Як прибрати «мішки під очима»: хірургічні і не хірургічні методи

Що таке “мішки”, набряки й темні кола під очима знає чи не кожна людина. Крім способу життя, догляду за шкірою та харчування, у виникненні “мішків під очима” велику роль грає генетичний фактор та пружність шкіри. Щоб позбутися цієї проблеми жінки й чоловіки можуть вдаватися до нехірургічних методів, але саме пластична хірургія здатна принести якісний і постійний результат. 

Є кілька факторів, які сприяють появі темних кіл та мішків під очима. Щоб краще зрозуміти, як позбутися цієї проблеми, давайте спочатку розберемося, що викликає мішки під очима.

Причини виникнення мішків під очима 

  1. Генетика. Одним із факторів, які можуть спричинити набряки під очима, є генетика. У деяких людей існує генетична схильність до появи мішків під очима, спричинених накопиченням жиру на нижніх повіках. Внаслідок цього очі можуть виглядати набряклими та втомленими. 

  2. Старіння. Цей невідворотний процес також може призвести до того, що шкіра на нижніх повіках втрачає еластичність, а м’язи слабшають і тоншають, зумовлюючи зморшки й появу мішків під очима. Також із віком у людини можуть з’являтися темні кола під очима, оскільки кровоносні судини стають більш помітними під потоншеною шкірою.

  3. Затримка рідини в організмі внаслідок прийому деяких ліків, захворювання нирок, щитоподібної залози, міастенія та очні інфекції також можуть спричинити набряки під очима. 

Нехірургічні методи усунення мішків під очима

Отже, як можна усунути проблему мішків під очима без операції? Наразі існує чимало методів лікування набряків у цій зоні для вашого більш свіжого зовнішнього вигляду.  

  1. Філери під очі. Ін’єкції гіалуронової кислоти здатні усунути невеликі набряки з підшкірно-жирової клітковини. Вони виконуються в кабінеті лікаря-дерматокосметолога, а результат триває від 6 до 12 місяців, залежно від індивідуальних особливостей і ступеня серйозності проблеми. 

  2. Ботокс під очі. Завдяки ін’єкціям ботоксу усувається напруження м’язів навколо очей та покращується зовнішній вигляд пацієнта. Частково це може вирішити проблему набряків, однак не усунути їх повністю. Це  тимчасове рішення проблем зі шкірою під очима, оскільки для збереження сприятливого результату ін’єкції ботоксу слід повторювати кожні 3-6 місяців. 

  3. Лазерне шліфування – ще один хороший варіант безопераційного усунення мішків під очима. Під час цієї процедури лікар дерматокосметолог за допомогою лазера видаляє верхній шар шкіри. Протягом процесу відновлення стимулюється активне вироблення колагену для формування більш пружної шкіри. Знову ж таки, цей метод не дозволяє усунути мішки під очима повністю. 

  4. Хімічний пілінг. Під час цієї процедури дерматокосметолог може покращити зовнішній вигляд вашої шкіри за допомогою нанесення спеціального хімічного розчину. Завдяки цьому шкіра стане більш пружною та сяючою після відновлення. 

  5. Ін’єкції PRP (збагаченої тромбоцитами плазми), що ідеально підходять для області нижніх повік і зміцнюють шкіру для надання людині більш молодого вигляду. 

  6. “Домашні” рішення, серед яких холодні компреси й патчі, нанесення спеціальних кремів, якісне зволоження шкіри тощо. Ці процедури допомагають прибрати легкі набряки зранку після вживання занадто солоної їжі або алкоголю та стати розслабляючим доповненням для вашої щоденної б’юті-рутини. 

Усунення мішків під очима за допомогою методів пластичної хірургії

З віком шкіра в області нижніх повік тоншає, а сполучні та м’які тканини під очима опускаються, формуючи непривабливі мішки. Також у цих місцях може накопичуватися зайва рідина. Для видалення набряків підшкірно-жирової тканини під очима досвідчений пластичний хірург Дмитро Слоссер використовує найсучасніші методи пластичної хірургії. 

Нижня блефаропластика ефективно й надовго вирішує проблему мішків під очима шляхом видалення зайвого жиру та шкіри. За потреби пластичний хірург може підтягнути обвислі нижні повіки, які є не лише естетичною проблемою, а й причиною деяких захворювань ока. 

Існує кілька різних підходів до нижньої блефаропластики. Пластичний хірург може зробити розріз безпосередньо вздовж лінії нижніх вій або зробити розріз уздовж рожевої слизової оболонки, також відомої як кон’юнктива нижньої повіки. Під час операції видаляється зайва жирова тканина та підтягується обвисла шкіра. 

Процес реабілітації після нижньої блефаропластики, як правило, нескладний: пацієнт може повернутися до офісної роботи та керування автомобілем уже через 1 тиждень після операції. А через 2-4 тижні можна буде починати легкі заняття спортом та іншу фізичну активність.

 

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити