Ефективні способи боротьби з асиметрією грудей

Існує кілька варіантів усунення різниці в розмірах або положенні грудей при асиметрії. Це може бути пересадка жиру, імплантати або зменшення грудей. У більшості жінок є природна невелика різниця в розмірі грудей, але жінки зі значною варіацією, викликаною генетичним захворюванням або вагітністю, зазвичай бажають виправити це. Під час вагітності тіло зазнає безліч змін, включно з тим фактом, що одна грудь може бути більша за іншу через більшу кількість залозистої тканини, ніж інша. Ця зміна розміру грудей може зберігатися після вагітності і викликати помітну асиметрію. Асиметрія також може виникнути після процедури збільшення грудей через неправильне положення, капсулярну контрактуру або атрофію жиру.

Кандидати на усунення асиметрії грудей:

  • Жінки, у яких одна грудь більша за іншу через попередню вагітність.
  • Пацієнтки, народжені з відсутньою частиною тканини грудей або м'язу, що підтримує тканину.
  • Пацієнтки, яким була проведена пересадка жиру для збільшення грудей, але значна частина жирових клітин не прижилася в одній із грудей.
  • Жінки, які страждають на капсулярну контрактуру, що викликала здавлювання або зсув імплантату.
  • Жінки з нерівними грудьми через неправильну установку імплантатів.
  • Пацієнтки, у яких одна грудь більш обвисла, ніж друга.

Обмеження операції з усунення асиметрії грудей:

  1. Розмір імплантату в порівнянні з кількістю тканини грудей.
  2. Результати імплантатів без підтяжки при значному птозі грудей.
  3. Операція не проводиться жінкам з раком грудей або передраковими станами, а також пацієнткам із хронічними і серйозними захворюваннями, які можуть негативно вплинути на реабілітацію.

Як проводиться усунення асиметрії грудей?

Пацієнти, у яких спостерігається асиметрія з дуже великими грудьми, можуть її зменшити, а не збільшувати розмір меншої груді. Операція зі зменшення грудей може виконуватися з використанням ліпосакції, методів видалення або того й іншого. Розміри або форма розрізів варіюються залежно від стану грудей пацієнтки і бажаного результату.

Є кілька варіантів усунення асиметрії за допомогою імплантатів:

  • Асиметричне збільшення — це використання двох імплантатів різного розміру для створення однакових грудей. Процедура виконується так само, як і звичайна операція імплантації, з використанням внутрішньовенної седації або загальної анестезії. Хірург зробить розріз під природною складкою грудей навколо ареоли або у пахвовій западині. Карман для імплантату створюється за грудним м'язом або між грудним м'язом і тканиною грудей. Якщо груди нерівні й обвислі, хірург може порекомендувати поєднання імплантації з підтяжкою грудей.
  • Пацієнтка може вибрати установку імплантату тільки в меншу грудь для створення симетрії. Більшість хірургів рекомендують встановлювати імплантати в обидві груді, оскільки втрата об’єму з віком може призвести до зміни форми груді без імплантату, у той час як грудь з імплантатом збереже об’єм.

Ще один варіант боротьби з асиметрією грудей — пересадка жиру. Під час цієї процедури хірург використовує ліпосакцію для збору жирової тканини з іншої частини тіла, наприклад, з живота або стегон. Жир буде очищений і введений в меншу грудь для забезпечення симетрії. Пересадка жиру — це безпечний і природний спосіб збільшити об'єм грудей при одночасному зменшенні жиру в іншій зоні. Однак результати можуть бути непередбачуваними через те, що частина жирових клітин не переживе перенесення.

Результати після операції з усунення асиметрії грудей

Остаточні результати стануть помітні не раніше, ніж через 3-6 місяців після процедури. Може знадобитися цілий рік, щоби рубцева тканина набула більш природного відтінку. Вважається, що імплантати грудей можуть прослужити 10-15 років. Результати зменшення грудей є постійними. Результати трансплантації жирових тканин також можуть бути постійними, оскільки переноситься з власного тіла пацієнта.

Щоби зберегти результати, пацієнти повинні дотримуватися здорової дієти і займатися фізичними вправами, оскільки коливання ваги можуть вплинути на наслідки операції. Вагітність може анулювати результати, тому операцію рекомендується проводити після народження дітей.

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити