справедливо вважаються одними з найкращих в Європі. Варто зазначити, що українські хірурги (й інші лікарі, які беруть участь у проведенні операцій з удосконалення тіла) багато стажуються у провідних клініках Європи та Америки, навчаючись найсучаснішим технікам і особливостям проведення операцій. Тож їхній професіоналізм і досвід у галузі пластичної та реконструктивної хірургії вражає багатьох колег з інших країн. Приємним бонусом для пацієнтів-іноземців є ціни, значно нижчі, ніж, наприклад, у країнах Західної Європи.

Якщо ви зараз розглядаєте пластичну операцію, вибір досвідченого пластичного хірурга є обов’язковим, адже від цього залежить результат втручання. 

Дмитро Слоссер є справжніми професіоналом своєї справи та провідним українським пластичним хірургом. Тому, якщо ви прагнете покращити естетику свого обличчя чи тіла, позбутися дефектів зовнішності, які заважають вам повноцінно жити, записуйтеся на первинну консультацію до Дмитра Володимировича Слоссера.

 

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити