Сучасні методи проведення абдомінопластики

Підтяжка живота виникла внаслідок бойових дій під час Першої світової війни. Однак тоді процедура була більше спрямована на усунення бойових ран і підтримання їх загоєння, а не для косметичних цілей. Ці методи заклали основу для надання допомоги не тільки пораненим солдатам, а й людям зі вродженими дефектами, шрамами після вагітності і для боротьби із зайвою вагою.

На щастя, ми живемо в суспільстві, яке винаходить хороші речі і робить їх ще кращими. Вчені та медики постійно працюють над удосконаленням оперативних методів і процедур, щоби зробити їх менш стресовими, менш затратними по часу і більш ефективними в цілому.

Абдоминопластика_фото1

Міні-підтяжка живота і процес відновлення без дренажів — два такі вдосконалення, які забезпечують найкращі результати і швидше відновлення, ніж будь-коли раніше. Часи, коли підтяжка живота вимагала багатьох тижнів реабілітації, давно пройшли.

Міні-підтяжка живота

Не так давно людям, які бажали зробити підтяжку живота, але хотіли тільки виправити провисання шкіри і опуклість нижче пупка, все-таки доводилося робити повну абдомінопластику. Однак, нові досягнення в хірургії відкрили шлях до менш інвазивної процедури для тих, хто потребує мінімальних змін. Часткова абдомінопластика, більш відома як міні-підтяжка живота, призначена для людей, у яких проблемні точки розташовуються тільки нижче пупка. Міні-пластика живота часто виконується в амбулаторних умовах і вимагає менше часу для відновлення.

Підтяжка живота без дренажів

Дренаж був невід'ємною частиною процедури абдомінопластики і допомагав позбавити організм від природного накопичення рідини між черевною стінкою і недавно піднятою тканиною. Однак дренажі можуть приносити серйозні незручності у процесі відновлення. Дренажі також пов'язані зі своїм набором ризиків, включно із засміченням або затисканням шлангів. Більшість пацієнтів вважає, що дренажі значно утруднюють процес реабілітації, оскільки їхнє носіння незграбне, незручне, а також їх важко приховати за одягом.

До сучасних методів проведення абдомінопластики належить використання швів із поступальним натягом, що зробило можливим підтяжку живота без дренажу. Пластичні хірурги використовують спеціальні стібки, які прикріплюють шкіру живота до нижнього шару тканини, створюючи більш щільний зв'язок і майже не залишаючи місце для скупчення рідини, завдяки чому ефективно усувається необхідність у дренажі. Використовуючи шви з поступальним натягом, хірурги можуть зробити розріз набагато нижче і, отже, його легше приховати. Оскільки цей метод знижує напругу в місці розрізу, у більшості пацієнтів залишається менш помітний шрам.

Без подразливих дренажів люди можуть дотримуватися свого звичного повсякденного ритму життя з меншим дискомфортом. Існує також можливість комбінування ліпосакції з абдомінопластикою. Ця модифікована підтяжка живота використовується для усунення необхідності в дренажі, завдяки чому пацієнти більш плавно проходять період реабілітації.

Як вибрати метод проведення абдомінопластики

Абдоминопластика

Сучасні технології зробили пластичну хірургію доступнішою, а відновлення після операції — набагато простішим. Завдяки можливості менш інвазивної хірургії та зручності технік без використання дренажів усе більше і більше людей відчувають мінімальний дискомфорт, отримують кращі результати і коротший період лікарняних. Важливо відзначити, що час відновлення після підтяжки живота може варіюватися залежно від того, яку процедуру ви виберете, і ваших особистих цілей. Вам просто необхідно заздалегідь детально вивчити інформацію про пластичну операцію, визначити, який результат хочете отримати, і обговорити все це з пластичним хірургом. Я допомагаю своїм клієнтам правильно підібрати процедуру і підготуватися для досягнення бажаного ефекту.

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити