Що таке контуринг тіла і як він виконується

Після значної втрати ваги через операцію і/або зміни способу життя шкіра і тканини часто втрачають еластичність і більше не відповідають зменшеним розмірам тіла. Також операція з корекції фігури дозволяє досягти бажаної форми тіла, впливаючи на певні зони. Контуринг тіла допомагає набути більш пропорційного зовнішнього вигляду з більш плавними вигинами. В обох випадках для досягнення бажаного результату може знадобитися більше однієї операції. І процедури часто виконуються поетапно.

Які процедури включає контуринг тіла

Для корекції фігури може знадобиться низка хірургічних процедур, від підтяжки живота (абдомінопластика) до різних видів підтяжки (усього тіла, грудей, рук, стегон, сідниць) і ліпосакції. Усе залежить від того, яку частину тіла ви хочете поліпшити і наскільки великих змін бажаєте досягти.

Контуринг тела_фото1

Абдомінопластика при контурингу тіла

Абдомінопластика є найбільш ефективним рішенням для тих, хто хоче прибрати в'ялу шкіру і підтягнути м'язи живота. В'яла шкіра на животі може з'являтися внаслідок значної втрати ваги або бути природним результатом після вагітності. Часто під час вагітності два основні прямі м'язи живота фактично розходяться. У деяких жінок ці м'язи не відновлюються після пологів, створюючи стан, відомий як діастаз прямого м'яза. Через це візуально створюється враження повноти в нижній частині живота. На жаль, присідання або інші вправи не відновлюють ці м'язи. Але за допомогою підтяжки їх можна зшити разом, видаляючи при цьому зайву шкіру і жир.

Різні види підтяжки при контурингу тіла

Підтяжка — це ще один тип хірургічної корекції контурів тіла, який усуває жир і зайву шкіру, а також підтягує тканини для поліпшення форм частин тіла після значної втрати ваги або трансформації через вагітність і грудного вигодовування. Існує кілька зон тіла, в яких підтяжка може бути особливо бажана і може дати відмінний довгостроковий результат.

Підтяжка грудей (мастопексія) — це процедура припідняття грудей, які можуть обвисати і втрачати повноту після вагітності або годування груддю.

Іноді при значній втраті ваги пацієнти виявляють, що шкіра на плечах не відновлюється відповідно до нових форм, а звисає. Брахіопластика може усунути цю зайву шкіру, а також підтягнути і змінити форму верхньої частини рук.

При схудненні також шкіра може стати в'ялою на більшості ділянках тіла. Тоді найкращий спосіб зменшити в'ялість — це загальна процедура ліфтингу тіла. Боділіфтинг дозволяє усунути нерівності контуру живота, стегон, сідниць, якоюсь мірою нижньої частини спини і боків, а іноді можна також прибрати целюліт.

Кругова підтяжка при контурингу тіла (або поясна ліпектомія) видаляє зайву шкіру і пропонує обширне перетворення середньої та нижньої частини тіла. Це дійсно реконструкція живота, стегон і сідниць. Підтяжка нижньої частини тіла включає підтяжку живота і сідниць.

Контуринг тела

При підтяжці стегон змінюється форма зони стегна, видаляється небажаний жир, а також підтягується шкіра і тканини, що оточують ділянку стегна.

Підтяжка сідниць видаляє як небажаний жир, так і шкіру для зміни форми сідниць. Бразильська підтяжка сідниць — це процедура, в якій використовується небажаний жир з інших частин тіла для підйому, збільшення об’єму і відновлення сідниць.

Ліпосакція при контурингу тіла

Більшість хірургічних процедур з корекції фігури поєднуються з ліпосакцією. Деяким пацієнтам потрібна тільки ліпосакція, але нерідко ліпосакція виконується в поєднанні з підтяжкою живота, стегон або сідниць, зокрема і бразильською підтяжкою сідниць. У ході ліпосакції видаляється небажаний жир з певних ділянок, щоби надати тілу більш пропорційний і стрункий силует. Сучасні технології дозволяють виконати цю процедуру швидко і скоротити період реабілітації.

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити