Коли необхідна підтяжка брів

Брови — одна з найбільш визначальних рис вашого обличчя. Вони висловлюють емоції, показують вираз і окреслюють ваші очі. Усі хочуть мати гарні брови, але в міру дорослішання стає важко підтримувати їхню ідеальну форму. Гравітація і час працюють проти нас щодня. Розташування брів на обличчі залежить від того, наскільки щільна і пружна у вас шкіра на лобі.

Подтяжка бровей

З якою метою проводиться підтяжка брів

Підтяжка брів — проста процедура, яка передбачає зміни в тканинах чола для надання пацієнтові більш молодого виду. Процедура може включати переміщення дуги брів у більш вигідне положення і просто видалення зморшок із лоба. Залежно від цілей клієнта я роблю невеликі розрізи в різних місцях, щоби допомогти йому досягти бажаного результату.

Які переваги цієї пластичної операції? Кожен гідний того, щоби дивитися в дзеркало і любити своє відображення. Процедура допоможе трохи змінити положення брів на обличчі, пом'якшити зморшки і підняти брови. Крім цих поліпшень, підтяжка брів надає ще такі додаткові переваги:

  • відновлення природної дуги брів;
  • зменшення обвисання верхніх повік;
  • мінімізація появи гусячих лапок;
  • видалення зайвої шкіри з обличчя.

Коли варто замислитися про проведення підтяжки брів

Оскільки ця процедура є мінімально інвазивною, вона не вимагає тривалого періоду реабілітації. З віком наша шкіра втрачає еластичність, тому спостерігається її обвисання в багатьох зонах тіла, і це нормальне явище. Але ви можете використати цю операцію для корекції деяких наслідків старіння. Я рекомендую підтяжку брів тим своїм клієнтам, у кого спостерігаються:

  • низьке положення брів;
  • глибокі складки на лобі;
  • лінії «похмурого погляду» або борозни на верхній частині носа;
  • надлишкова шкіра, що нависає над очима.

Незалежно від причин проведення пластичної операції, я дбаю про те, щоби клієнту сподобався остаточний образ. Під час консультації я обговорюю цілі пацієнта і відповідно вибираю оптимальне місце розрізу.

Методи здійснення підтяжки брів

Подтяжка бровей-фото1

Я вибираю техніку здійснення підтяжки брів залежно від бажаного результату клієнта. Конкретна методика визначає розташування розрізів. Існують такі методи: 

Ендоскопічний. Кілька невеликих розрізів робляться за лінією росту волосся. Потім вставляється довга тонка трубка з джерелом світла і крихітною камерою, встановленою на її кінці (ендоскоп), через один із розрізів, яка дозволяє бачити основні м'язи і тканини. Використовуючи інструмент, вставлений через інший розріз, хірург піднімає тканини чола і закріплює їх на місці. Потім розрізи закриваються швами або невеликими зажимами.

Вінцевий. Надріз робиться за лінією росту волосся на маківці або від вуха до вуха. Хірург підніме лінію чола в нове положення, при цьому скальп перед розрізом буде перекривати шкіру голови позаду нього. Потім видаляється пересічна шкіра голови, а решта шкіри голови зшивається. Ця пластична операція зазвичай не застосовується у людей із високою лінією росту волосся, тонким або схильним до випадання волоссям.

Підтяжка брів по лінії росту волосся. Хірург робить розріз між верхньою частиною лоба і початком лінії росту волосся. Лікар видаляє невелику кількість шкіри і тканин із верхньої частини чола, а не зі шкіри голови. У результаті лінія росту волосся не буде відсунута назад. Підтяжку брів по лінії росту волосся я часто рекомендую тим пацієнтам, у кого спостерігається сильне випадання волосся (аж до залисин).

Різниця між підтяжкою брів і підтяжкою обличчя

Основна відмінність між цими двома процедурами — зона обличчя, що оперується. Підтяжка брів фокусується на шкірі й зонах у верхній частині обличчя, а підтяжка обличчя фокусується на шкірі в нижній частині. Це також стосується середньої частини обличчя і шиї. Підтяжка обличчя спрямована на зменшення зморшок і підтяжку шкіри. Якщо ви хочете омолодити зону лоба і ділянки між бровами, вам підійде підтяжка брів. Проте, щоби знати точно, яка саме операція вам потрібна, необхідна консультація і особистий огляд.

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити