Нехірургічна підтяжка брів — техніки і результати

Пластика повік довгий час була однією з найпопулярніших косметичних операцій, але в останні роки хірурги (зокрема які спеціалізуються на блефаропластиці) також визнали ефективність підтяжки брів. Повіки, брови і лоб пов'язані, тому одна лише блефаропластика не завжди дає результат, якого очікує пацієнт. Еволюція технік і методів естетичної медицини привела до буму так званої хімічної підтяжки брів. Причин може бути дві: нехірургічна процедура доступніша в фінансовому плані, а офтальмологи розглядають відносно просту хімічну підтяжку як засіб досягнення результатів у своїй практиці.

Подтяжка бровей нехирургическая_фото1

Чому пацієнти вибирають хімічну підтяжку брів

Для багатьох пацієнтів нехірургічна підтяжка брів — це спосіб зробити їхнє обличчя більш відкритим і молодим, особливо якщо ця зміна може допомогти їм зберегти роботу, оскільки навислі брови іноді заважають людям нормально бачити, як відзначають офтальмологи. Пацієнти готові регулярно повертатися для хімічної підтяжки, або «рідкої підтяжки». Вони розглядають процедуру як деякі споживачі стрижку. Люди вважають, що малоінвазивні процедури настільки ж ефективні, як ліпосакція і підтяжка обличчя, і коштують дешевше. Однак вони не завжди допомагають розв’язати проблему. Також, якщо ви подивитеся, скільки коштує повторна хімічна підтяжка брів, то за п'ять років це буде дорожче, ніж одноразова хірургічна операція. Але люди більше думають про те, скільки їм коштуватиме одна процедура.

Крім того, що хімічний ліфтинг дешевший, він не вимагає часу на відновлення і пов'язаний з меншими ризиками, ніж традиційна хірургія. У людей до того ж може бути не так багато шкіри, яку потрібно видалити хірургічним шляхом, і вони не впевнені, що хочуть сталості хірургічної процедури. Хімічна підтяжка брів призначена для молодих, активних пацієнтів, які справді не хочуть переживати період одужання, коли обличчя опухло і з синцями.

Як проводиться хімічна підтяжка брів

Хімічна підтяжка брів досягається з використанням ботулотоксину. Продукт розслабляє м'язи очей, які тягнуть брови вниз. М'язи, що підтягують брови вгору, такі як лобний, можуть тоді працювати безперешкодно. Бажаний ефект зберігається від 3 до 6 місяців.

Іноді препарати для підтяжки брів використовуються в поєднанні з іншими нехірургічними методами, такими як лазерний пілінг, який підтягує лоб і піднімає брови, або філерами, які розміщують під бровами, щоби підняти їх. Вибір методів і рішення про те, чи можна їх використовувати разом, залежить від бажаних естетичних результатів пацієнта, а також від особливостей його зовнішнього вигляду перед процедурою.

Пацієнти з опущеними бровами і похмурим через це зовнішнім виглядом отримують більше користі від ботокса або диспорта. Пацієнти з глибоко посадженими очима, запалим обличчям внаслідок втрати жиру під бровами, можуть отримати користь від філерів. Наповнювач здатний зробити зону під бровою більш пухкою і природною, а також трохи підняти її. Але деяким пацієнтам може допомогти комбінація хімічних підтяжок.

Очікування пацієнтів від хімічної підтяжки брів

Як і при будь-якій процедурі, пацієнтам важливо знати, що їм очікувати. Недоліком підтяжки брів за допомогою ботокса або диспорта є те, що вони мають тимчасовий характер і можуть підняти брову всього на кілька міліметрів, а хірургічна процедура може підняти брови до сантиметра і більше. Підтяжка брів за допомогою хімічної процедури не здатна досягати 5 мм, це не буде величезною зміною.

При підтяжці брів за допомогою ботокса і диспорта важливо точно розуміти, якого ефекту людина бажає досягти. Найбільша помилка полягає в тому, що люди наносять ботокс у лоб і очікують, що це підніме брови. Але цей тип процедури позбавляє від зморшок на лобі, при цьому ефект від нанесення ботокса на лоб полягає в тому, що брови опускаються, тому що м'язи розслабляються. Тому пацієнтам із птозом брів потрібно бути особливо обережними.

Подтяжка бровей нехирургическая

Побічні ефекти після хімічної підтяжки брів

Від ботокса або диспорта можуть бути побічні ефекти: гіперчутливість у деяких пацієнтів, точкові кровотечі або чорно-сині відмітини навколо точки введення голки. Найбільш частим несприятливим результатом є синяк. Тому потрібно уникати аспірину, ібупрофену та інших нестероїдних протизапальних засобів, а також вітаміну Е і деяких продуктів, включно з лляним насінням, риб'ячим жиром і часником.

Однак, результати, як правило, дуже цінуються пацієнтами. Ботокс розгладжує складки між бровами, брови трохи піднімаються. Пацієнти, які бажають домогтися невеликих змін у зовнішності, справді в захваті від косметичної процедури.

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити