Коли необхідна корекція грудей і заміна грудного імплантату

Перегляд і видозміна грудей, а також заміна грудного імплантату можуть бути необхідні в декількох випадках. Ревізія грудного імплантату — це операція, при якій старі грудні імплантати замінюються новими і водночас змінюється або поліпшується зовнішній вигляд грудей. Ці поліпшення можуть включати підйом, зменшення грудей, просто збільшення або зменшення розміру імплантату.

Причини проведення ревізії та заміни грудного імплантату

Замена грудного имплантата

Причинами для ревізії грудного імплантату і заміни грудного імплантату можуть бути бажання змінити форму, розмір і положення грудей, перехід із фізіологічного розчину на силікон або навпаки, виправлення проблем, пов'язаних з імплантатом, таких як капсульна контрактура, протікання або розрив імплантату. А іноді пацієнту просто хочеться досягти більш природного вигляду грудей.

Ревізія грудного імплантату може також включати підтяжку для зменшення появи провисаючих грудних імплантатів і/або провисання тканини грудей над імплантатами.

Якщо ви плануєте ревізію і заміну грудного імплантату, зверніть увагу на те, що цей тип операції може бути досить складним, оскільки процедура не тільки розробляється спеціально для досягнення ваших цілей і бажань, а покликана також виправити будь-які раніше виявлені ускладнення, усунути рубці чи інші проблеми після попередньої операції зі збільшення грудей.

Замена грудного имплантата_фото2

Ось чому ревізія грудного імплантату повинна виконуватися тільки сертифікованим пластичним хірургом, який має досвід у всіх типах операцій на грудях, включно з ревізією і заміною грудного імплантату. Хірург повинен провести повну консультацію: анамнез та огляд, фотографії та перегляд зовнішніх записів, якщо вони у вас є.

Показання для ревізії і заміни грудного імплантату

Одна з головних причин для ревізії грудей — біль через капсульну контрактуру наявних імплантатів (що вимагає капсулотомії або капсулектоміі, щоби зняти тиск із рубцевої тканини).

Ще одна причина для ревізії грудного імплантату полягає в тому, що ви хочете виправити асиметрію імплантату, яка виникає, коли один імплантат зростається інакше, ніж інший.

Ба більше, якщо ваші груди була асиметричні до імплантації, вам може знадобитися повторна операція, щоби зробити їх якомога більш симетричними (але, звичайно, пам'ятайте, що груди часто асиметричні).

Замена грудного имплантата_фото3

Ревізія і заміна грудного імплантату також рекомендується, якщо у вас є симмастія («uniboob»), через яку груди занадто близько розташовуються одна до одної і відбувається злиття грудей. Іноді усунення симмастіі може бути досягнуто шляхом обробки капсули в грудях, але в інших випадках може знадобитися зменшення розмірів імплантатів.

Грудні імплантати можуть опускатися. Це відбувається при поганій еластичності тканин, що призводить до розтягування й опускання імплантату нижче на грудну стінку.

Нарешті, може здаватися, що імплантати розташовані занадто високо, якщо капсульна контрактура спотворює положення імплантату або якщо тканина грудей провисає / каскадом виходить з імплантату, що призводить до неприродного вигляду.

Груди також можуть бути занадто широко розташовані одна від одної, внаслідок чого вони потрапляють у пахви, коли жінка лежить на спині. Це може доставляти незручності і виглядати неестетично, оскільки створюється враження, ніби боки занадто великі.

Іноді причини для розгляду питання про ревізію і заміну грудного імплантату засновані на особистих естетичних уподобаннях людини, таких як бажання перейти на нові силіконові імплантати в порівнянні з більш старими сольовими. Перехід на силіконові імплантати також може зменшити кількість видимих брижів, якщо ця проблема спостерігається з поточними сольовими імплантатами.

Брижі можуть виникнути навіть із силіконовими імплантатами. У такому разі в ході корекційної операції можна або перемістити імплантати за м'яз (якщо вони раніше перебували вище м'яза), або змінити тип силіконового імплантату на варіант із більш когезивних гелем (твердішим і з меншою ймовірністю появи брижів).

До інших причин відносяться природні зміни у грудях жінки, які виникають через вагітність і годування грудьми, внаслідок втрати або збільшення ваги, або просто старіння в цілому.

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити