Реабілітація після лабіопластики

Лабіопластика – це операція, яка проводиться для корекції, зміни форми та розміру великих і малих статевих губ. Реабілітація після лабіопластики у більшості жінок займає приблизно до 10 днів, протягом цього часу вони можуть відчувати легкий біль, дискомфорт, печіння та набряк прооперованої ділянки. 
 
Реабілітація після лабіопластики вимагає спокою, тому пластичний хірург доктор Дмитро Слоссер зазвичай рекомендує уникати фізичних навантажень та інтимної близькості після операції. Зазвичай жінка повністю повертається до свого звичайного життя вже через кілька тижнів після резекції малих статевих губ.
 
У перші кілька днів утворюється невеликий набряк, що згодом спадає. Протягом першого тижня пацієнтка може скаржитися на свербіж, і тут лікарю важливо виключити можливу інфекцію або алергічну реакцію.  
 
Як триває успішне відновлення після лабіопластики (реабілітація)?
Після операції з корекції малих губ пацієнтку відпускають додому, призначаючи їй знеболюючі та протизапальні препарати. 
На другий-третій день рекомендується прикладати “холод” для зменшення набряку й запалення шкіри. На п’ятий день пацієнтка може трохи гуляти, а її шкіра в прооперованій області потроху починає загоюватися. На цьому етапі не можна припиняти прийом антибіотиків і протизапальних засобів, адже існує ризик інфікування. Через тиждень після операції зазвичай знімають шви, й загоєння прискорюється ще більше. 
 
На другому тижні потрібно продовжувати прийом препаратів, призначених лікарем. Дозволяється робити легкі фізичні вправи. Сидіти жінці вже буде набагато зручніше. 
 
На третьому тижні вже можна повернутися до “доопераційного” режиму тренувань. А на четвертому тижні пацієнтки зазвичай повністю повертаються до звичного способу й ритму життя. 
 
Загалом, термін відновлення після лабіопластики триває приблизно від 6 до 12 місяців. Цього часу має бути достатньо для повного загоєння піхви. 

Чи видно буде шрам після лабіопластики?
Шрами після такого делікатного хірургічного втручання зазвичай зовсім незначні й приховані у природних складках шкіри. Навколишня тканина статевих губ настільки добре приховує це, що навіть ваш гінеколог може не помітити, що ви робили операцію!

Лабіопластика — це спосіб допомогти жінкам почуватися добре в найінтимніші моменти шляхом покращення естетики жіночих статевих органів. Якщо вас цікавить лабіопластика, провідний український пластичний хірург доктор Дмитро Слоссер готовий відповісти на всі ваші запитання на індивідуальній консультації. 

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити