Які є види ліпосакції й кому вони підходять?

Коли справа доходить до схуднення та формування ідеальної фігури, лікарі перш за все рекомендують дієту та фізичні вправи. На жаль, іноді наше тіло має жирові відкладення, які дуже складно усунути без оперативного втручання.  Навіть здорова дієта та регулярні фізичні вправи просто не в змозі виправити ці недоліки. Такі ділянки тіла можуть виглядати горбистими внаслідок целюліту або мати незбалансований вигляд, навіть якщо ви регулярно займаєтеся спортом і добре харчуєтесь. Тож ліпосакція – це популярний спосіб боротьби з такими жировими депо та чудовий спосіб точкової корекції контурів тіла як для чоловіків, так і для жінок. 

Сертифікований і досвідчений пластичний хірург допоможе вибрати серед кількох різних видів ліпосакції той, що найкраще підходить саме для ваших цілей. Ваш хірург допоможе вам зрозуміти переваги та недоліки кожного варіанту і визначити зони лікування, для яких кожен з них підходить.

Розуміння основних відмінностей між видами ліпосакції є першим кроком до омріяного результату – витонченого, підтягнутого та гармонійного тіла. 

Тумесцентна ліпосакція

Тумесцентна ліпосакція є найбільш поширеним варіантом. Щоб виконати цей тип ліпосакції, ваш пластичний хірург введе стерильний розчин у зону лікування. Цей розчин, як правило, є сумішшю фізіологічного розчину, який допомагає видалити жир, анестетика і препарату, який викликає звуження кровоносних судин у цій області. Ін’єкція цього стерильного розчину призведе до того, що оброблена ділянка набрякне та трохи затвердіє. Далі хірург зробить невеликі надрізи на шкірі та вставить під шкіру дуже маленьку трубку. Тонка трубка називається канюлею і з’єднана з вакуумом, який відсмоктує зайвий жир і рідину з зони лікування.

Ліпосакція за допомогою ультразвуку 

Ультразвукова ліпосакція може бути окремою процедурою або проводитися разом із тумесцентною ліпосакцією. Під час цієї процедури ваш хірург зробить невеликий розріз, а потім вставить під шкіру металевий стрижень. Потім металевий стрижень випромінює ультразвукову енергію, яка допомагає розірвати стінки жирових клітин і розщеплює жир у зоні обробки, щоб допомогти видаленню. Зруйновані жирові клітини потім відсмоктуються.

Лазерна ліпосакція 

Операція лазерної ліпосакції використовує лазер високої інтенсивності для руйнування жирових клітин, щоб полегшити їх видалення. Це досягається шляхом введення маленького лазерного волокна під шкіру через невеликий розріз. Потім лазерне волокно емульгує жирові клітини в зоні лікування, а канюля відсмоктує розріджений жир.

Силова ліпосакція 

Енергоасистентна ліпосакція є ще однією дуже поширеною процедурою завдяки точності, яку вона може забезпечити. У цій хірургії ліпосакції канюля працює з живленням і швидко рухається вперед і назад під шкірою. Вібрація електричної канюлі робить техніку швидшою та ефективнішою. Цей тип ліпосакції часто викликає менший біль і набряк, ніж інші. Силова ліпосакція також дуже ефективна для великих об’ємів жиру, який потрібно видалити, або якщо ви вже проходили попередні процедури. Вона часто використовується в процедурах ліпосакції всього тіла.

Відмінності у видах ліпосакції

Для деяких процедур ліпосакції може знадобитися локальна анестезія у ділянці втручання. Для інших знадобиться загальна анестезія. Як і під час будь-якої іншої медичної процедури пластичний хірург Дмитро Слоссер і його хірургічна бригада будуть уважно стежити за вашими життєво важливими функціями протягом операції. Це включає внутрішньовенне введення рідини, моніторинг частоти серцевих скорочень, артеріального тиску тощо.

Тривалість кожної процедури більше залежить від зони лікування та цілей, ніж від типу ліпосакції. Операція з ліпосакції може тривати кілька годин із додаванням часу на відновлення, якщо ви перебуваєте під загальним наркозом. Якщо видалення жиру є великим, ви можете залишитися на кілька діб у медичному закладі для ретельного контролю вашого стану та процесу реабілітації.

Реабілітація після ліпосакції

Коли ваш пластичний хірург вирішить, який тип ліпосакції допоможе вам якнайкраще досягти ваших цілей, він зможе пояснити догляд після операції та чого від неї очікувати. Залежно від типу ліпосакції у вас можуть бути незначні чи сильні синці в обробленій зоні та біль від вібрації чи відсмоктування.

За певних обставин ваш лікар може залишити розрізи відкритими та вставити тимчасові дренажі, щоб полегшити загоєння. Для більшості процедур вам доведеться носити більш тісний компресійний одяг, щоб зменшити набряк. Також після операції вам будуть призначені антибіотики для зниження ризику приєднання інфекції. 

Запишіться на консультацію з ліпосакції у досвідченого пластичного хірурга Дмитра Слоссера, щоб дізнатися, яка саме процедура ліпосакції вам підходить. Зовсім скоро ви вже зможете насолоджуватися красою свого пропорційного стрункого тіла.

 

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити