Блефаропластика нижня - статті про платичну хірургію

Нижня блефаропластика — це пластична операція на нижніх повіках, спрямована на видалення зайвої шкіри та жиру і/або репозицію орбітального й підочного жиру для відновлення очевидної втрати об'єму, пов'язаної зі старінням обличчя. Докладніше про процедуру можна дізнатися на сайті.

Блефаропластика дуже індивідуальна операція, оскільки очі кожної людини унікальні. Операція повинна бути адаптована до естетичних бажань та особливостей зовнішності кожного пацієнта для досягнення найкращих результатів. Тому необхідно, щоби хірург мав гостре естетичне сприйняття, експертні знання будови і функції повік, а також передові хірургічні навички для видалення, зміни положення та/або підтяжки жирових тканин, шкіри й мускулатури повік. Досвідчений хірург, що має обширну підготовку в галузі окулопластичної хірургії, також точно визначає, коли потрібно видалити і/або перемістити жир, а коли поєднувати блефаропластику нижніх повік з іншими процедурами, наприклад, блефаропластикою верхніх повік або кантопластикою (підтяжка зовнішнього куточка повік) для досягнення бажаного результату.

Блефаропластика нижніх повік: вартість операції починається від 2000 євро. У вартість найчастіше входить гонорар хірурга та персоналу, ліки. Але треба мати на увазі, що перед операцією пацієнт повинен проконсультуватися з хірургом, пройти спеціальне обстеження і здати аналізи. Нижня блефаропластика ціна — остаточна вартість процедури залежить від багатьох факторів, тому необхідно консультуватися безпосередньо з пластичним хірургом, який проводитиме операцію.

Яких результатів і коли слід очікувати?

Різниця помітна відразу після операції. Однак післяопераційний набряк та зміна кольору можуть спочатку приховувати остаточний результат. Для повного зникнення набряку може знадобитися кілька тижнів. Оцінити остаточні результати вдасться приблизно через 4-6 тижнів після операції.

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити