Чи підходить вам ринопластика?

Постійна незадоволеність однією або декількома фізичними особливостями вашого носа, а також функціональні або естетичні проблеми, викликані травмою, є лише деякими з поширених причин, за якими пацієнти вирішують пройти ринопластику.

Широко відома ринопластика незмінно входить в десятку найбільш затребуваних пластичних хірургічних процедур. Хоча це може здатися простою операцією, ринопластика вимагає високого рівня досвіду і підготовки, щоб отримати чудові якісні результати. Якщо ви все ж вирішите, що ринопластика підходить саме вам, важливо звернутися до кваліфікованого пластичного хірурга, який розбирається в естетиці і деталях операції.

Що таке ринопластика?

Ваш ніс складається з хрящів, м'яких тканин і дрібних кісток, які працюють разом, щоб створити форму і зовнішній вигляд вашого носа. Будь-які зміни, внесені в будь-який з цих компонентів, можуть значно змінити зовнішній вигляд вашого носа, тому ринопластика може бути складною і небезпечною процедурою.

Під час операції ринопластики ваш пластичний хірург працює над цими окремими частинами і з ними, використовуючи цілий ряд методів для зміни носа як естетично, так і функціонально. Методи, що використовуються для вашої ринопластики, будуть залежати як від ваших особистих цілей, так і від природньої анатомічної будови вашого носа і будь-якої попередньої травми або операції.

Чи підходить вам ринопластика? | SLOSSER

Джерело фото: profmedical.com.ua

Які причини розглядати ринопластику?

Щоб змінити зовнішній вигляд вашого носа

Багато людей, які розглядають ринопластику, хочуть змінити форму і зовнішній вигляд свого носа, відому як косметична ринопластика. Залежно від анатомічної будови вашого носа і зовнішнього вигляду, які ви шукаєте, косметична ринопластика може включати тільки незначні зміни в структурі, які відображаються в помітних поліпшеннях.

Однак, в деяких випадках для досягнення необхідного вам зовнішнього вигляду потрібно змінити кілька компонентів внутрішньої структури носа. Косметична ринопластика зазвичай робиться для зміни загальної форми носа, роблячи його ширше, більше, тоншим або меншим- з метою поліпшення загальної пропорції і балансу обличчя. З цією метою можна змінити і кінчик носа.

Щоб поліпшити ваше дихання

Травми, генетичні аномалії і новоутворення всередині носа можуть перешкоджати надходженню повітря в ніс і ускладнювати дихання. У цих умовах ринопластика може включати в себе роботу над проходами, які приймають повітря, і зміни у формі або структурі носа проектуються таким чином, щоб повітря могло проходити нормально.

Цей тип процедури, ймовірно, буде включати в себе зміну перегородки. Перегородка- це довгий, великий шматок хрящової тканини, який проходить уздовж самого центру носа. Зміна положення або розміру перегородки зазвичай вважається необхідною з медичної точки зору операцією, оскільки мета передбачає помітне поліпшення функції. Іноді робота над м'якими тканинами всередині ніздрі може поліпшити повітряний потік, розширюючи простір між перегородкою і бічними стінками і м'якими тканинами носа, зазвичай званими областю носового клапана.

Щоб доповнити вашу етнічну приналежність

Етнічна ринопластика- це підхід, який змінює зовнішній вигляд носа, але при цьому залишається вірним етнічній приналежності пацієнта- покращує ніс і врівноважує ваші риси, не жертвуючи різними носовими рисами, які характеризують різні етнічні групи. Мета полягає в тому, щоб дати людині гарний, природний вигляд носа, який залишається в гармонії з іншою частиною обличчя і унікальними рисами.

Ви хороший кандидат для ринопластики?

Рішення про проведення ринопластики є особистим, заснованим на незадоволеності певними особливостями свого носа і бажанні виглядати по-іншому. Наявність однієї або декількох небажаних особливостей носа цілком може зробити вас хорошим кандидатом на ринопластику, деякі поширені причини включають в себе:

  • Викривлена перегородка, через яку, ніс здається зміщеним від центру
  • Шишка на переніссі
  • Широкий ніс
  • Товстий кінчик носа, асиметричний або надмірно виступаючий, або навіть опущений
  • Косметичні порушення через травму або операцію

До кого ви повинні звернутися за ринопластикою?

Хоча є багато хірургів, які можуть бути технічно кваліфіковані для виконання процедур ринопластики, ви хочете довірити зміну вашого обличчя комусь з великим досвідом і підготовкою в цій процедурі. Ви хочете переконатися, що пластичний хірург, якого ви виберете, має рівень знань, необхідний для досягнення чудових результатів, на які ви очікуєте. Обов'язково переконайтеся, що ви довіряєте своє здоров'я і зовнішній вигляд сертифікованому хірургу.

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити