Блефаропластика проти підтяжки брів - що найкраще підходить для провислих повік?

З віком лоб і область навколо очей стають першими місцями, де ми починаємо помічати зморшки, тонкі лінії і в'ялість шкіри, що сприяє втомі і старінню. Провисання повік, зокрема, є звичайним явищем для багатьох, не тільки змушуючи людей виглядати старше своїх років, але в деяких випадках також заважаючи їх зору.

Якщо ви все більше і більше незадоволені зовнішнім виглядом верхньої частини обличчя і очних областей, можливо, прийшов час подумати про косметичну хірургію.

Блефаропластика проти підтяжки брів - що найкраще підходить для провислих повік? | SLOSSER

Джерело фото: Мед Сіті

Блефаропластика верхніх повік

Процедура блефаропластики проводиться з цілого ряду причин, найчастіше у пацієнтів, які скаржаться на "втомлений" вигляд, викликаний важкими, провислими повіками і мішками під очима. Таким чином, для пацієнтів з провислими повіками блефаропластика часто є найбільш підходящим варіантом лікування.

Блефаропластика також може бути виконана для поліпшення симетрії повік або поліпшення зору, особливо у пацієнтів, у яких поле зору може бути утруднено через обвислий капюшон верхньої повіки.

Процедура включає в себе видалення надлишку шкіри, м'язів або жиру з простору верхньої повіки( блефаропластика верхньої повіки), метою якої є зменшення надлишку тканини і ремоделювання нижчих опуклостей, викликаних жиром, щоб досягти більш свіжого, більш молодого зовнішнього вигляду.

Коли не потрібно робити блефаропластику

Якщо ваша мета полягає в тому, щоб просто видалити тонкі лінії і зморшки навколо куточків очей, є й інші варіанти лікування, які були б більш придатними і менш інвазивними.

У багатьох випадках поява провисання верхньої повіки обумовлено поєднанням не тільки властивого надлишку шкіри, але і опущення брови, ущільнення простору верхньої повіки. У цих ситуаціях підтяжка брів може бути краще, ніж блефаропластика. У деяких випадках для досягнення оптимальних результатів потрібно як блефаропластика, так і підняття брів.

Якщо у вас раніше була верхня блефаропластика, але ви знову починаєте помічати опущення повік, можливо, ви подумуєте про те, щоб пройти іншу процедуру. Однак, якщо більше не залишилося багато шкіри повік, щоб видалити, підтяжка брів може бути рекомендована в якості альтернативи. З урахуванням сказаного, більшість пацієнтів задоволені результатом і не відчувають необхідності вдаватися до іншої процедури, так як результати є довготривалими.

Підтяжка брів

За допомогою операції підтяжки брів мета полягає в тому, щоб підняти і перемістити брови, щоб досягти більш молодого, більш природного зовнішнього вигляду, який відповідає решті частини обличчя. Ліфтинг брів підходить для тих, у кого низькі," закриті " брови або хто помітив провисання області брів (птоз брів) з віком.

Коли положення брів низьке, людині, можливо, доведеться постійно піднімати брови, що часто викликає тонкі лінії і зморшки на лобі. Обвислі або низькі брови також можуть надати обличчю сердитий, сумний або втомлений вигляд, що впливає на те, як пацієнти сприймаються іншими. Деякі пацієнти також скаржаться, що вони більше не можуть бачити макіяж, який наноситься на їх повіки.

Підтяжка брів може освіжити зовнішній вигляд області навколо очей, не вдаючись до операції на повіках. Багато пацієнтів, однак, вважають за краще пройти комбіновану блефаропластику і процедуру підтяжки брів, залишаючи їм всебічно омолоджений зовнішній вигляд.

Існує кілька різних підходів до виконання операції підтяжки брів, які включають в себе:

  • Ендоскопічна підтяжка брів за допомогою розрізів замкової щілини над лінією брів.
  • Внутрішня браупексія, що виконується одночасно з блефаропластикою через той же розріз.
  • Пряма підтяжка брів, зазвичай використовується для дуже низьких брів і вимагає розрізу над лінією волосяного покриву брів.
  • Скроневий ліфтинг брів, використовуючи розрізи позаду лінії росту волосся, які також можуть бути використані для підйому зовнішньої частини брови.

Коли не потрібно піднімати брови

Якщо ваше положення брів природно знаходиться вище, то піддаватися підтяжці брів зазвичай не рекомендується, так як це може залишити вас з враженим або здивованим виглядом, що явно не ідеально.

Крім того, якщо ви виступаєте проти кілька інвазивних процедур, то безопераційний варіант лікування для підняття брів, такий як використання ін'єкційних препаратів, може бути кращим. Однак вони не дадуть таких же довготривалих результатів, як хірургічні методи.

Блефаропластика або підтяжка брів, що мені підходить?

Кожен пацієнт індивідуальний і матиме свій власний бажаний результат, тому відповідь дійсно залежить від того, чого ви хочете досягти. Зокрема, при провисанні повік рекомендується блефаропластика, але багато пацієнтів вибирають комбіновані процедури, щоб домогтися більш свіжого і молодого зовнішнього вигляду в цілому.

Підтяжки брів рекомендуються пацієнтам з низькими або провислими бровами, допомагаючи зменшити ознаки старіння і більше не виглядати зношеними, сердитими або нещасними.

Незалежно від того, про яке лікування ви думаєте, життєво важливо звернутися за консультацією до професійного хірурга, який зможе оцінити ваші індивідуальні потреби і дати вам реалістичне уявлення про те, що може бути досягнуто. Як і в багатьох косметичних процедурах, зазвичай може бути більше одного рішення, яке підходить саме вам.

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити