Переваги пластики крил носа

Ринопластика — один із найпоширеніших методів пластичної хірургії. Операція виконується, коли необхідно усунути викривлення перенісся, згладити горбинку або зменшити кінчик носа. За допомогою ринопластики можна виправити практично всі недосконалості носа. Проте для тих, хто хоче змінити тільки ніздрі, може бути проведена аларпластика під місцевою анестезією, яка при цьому призведе до значних естетичних змін для пацієнта.

Як проводиться операція зі зменшення крил носа

Сама пластична операція не вимагає загальної анестезії. Пацієнтам, яким на додаток до аларпластики роблять традиційну ринопластику, зазвичай необхідна повна седація для комфорту. Хоча процедуру можна проводити як індивідуальну операцію, аларпластика зазвичай поєднується з відкритою, закритою й етнічною ринопластикою.

Після того, знеболювальне повністю подіє, процедура починається. За передопераційними позначками пластичний хірург визначає кількість тканини носа, що видаляється. Залежно від анатомії пацієнта форма тканини, що підлягає видаленню, зазвичай буде трикутною, прямокутною або ромбоподібною. Хірург робить розріз трохи вище зовнішньої складки, де ніздря з'єднується зі щокою. Розріз продовжується до внутрішньої частини носа, прямуючи за всіма передопераційними позначками. Потім лікар видаляє тканини і накладає шви, щоби прикріпити ніздрю до основи носа у вужчому місці. Після цього процедура повторюється на другій ніздрі. При цьому надрізи й рубці, що утворилися, добре ховаються у природних складках носа.

Ціль аларпластики — зменшити розмір ніздрів для більш симетричної форми носа або більш збалансованих рис обличчя. Процедура розв’язує проблеми з розміром і формою носа.

Пластика крыла носа_фото1

Чого очікувати до і після операції зі зменшення крил носа

До проведення пластичної операції вам буде необхідно припинити приймати розріджувальні кров препарати на 2 тижні. Як правило, рекомендується кинути палити як мінімум за 2 тижні до і після процедури. Також доведеться відмовитися від алкоголю за 2 тижні до і після процедури.

Відразу після процедури у вас будуть припухлості, синяки і почервоніння. Перші 1-3 тижні після операції і пізніше вам буде необхідно щодня очищати розрізи. Повернутися до роботи зазвичай пацієнт може через 1 тиждень, проте набряк зберігається 1-2 тижні. Вам буде заборонено напружуватися фізично протягом 2-3 тижнів.

Коли очікувати результати:

  • поліпшення помітно відразу після операції;
  • остаточні результати ви побачите через 4 тижні;
  • ви будете спостерігати постійне поліпшення протягом кількох місяців;
  • результати постійні.

Переваги аларпластики у порівнянні з традиційною ринопластикою

Якщо вам особливо не подобається розмір чи форма ваших ніздрів, вам слід подумати про аларпластику, перш ніж зважитися на звичайну хірургічну процедуру зі зміни форми носа. Операція зі зменшення крил носа — менш складна хірургічна процедура і не вимагає настільки тривалого періоду відновлення, як традиційна ринопластика.

Пластика крыла носа

Який результат ви можете очікувати після аларпластики:

  • менші ніздрі;
  • симетричні ніздрі;
  • більш збалансовані риси обличчя;
  • зміна ширини і розміру ніздрів.

Відновлення після пластики носа відбувається відносно швидко в порівнянні з іншими процедурами на носі, і це одна з головних переваг процедури. Використовується місцева анестезія, що робить одужання пацієнта ще більш легким і комфортним. Ніс буде червоним і опухлим, що цілком очікувано. Поверхневі шви знімаються через 1 тиждень. Більшість пацієнтів повністю одужують протягом 1-2 тижнів, після чого спостерігається тільки легкий або помірний набряк, який зазвичай триває не більше 1 місяця.

Кому підходить і не рекомендується аларпластика

Пластика крил носа показана пацієнтам, які мають великі, асиметричні або випнуті ніздрі та бажають, щоби ніздрі були меншого розміру для створення більш збалансованих рис обличчя.

Операція зі зменшення крил носа не рекомендується кандидатам у віці до 18 років, за винятком випадків, коли корекція пов'язана з травмою. Однак необхідність хірургічного втручання повинна оцінюватися в індивідуальному порядку, оскільки фізична й емоційна зрілість настає у різному віці у кожної дитини.

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити