Який наркоз застосовується у пластичній хірургії?

Якщо ви плануєте зробити пластичну операцію, одним із найпоширеніших питань до лікаря може бути запитання про тип анестезії. Як правило, пластичний хірург обирає один із трьох типів анестезії на основі індивідуального плану операції. Досвідчений український пластичний хірург Дмитро Слоссер на консультації розповість вам про можливі варіанти наркозу саме у вашому випадку. 

Все, що вам потрібно знати про види наркозу під час пластичної операції, викладено у цій статті. 

Що таке анестезія? 

Анестезія – це процедура блокування передачі нервових імпульсів, яка зменшує больову, тактильну та температурну чутливість людини. Також при анестезії можливе зниження рефлексів та м'язового тонусу.

Анестезія дозволяє лікарям легко та безпечно виконувати інвазивні медичні процедури. Анестезіологи вводять препарати за допомогою ін'єкцій, крапель (для операцій на очах) або інгаляцій. 

У той час, як для більшості пластичних операцій використовується загальна анестезія, інші типи анестезії можуть використовуватися в неінвазивних або мінімально інвазивних процедурах. 

Що таке місцева анестезія?

Місцева анестезія при пластичних операціях тимчасово знеболює певну ділянку тіла та є стандартною для незначних медичних процедур. 

Місцевий анестетик не дає нервам у певному місці передавати больові відчуття в мозок, що дозволяє пацієнту розслабитися і не відчувати болю. Під час місцевої анестезії пацієнти перебувають у свідомості. Якщо вас турбуватиме тривожність під час процедури з місцевим знеболенням, лікарі можуть застосувати заспокійливий засіб. Одними з найпоширеніших процедур, під час яких використовується місцева анестезія, є регіональна ліпосакція, блефаропластика та малі шкірні процедури.

Що таке регіонарна анестезія? 

Зазвичай її плутають з місцевою анестезією, але насправді це дві різні речі. Регіонарну анестезію часто називають блокатором нервів та також вводять за допомогою ін'єкції. Різниця полягає в тому, що анестетик вводять довкола великого нерва поблизу місця операції. Це ефективно блокує біль не лише під час операції, а й під час раннього етапу реабілітації. Регіонарне знеболювання зазвичай використовується в процедурах, пов'язаних із чутливими ділянками, наприклад, для проведення брахіопластики (пластики рук).

Що таке загальна анестезія?

Загальна анестезія використовується при великих та тривалих оперативних втручаннях. Анестезіолог вводить розчин препаратів за допомогою крапельниці, і ви повністю засинаєте. Такий тип знеболювання потребує використання дихальної трубки, особливо для деяких серйозних пластичних операцій, таких як підтяжка живота. Дихальна трубка вводиться в горло пацієнта, щоб забезпечити правильне дихання і запобігти викиду шлункової кислоти та потраплянню її в легені. 

Анестезіолог відстежує дихання пацієнта, частоту серцевих скорочень та інші життєво важливі функції під час операції для убез для пацієнта під час проведення операції.

Ідея загальної анестезії зазвичай викликає деяку тривогу у пацієнтів, які збираються на операцію. Незважаючи на відносно невеликий ризик ускладнень під час або після загальної анестезії, багато хто чує неприємні історії про ускладнення. Важливо знати, що пластичний хірург Дмитро Слоссер співпрацюватиме з досвідченим анестезіологом, який постійно спостерігатиме за вами протягом процедури. Під час передопераційної консультації ви можете дізнатися про анестезіолога, який буде на вашій операції. Довіра обом членам вашої хірургічної бригади може допомогти вам бути впевненим у позитивному результаті хірургічного втручання.

У клініці пластичної хірургії у Києві "Нове тіло" працюють досвідчені лікарі, які допоможуть покращити вашу зовнішність. Хірургічне втручання буде безпечним, а результат – натуральним та гармонійним. 

 

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити