Ліпосакція стегон в районі "галіфе": особливості операції

Ліпосакція стегон  – це одна з найпопулярніших операцій у жінок для видалення зайвого жиру. Досвідчений пластичний хірург Дмитро Слоссер допоможе вам усунути непривабливі відкладення жиру, яких дуже складно позбутися за допомогою лише правильного харчування та фізичних вправ. 

Які причини накопичення зайвого жиру в зоні стегон?

Жінки частіше мають помітні ділянки жиру на зовнішній частині стегон, які називаються «галіфе». Ці ділянки жиру зазвичай розвиваються під час фази статевого дозрівання, коли рівень циркулюючого естрогену підвищується. “Галіфе” рідко з’являються ізольовано і часто зустрічаються в поєднанні з ділянками жиру в інших місцях, наприклад, великими сідницями.

Загалом, у жінок надмірний жир має тенденцію накопичуватися на стегнах. Це відбувається поступово, у процесі природного старіння, однак деякі жінки можуть бути генетично схильні до розвитку об’ємних стегон. При наближенні або настанні менопаузи швидкість метаболізму починає знижуватися, а це означає, що набрати вагу стає легше, незважаючи на нормальну дієту та регулярні фізичні вправи. 

Тож для покращення зовнішнього вигляду, впевненості в собі та більшого комфорту жінки звертаються до пластичного хірурга для проведення ліпосакції. 

Що включає в себе ліпосакція стегон? 

Ліпосакція стегон найчастіше проводиться на внутрішній частині стегна, а також може виконуватися на зовнішній частині, щоб позбутися “галіфе”, локальних відкладень жиру, розташованих над стегновими кістками. Існує також варіант “ліпосакції стегон 360”, яка передбачає окружну ліпосакцію внутрішньої, зовнішньої, передньої та задньої частин стегон і зазвичай поєднується з ліпосакцією колін.

Хоча ліпосакцію стегон можна проводити як під загальною, так і під місцевою анестезією, остання ідеально підходить лише для невеликих локалізованих ділянок. У всіх інших випадках лікар рекомендуватиме загальну анестезію для вашого повного комфорту та безпеки під час процедури. 

Після того, як загальна анестезія почне діяти, пластичний хірург зробить доступ до ділянок надлишкового жиру на стегнах через дуже маленькі розрізи. За допомогою спеціальних канюль для ліпосакції жирова тканина ефективно розщеплюється й відокремлюється від навколишньої сполучної тканини. Маленькі розрізи гарантують, що будь-які потенційні шрами будуть непомітними через шість тижнів. Після завершення ліпосакції стегон пластичний хірург накладає стерильну пов’язку на зони лікування. 

До виписки ви знаходитеся у стаціонарі клініки, де ваш стан контролюватимуть кваліфіковані лікарі та медичний персонал. Вам необхідно буде носити спеціальний ліпокомпресійний одяг протягом щонайменше 4-6 тижнів після операції. Вона призначена для зменшення післяопераційних набряків і допомагає оптимізувати контур стегон, утримуючи шкіру притиснутою. 

Досягнення найкращих результатів ліпосакції стегон залежить від дотримання всіх післяопераційних інструкцій, наданих вашим пластичним хірургом для оптимізації загоєння та відновлення. У більшості випадків пацієнти можуть очікувати повного одужання після ліпосакції стегон через 6-8 тижнів після процедури. 

Початкові результати стануть очевидними на цьому етапі, але остаточні результати можна очікувати через 3-6 місяців після операції. 

Якщо ви вирішите дізнатися більше про ліпосакцію стегон, ми рекомендуємо проконсультуватися із провідним українським пластичним хірургом Дмитром Слоссером. На консультації лікар може оцінити доцільність такої операції саме для вас і окреслити очікувані результати. 

 

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити