Найпоширеніші міфи про підтяжку обличчя (продовження)

Підтяжка обличчя у сучасній медичній практиці повертає зовнішності пацієнта свіжий вигляд і робить шкіру більш пружною. Пластичний хірург створює молодшу версію людини, оскільки зберігає всі особливості її зовнішності. Ще пару десятків років тому клієнти клінік естетичної медицини боялися, що операція створить ефект маски, оскільки метод підтяжки був тільки один. Зараз хірурги мають цілий комплекс сучасних технологій, які дозволяють застосувати індивідуальний підхід до кожного пацієнта. Процедура зазвичай включає зміну положення глибокого шару жирових клітин і м'язової тканини (SMAS-ліфтинг). На жаль, навколо операції досі формується багато міфів, про які я вже говорив і продовжу розповідати у цій статті.

Існує тільки один вид підтяжки обличчя

Кожна людина має унікальну зовнішність: абсолютно різні анатомія і риси обличчя, особливості старіння шкіри і цілі хірургічного втручання. Існує безліч технік підтяжки обличчя, але найкращі методи включають зміни в SMAS, наприклад, глибоку підтяжку обличчя або розширену субплатизмальну підтяжку обличчя. Крім того, як я уже згадував раніше, відновлення об’єму тканин також необхідно враховувати для кожного пацієнта. Багатьом пацієнтам на додаток до підтяжки обличчя потрібна підтяжка брів або повік (блефаропластика).

Пождятка лица_мифы_фото1

Відновлення після підтяжки обличчя триває довго і болісно

Раніше відновлення після цієї операції було досить болючим і тривало кілька тижнів. Сьогодні завдяки методам глибокої підтяжки період реабілітації триває близько 2-3 тижнів. На одужання впливає те, наскільки добре пацієнт доглядає за своєю шкірою після операції, а й також природна здатність організму людини. Як показує досвід, багато пацієнтів відчувають себе прекрасно після підтяжки обличчя. Крім того, коли пацієнт починає бачити результати процедури, його самооцінка підвищується, що затьмарює будь-який дискомфорт. Залежно від складності операції та загального стану здоров'я, людина може повернутися до своєї звичайної діяльності і працювати через 2 тижні. Біль після операції з підтяжки обличчя зазвичай обмежується першими 2 днями після процедури. Однак, його можна зняти за допомогою безлічі методів: холодні компреси, підняття голови і знеболювальні препарати.

Добре виконана підтяжка обличчя не залишає шрамів

У ході всіх хірургічних процедур, включно з підтяжкою обличчя, здійснюються розрізи, тому шрами залишаються завжди. Але під час пластичних операцій розрізи зазвичай ховаються у природних складках шкіри і в волоссі. При виконанні досвідченим пластичним хірургом розрізи після підтяжки обличчя зазвичай дуже добре заживають і непомітні. У більшості випадків пацієнти, їхні друзі та родичі заледве можуть визначити місце розрізу через кілька тижнів після операції. Шрами продовжують пом'якшуватися протягом року, проте ніколи не зникають повністю. Але за допомогою лазера або інтенсивного імпульсного світла (IPL) почервоніння можна прибрати раніше і не чекати місяці.

Ефект підтяжки обличчя залишиться назавжди

Результати операції з підтяжки обличчя залишаються на довгі роки. Людина буде виглядати значно молодше, ніж якби вона не пройшла цю процедуру. Однак операція не здатна зупинити природний процес старіння.

Пождятка лица_мифы

Результати варіюються від пацієнта до пацієнта, у більшості результати зберігаються протягом 7-10 років. Довговічність результатів підтяжки обличчя залежить від багатьох факторів: перебування на сонці, здоров'я шкіри, вік, куріння і використовувана техніка. У людей, які курять, як правило, більш низька якість і еластичність шкіри. У літніх пацієнтів в'ялість шкіри настає швидше, ніж у молодших пацієнтів.

Генетика також відіграє важливу роль. Якщо батьки рано постаріли, швидше за все, рано постаріє і пацієнт. Загальний стан здоров'я, дієта, різкі зміни ваги, стресовий спосіб життя і тип шкіри — усе це вплине на результат і тривалість ефекту.

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити