Особливості ліпосакції для чоловіків

Пластична хірургія стає все більш популярною серед чоловіків, оскільки вони шукають різні способи зберегти хорошу форму й підкреслити свої природні риси. Одним із таких втручань є процедура ліпосакції або скульптурування тіла.

Ліпосакція — це процедура, яка допомагає позбутися жирових відкладень, які не зменшуються за допомогою здорового харчування та фізичних вправ. Часто ця операція виконується в поєднанні з іншими пластичними хірургічними втручаннями для досягнення оптимальних результатів.

Найкращі кандидати на чоловічу ліпосакцію мають оптимальну масу тіла або близьку до неї, ведуть відносно здоровий спосіб життя та мають реалістичні очікування від операції. 

Зауважу, що ліпосакція не є лікуванням ожиріння чи повною заміною дієти та фітнесу. Якщо у пацієнта є зайва вага, спочатку потрібно вирішити проблему з нею, а потім уже приступати до планування ліпосакції.

Основні методи проведення процедури

Три найпоширеніші методи ліпосакції – це вакуумний, лазерний та ультразвуковий. Перший метод використовує хірургічний вакуум або шприц для відсмоктування жиру з певних ділянок тіла. Під час лазерної ліпосакції тонке лазерне волокно подає низькоенергетичні хвилі для розрідження зайвого жиру. Ліпосакція за допомогою ультразвуку розчиняє непотрібний жир за допомогою ультразвукових хвиль. 

Ці методи можна використовувати окремо або в поєднанні один з одним, і багато факторів визначають, яка процедура підходить саме вам. Тому важливо запланувати консультацію з провідним українським пластичним хірургом доктором Дмитром Слоссером, щоб скласти план лікування, який би відповідав вашим потребам і очікуванням.

Особливості чоловічої ліпосакції

Ліпосакція чоловіча зазвичай виконується для зменшення обсягу підшкірного жиру в ділянках грудей, боків і живота. Ця процедура допомагає покращити вашу фігуру, зберігаючи природні риси. 

Часто таке хірургічне втручання виконується для лікування гінекомастії (або “чоловічих грудей”). Процедура ліпосакції вказаних ділянок тіла ефективно зменшує надлишок жиру, створюючи чіткі чоловічі груди. Це може значно підвищити впевненість у собі та самооцінку чоловіка. 

Ліпосакція грудей у чоловіків не залишає по собі видимих шрамів і зазвичай триває не більше години. Через невеликі розрізи пластичний хірург доктор Слоссер зможе зменшити обсяг жиру й “виліпити” вам правильну форму грудей. 

Ліпосакція живота допоможе вам створити підтягнутий, плоский живіт і показати чіткий прес. Однак видалення жиру з живота у чоловіків допомагає  зменшити лише поверхневий шар підшкірного жиру. На жаль, твердий вісцеральний жир, що утворюється навколо внутрішніх органів і формує опуклий живіт у деяких чоловіків, недоступний для ліпосакції. З ним треба боротися не методами пластичної хірургії, а за допомогою грамотних дієт і розумних фізичних навантажень. Адже надлишок цього жиру може призвести до таких захворювань, як діабет, хвороби серця тощо.

Особливості відновлення після процедури ліпосакції

У чоловіків жир має більш волокнисту консистенцію, тож на його видалення пластичний хірург зазвичай витрачає більше часу, ніж на таку ж процедуру в жінок. Незважаючи на це, відновлення після ліпосакції у чоловіків відносно просте. Початковий набряк після процедури зазвичай незначний. Дренаж із місць невеликих розрізів є нормальним протягом перших 24 годин після операції. Важливо пити багато рідини протягом перших кількох днів після процедури. Зауважу, що пацієнтові також буде потрібно носити компресійну білизну на оброблених ділянках протягом приблизно 4-6 тижнів. 

Залежно від рівня дискомфорту та больових відчуттів фізичну активність чоловік зможе відновити протягом двох-семи днів після процедури. 

Приємним для пацієнта моментом є те, що після ліпосакції помітно миттєве покращення зовнішнього вигляду прооперованих ділянок. Але остаточні результати зазвичай з’являються протягом 3 місяців.

 

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити