Чого очікувати під час відновлення після ринопластики

За даними Американського товариства пластичних хірургів, ринопластика є найбільш поширеною процедурою пластичної хірургії обличчя. Найостанніша статистика показує, що щороку виконується понад 220 000 процедур, так що якщо ви думаєте про те, щоб зробити це, ви перебуваєте в хорошій компанії.

Переваги ринопластики

Вибір на користь операції на носі- це те, що вибирають як чоловіки, так і жінки з цілого ряду причин. Багато людей вважають, що операція з корекції носа є чисто косметичною, але правда в тому, що у цієї процедури можуть бути й інші переваги.

Чого очікувати під час відновлення після ринопластики | SLOSSER

Джерело фото: klinika.pl.ua

Це може допомогти вирішити проблеми з диханням, а в деяких випадках зміна форми носа виправляє проблеми з синусами і проблеми з викривленою перегородкою. Це те, що сертифікований пластичний хірург зможе детально обговорити з вами, якщо ви страждаєте від цих проблем.

Звичайно, є цілий ряд естетичних цілей, які хірургія носа може допомогти досягти. Вона виправляє асиметрію і покращує баланс обличчя і пропорції, а також може вирішити проблему ширини і форми ніздрів, ширини моста, горбів або западин в мосту і деформованих кінчиків носа.

Чого очікувати під час відновлення після ринопластики

По-перше, важливо розуміти, що може знадобитися до року, щоб пухлина повністю спала і з'явилася остаточна форма вашого нового носа. Більшість пацієнтів побачать поступову зміну зовнішнього вигляду протягом перших кількох тижнів, коли тканини заживають, і набряк продовжує зникати.

М'які тканини носа, як правило, тримають набряк довше, ніж більшість інших місць на тілі, тому, навіть якщо ви помітите помітну різницю через три-чотири тижні, ваш остаточний контур носа може кілька місяців відновлюватись.

Для більшості пацієнтів з ринопластикою хірургічне місце буде упаковано або заштопано зсередини, а ніс буде покритий бинтами зовні, щоб забезпечити захист і підтримку вашої нової форми носа. Цю пов'язку зазвичай потрібно тримати на місці протягом одного тижня, а потім ваш хірург видалить пов'язку і будь-які шви.

Біль і набряк будуть найбільш виражені в перший тиждень після операції, і ви, ймовірно, будете мати деякі синці і болючість на щоках і під очима протягом тижня або двох, але це зазвичай швидко заживає.

Крім того, ваш хірург дасть вам конкретні і докладні післяопераційні інструкції. Це буде включати в себе післяопераційний догляд, графік прийому ліків і проблеми для моніторингу. Дотримання цих вказівок дасть вам найкращий можливий результат.

Післяопераційні часті питання

Чи побачу я результати відразу?

Більшість пацієнтів бачать перші результати приблизно через місяць. Однак ваша остаточна форма носа може бути повністю відновлена протягом року після операції.

Коли я зможу повернутися до свого повсякденного життя?

Це варіюється від одного пацієнта до іншого, але більшість людей можуть повернутися до роботи і легкої активності приблизно через три тижні. Тим, у кого напружена робота, може знадобитися більш тривалий період відновлення, перш ніж вони зможуть повернутися до роботи.

Як правильно вибрати пластичного хірурга?

Важливо пам'ятати, що ви будете довіряти цій людині свою зовнішність, тому ви захочете прийняти це рішення ретельно.

Завжди вибирайте хірурга, який сертифікований Радою пластичної хірургії. Крім того, шукайте членство в суспільстві пластичних хірургів. Ці керівні органи є золотим стандартом безпеки та етики, тому Ви можете бути впевнені, що ваш хірург кваліфікований.

Крім того, зустріньтеся віч-на-віч з будь-яким хірургом, якого ви розглядаєте. Ви повинні відчувати себе комфортно з вашим хірургом, і він або вона повинні бути в змозі впевнено відповісти на будь-які Ваші запитання.

Нарешті, перегляньте його або її фотографії до і після їх роботи. Це дасть вам уявлення про те, наскільки добре він або вона зможе досягти того виду, на який ви сподіваєтеся. Це також може бути корисно, щоб принести фотографії зовнішнього вигляду, який ви хочете досягти.

Незначні зміни можуть зробити найбільші відмінності

Отримання ринопластики може бути величезним підсилювачем впевненості в собі. Навіть незначні зміни можуть мати великий вплив на ваш зовнішній вигляд і загальне щастя, а знання того, чого очікувати під час вашого одужання, може призвести до кращих, більш задовільних результатів.

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити