Дмитро Слоссер: "Радість пацієнтів, які пройшли пластичну хірургію, – це щось неймовірне".

Вони – творці нових облич і тіл, ті, хто щодня допомагають людям відновлювати впевненість в собі: від незначних змін і до великих перевтілень. Їхня робота дарує людям нове життя – пластичні хірурги.

Питання: Після пластики обличчя Face ID буде впізнавати? 

Дмитро Слоссер: Залежить, після якого хірурга… Після мене, сподіваюсь, впізнає (усміхається).

Дмитро Слоссер, пластичний хірург, має 27 років досвіду в реконструктивній та естетичній медицині, виконує унікальні операції з відновлення вуха з власного ребра людини.

Питання: Як часто до вас звертаються чоловіки? 

Дмитро Слоссер: Відсоток чоловіків, які приходять за пластичними операціями, останнім часом набагато збільшився. Раніше було десь 5% зараз, я думаю, не менш як 7-8% чоловіків. Цікаво, що взагалі змінився запит на операції. Раніше приходили лише з ліпосакцією, ринопластикою, пластикою вух. Тобто, такі стандартні речі, які не кидаються у вічі. А тепер дуже сміливо йдуть і на підтяжку обличчя, і на підтяжку живота. Є такі, які роблять радикальні зміни обличчя. Ну тобто те, чого раніше не було.

Питання: Чи можна зробити кубики пресу без фізичних тренувань?

Дмитро Слоссер: Мені подобаються, знаєте, ті фотографії, коли гриль-решітку прикладають до живота, і вже кубики пресу є. Це фактично одне й те ж. Виглядає дуже дивно. От ми можемо пройтися канюлями під час ліпосакції, розбити жир на такі "кубики пресу", головне – не помилитися в кількості. Це раз. А друге, знаєте, коли людина згинається, то воно так збирається на животі… Це не дуже красиво, я б не радив таке робити. 

Питання: Грудні імпланти можуть лопнути?

Дмитро Слоссер: Деякі пацієнтки приходять і кажуть: “Чи може бути таке, що я буду летіти в літаку, і в мене вони вибухнуть?” Ні, такого не буває. Дуже рідко сам імплант може втратити цілісність. Його оболонка імпланта може розійтись, але це гарантійний випадок, і фірма, що постачає ті імпланти, зобов'язана їх поміняти.

Питання: З яким найдивнішим запитом до вас зверталися? 

Дмитро Слоссер: Ви знаєте, таких випадків доволі багато. Останній випадок був, коли дівчина видалила собі родимку на обличчі і потім прийшла до мене, кажучи: “Я заплачу будь-які гроші, пересадіть її мені назад. Можете взяти з іншого місця, з іншої людини”. Для мене це виглядає трошки дивно. Бувають такі, що кажуть: “От в мене немає жиру, то чи можна взяти жир, наприклад, чоловіка або когось іще”. Люди, зараз все ж таки ХХІ століття, потрібно розуміти, що неможливо пересадити жир від іншої людини.

Питання: Назвіть три найпопулярніші запити в пластичній хірургії?

Дмитро Слоссер: Це пластика носа (ринопластика), збільшення грудей або пластика грудей і блефаропластика (пластика повік). Але я думаю, що є пластичні хірурги, які більше спеціалізуються, наприклад, на ліпосакції, тож до них, можливо, більше звертаються ті, хто зменшити об'єми.

Питання: Що сталося з Миколою Тищенком?

Дмитро Слоссер: Ох Боже, всі говорять про Тищенко. Мабуть, бджоли покусали, не знаю. Сказати, була пластична операція чи ні, я не можу, тому що я там не стояв, свічку не тримав. Але вочевидь якісь ін'єкційні технології присутні. 

Питання: Якщо ніс не сподобався, чи можна його повернути протягом 14 днів по гарантії? 

Дмитро Слоссер: Так, звісно. Ми надаємо гарантію, виписуємо новий ніс. У нас є магазин свій, прийшов, поміряв, ага, мені цей підходить (усміхається). Ні через 14 днів попередню форму неможливо повернути, тому що після операції необхідно чекати рік або як мінімум півроку, поки зійде набряк, і тоді вже щось можна поправити або поміняти 

Питання: Що вам найбільше подобається у пластичній хірургії?

Дмитро Слоссер: Останнім часом, в умовах війни, мені приносить задоволення те, що я можу допомогти нашим хлопцям-військовим, які отримали поранення. До нас звертаються хлопці за складними операціями, і радість пацієнтів, які пройшли пластичну хірургію, – це щось неймовірне. Люди почали посміхатися, перестали ховатися від людей… Останнім часом мені саме це приносить задоволення.

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити