Зменшення щік: кому підходить процедура і як вона виконується

Незважаючи на те, що наразі популярно мати і чітко окреслені вилиці, і круглі щоки дитини, надмірно великі щоки виглядають непропорційно. А збалансовані пропорції носа, щік і підборіддя створюють набагато гармонійніший вигляд. Деякі жінки бажають мати більш тонкі, аристократичні риси або вважають, що через щоки зовні вони здаються трохи повними.

Уменьшение щек_фото2

Що слід знати, якщо ви вирішили зменшити щоки

Зменшення щік часто виконується в поєднанні з іншими косметичними процедурами на обличчі, такими як ринопластика і збільшення підборіддя. Усі ці пластичні операції спрямовані на створення гармонійної зовнішності. Якщо ви думаєте про операцію на обличчі і про підготовку до періоду реабілітації, який із нею пов'язаний, визначте, чи хочете ви якось ще вдосконалити своє обличчя, щоби максимально продуктивно використати час.

Важливо розуміти, що з віком жировий шар на обличчі стоншується, що може призвести до запалих щік і виснаженого вигляду. Якщо ви видалили жир із зони щік, а потім набрали вагу, ваші щоки можуть повернутися до колишнього вигляду, який був до операції.

Точно дізнатися, як ви будете виглядати у старшому віці, неможливо. Однак приблизно це можна спрогнозувати, якщо подивитися, як постаріли ваші батьки. Наприклад, якщо у вашої матері з віком щоки стали запалими, варто задуматися, чи потрібне проведення операції зі зменшення щік. Колись ви, навпаки, захочете відновити втрачений об'єм тканин, щоби повернути обличчю свіжий вигляд. Правильне рішення можна знайти лише на особистій консультації з досвідченим пластичним хірургом.

Як проводиться операція зі зменшення щік

Найчастіше, щоби зменшити щоки, видаляються жирові подушечки, що покривають щоки і бічні сторони обличчя. Грудочки Біша — це інкапсульовані жирові маси у щоці. Ці товсті жирові подушечки розташовані по обидва боки обличчя між щічним м'язом і жувальним, великим виличним і малим виличним м'язами.

Однак, найкращий метод саме для вас підбирає пластичний хірург після огляду вашого обличчя і детального обговорення з вами бажаного результату. В основному операція проводиться в клініці під наркозом, в амбулаторних умовах, тому вас можуть відпустити додому після закінчення дії анестезії.

Під час операції в роті робляться розрізи довжиною від 2 до 4 см між яснами і щоками — навпроти другого верхнього корінного зуба, через які хірург може видалити грудочки Біша або зменшити вилиці. Якщо в ході операції використовується ендоскоп, розрізи будуть дуже маленькими.

Уменьшение щек_фото1

Відновлення після операції зі зменшення щік

Після процедури, оскільки у вас є розріз у роті, ви повинні максимально утримувати його в чистоті. В основному призначається полоскання сольовим розчином кілька разів на день. Вам також необхідно зберігати обличчя нерухомим протягом як мінімум тижня після операції. Для цього також накладається туга пов'язка. Після першого тижня ви можете поступово й обережно починати рухати обличчям.

Набряки і синці є звичайним явищем після операції, але вони повинні почати зникати приблизно через 2 тижні після операції. Свербіж також звичайне явище, оскільки нервові закінчення неминуче перерізаються. Свербіж зникає в міру відновлення нервів.

Незважаючи на те, що шрами від цієї процедури в основному приховані в роті, обов'язково дотримуйтесь інструкцій вашого хірурга. Ви помітите деяку стягнутість на обличчі, але вона зникне приблизно через тиждень.

Повернутися до роботи і нормальної діяльності, як правило, пацієнт може приблизно через тиждень після процедури. Через 3-4 тижні після операції можна відновити більш інтенсивну діяльність, наприклад, вправи.

Уменьшение щек

Можливі ризики і ускладнення після процедури зі зменшення щік

Як і при будь-якій хірургічній процедурі, зменшення щік пов'язане з ризиками, про які вам слід знати. Специфічні ускладнення, які можуть виникнути після операції зі зменшення щік:

  • асиметрія в результаті занадто великого або недостатнього видалення кількості жиру на одній зі щік, що можна виправити за допомогою додаткової операції;
  • на поверхні шкіри можуть з'явитися шишки і нерівності;
  • зморщування шкіри, якщо вона не стягується відповідно до зменшеної зони щік.

Як і з усіма косметичними процедурами, найкращий спосіб уникнути проблем — довіритися досвідченому фахівцеві.

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити