Ефективні методи корекції ніг

Довгі ноги з красивими формами мріють мати більшість жінок. Крім гарної генетики, щоби досягти бажаного результату, важливі вправи, здорове харчування і контроль ваги. Але якщо через якусь причину за допомогою звичайних методів зовнішній вигляд ніг змінити не виходить, можна зробити пластику ніг. Хоча подовжити ноги за допомогою процедур пластичної хірургії неможливо, накопичений жир у небажаних зонах можна видалити за допомогою таких процедур, як ліпосакція, завдяки чому ноги будуть здаватися довшими. Зробити корекцію тонких і викривлених ніг можна за допомогою пересадки жиру, ін'єкцій або імплантатів.

Корекція форми ніг

Накопичення жиру в зоні стегон, внутрішньої поверхні колін і кісточок можна виправити. Його можна усунути, а також змінити форму ніг за допомогою ліпосакції, тоді як ін'єкції жиру краще робити у випадках, коли верхня частина ніг занадто тонка.

Коррекция ног

Тонкі і викривлені гомілки викликають труднощі навіть у повсякденному виборі одягу. Занадто худим ногам можна надати об'єму. При правильній установці завдяки імплантатам можна зменшити відстань між ногами і зробити ноги візуально рівнішими.

При сильній викривленості іноді неможливо виправити зовнішній вигляд за допомогою пластики ніг, кривизна може бути помітна навіть під штанами. У деяких випадках деформація є тільки у виїмці під внутрішньою частиною колін, а в інших зонах структура кістки пряма. При цьому стегна можуть бути занадто вузькими, або бути наявні інші проблеми, такі як genu valgum (X-подібна деформація) або genu varum (O-подібна деформація). Найбільш оптимальні рішення і методи підбирає пластичний хірург залежно від деформації після консультації.

Ін'єкційні наповнювачі і пластика ніг

Найчастіше використовуються наповнювачі, що містять гіалуронову кислоту. Ефект зберігається в середньому 2 роки. Найбільшою перевагою цих філерів є відсутність оперативного втручання, а значить і періоду відновлення. Філери дають негайні результати. Водночас при надмірному застосуванні філери можуть викликати алергічні реакції, а також вони мають великий недолік — непостійність результату.

Пластика ніг за допомогою ліпофілінга

Жирова тканина, яка зазвичай збирається в зоні живота, спеціально обробляється і вводиться в зони на ногах, що вимагають корекції. Процедура проводиться в умовах стаціонару під місцевою анестезією і седативними препаратами. Від 60 до 70% введеного жиру залишається назавжди. Другий сеанс потрібен рідко. Такий метод найчастіше використовується, коли необхідно усунути виїмки на внутрішній стороні ніг нижче колін.

Імплантати для корекції ніг

Бажаний об’єм і повнота литок досягаються за допомогою силіконових імплантатів, аналогічних грудним. Вони встановлюються назавжди. Імплантати можна розміщувати на внутрішній стороні стегон, щоби зменшити проміжок між ногами. Структури імплантатів гомілки можуть бути симетричними або асиметричними, бувають різних розмірів і об’ємів. Імплантат вибирається відповідно до довжини і товщини ніг пацієнта. Симетричні імплантати підходять для жінок і надають естетичний об’єм литкам, а асиметричні імплантати більше підходять чоловікам, створюючи більш м'язистий вигляд.

Цей вид пластики ніг забезпечує найбільш довгостроковий результат. Установка імплантатів у гомілки виконується під загальним наркозом або під місцевою анестезією із застосуванням седативних препаратів. У середньому операція займає годину. Імплантати встановлюються через невеликий розріз, прихований у шкірній складці за коліном, під задньою частиною фасції м'яза ноги, на м'язі. Частота ускладнень після такої операції досить низька, якщо вона виконується досвідченим хірургом. Після операції накладається спеціальна компресійна пов'язка, пацієнт у той же день виписується з лікарні. Період реабілітації триває приблизно тиждень. Правильно підібрані і встановлені імплантати для литок надають округлі форми і роблять ноги більш естетично привабливими.

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити