Відновлення після збільшення грудей — що потрібно знати

Збільшення грудей є однією з найпопулярніших пластичних операцій у всьому світі. Багато жінок повідомляють про значно вищий рівень впевненості в собі після цієї косметичної процедури і дуже задоволені результатами. Однак перед операцією жінці необхідно дізнатися, чого очікувати після процедури і скільки часу буде потрібно, щоби відчути себе повністю здоровою. Це допоможе пацієнтці краще підготуватися до змін і набагато легше перенести операцію.

Увеличение грудей реабилитация

Скільки часу займає повне відновлення після операції

Оскільки тіло кожної жінки унікальне, терміни відновлення після операції зі збільшення грудей точно визначити не можна. Однак більшість хірургів згодні з тим, що повне одужання може зайняти в середньому близько шести тижнів. Мої клієнтки в основному зазначали, що почали відчувати себе абсолютно нормально приблизно через тиждень після операції. Під час консультації я оцінюю загальний стан здоров'я пацієнтки, після чого надаю більш точний графік для процедури.

Етапи відновлення після операції зі збільшення грудей

Післяопераційний етап. Відразу після пробудження від анестезії ви, мабуть, відчуєте слабкість і хворобливість. Стан може трохи походити на похмілля, але ці симптоми зникають за лічені години. Однак вам знадобиться близька людина, яка відвезе вас додому і залишиться з вами на ніч.

Перші п'ять-сім днів. Зазвичай перші три-п'ять днів приносять найбільший дискомфорт. Найчастіше пластичний хірург призначає болезаспокійливі таблетки або може навіть порекомендувати зробити знеболювальну ін'єкцію чи знеболювальний інфузійний насос, щоби полегшити стан протягом перших 72 годин.

Після перших кількох днів більшість пацієнток можуть впоратися з післяопераційним дискомфортом за допомогою безрецептурних знеболювальних. Крім того, більшість жінок можуть повернутися до роботи в офісі приблизно через тиждень після операції зі збільшення грудей.

Другий тиждень реабілітації. Після закінчення першого тижня пацієнтам рекомендується поступово повернутися до легких вправ і нормального розпорядку дня. До цього моменту дискомфорт повинен бути мінімальним, але я раджу своїм клієнткам утримуватися від напруженої роботи, інтенсивних тренувань і різких рухів (наприклад, біг, верхова їзда). Також не рекомендується піднімати тяжкості, поки груди повністю не відновляться.

Якщо ваша професія пов'язана з фізичною працею, слід врахувати при підготовці до операції, що не менш як три тижні ви не зможете повноцінно працювати.

Повне відновлення. Під час контрольного прийому пластичний хірург визначає, наскільки добре проходить реабілітація. Як правило, через 2 місяці більшість моїх пацієнток уже почуваються добре і можуть повернутися до нормальної діяльності. Але для цього надзвичайно важливо уважно дотримуватися інструкцій: тільки в такому разі імплантати приживуться належним чином і не виникне ускладнень.

Поради для легкої реабілітації після операції зі збільшення грудей

Відразу після операції буде спостерігатися значна болючість і припухлість. Це нормально, і з часом це природним чином пройде. Щоби зменшити біль і прискорити загоєння, я наполегливо рекомендую придбати один або два бюстгальтери для відновлення. Така білизна спеціально розроблена для максимального комфорту після операції, а також забезпечує стабільність імплантату, покращений кровообіг і м'яку компресію для забезпечення належного відтоку лімфи. Компресійні бюстгальтери можна купити в багатьох магазинах, так що ви можете вибрати той, який найкраще відповідає вашим потребам і фізіологічним особливостям.

Увеличения груди-фото2

Пам'ятайте, що вам необхідно буде носити бюстгальтер весь час після операції зі збільшення грудей, тому важливо звернути увагу на такі характеристики: дихаюча тканина, безшовна конструкція, регульовані бретелі і посадка без тиску. У деяких моделях навіть є стрічки, які забезпечують комфортне прилягання до будь-якої післяопераційної припухлості.

Ще одна порада — підготувати будинок і гардероб перед процедурою. Перший тиждень після операції буде найскладнішим, тому розумно заздалегідь виконати всю роботу по дому, купити одяг і приготувати їжу, щоби ви могли повністю відпочити. Краще також подбати заздалегідь про наявність усіх необхідних медикаментів, зокрема знеболювальних, щоби ліки були під рукою, щойно вони знадобляться.

Якщо у вас є діти, попросіть рідних чи партнера подбати про них. Ви не зможете забрати маленьких дітей протягом декількох тижнів під час реабілітації, тому попросіть надати вам максимальну допомогу в цей період.

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити