Як змінюється обличчя після видалення комків Біша?

Протягом останніх років у тренді не кругле обличчя, а різкі, яскраво виражені вилиці. Але що робити, якщо природа вас ними не обдарувала? Багато чоловіків і жінок для досягнення різких рис наважуються на операцію з видалення так званих комків Біша, тобто, на резекцію жирового тіла щоки.

Чи варто видаляти комки Біша, щоб досягти трендової форми обличчя? Давайте разом розглянемо у цій статті. 

Що таке комки Біша та яку функцію вони виконують?

Грудочки Біша – це маленькі жирові капсули між вилицями та щелепою, які створюють форму вашого обличчя. Після видалення комків Біша обличчя стає більш витонченим, адже підкреслюється його кісткова структура, особливо вилиці та порожнисті ділянки між щоками та лінією щелепи. Цю процедуру також іноді називають зменшенням щік.

Важливо розуміти, що грудки Біша не є патологією й вони є у кожної людини. Немовлятам вони полегшують процес смоктання материнського молока, а от у юному та старшому віці вже не беруть участь ні в яких процесах. Тому прибрати їх чи залишити – справа суто естетична й залежить від особистих уподобань кожної людини. 

Однак деякі спеціалісти в галузі пластичної хірургії мають іншу думку стосовно видалення жирового тіла щоки. Вони вважають, що грудочки Біша грають роль амортизатора під час жування та що жирову тканину, яка знаходиться в них, можна згодом використовувати в процесі корекції окремих ділянок обличчя. Як би там не було, але якщо ви зважилися на операцію з видалення комків Біша, звертайтеся тільки до професіоналів.

Український пластичний хірург доктор Дмитро Слоссер професійно виконає вам процедуру видалення комків Біша. Під час вашого першого візиту лікар огляне вас і задасть вам загальні запитання про ваш стан здоров’я та будь-які попередні операції, які ви мали. Також пластичний хірург відповість на будь-які ваші запитання стосовно бішектомії та пояснить, чого слід очікувати від операції у вашому випадку.

Хірургічне втручання триватиме недовго – до 1 години й зазвичай виконується під місцевою анестезією. Але якщо бішектомія проводиться у комплексі з іншими операціями, націленими на покращення естетики обличчя (наприклад, кругова підтяжка, ліпосакція), анестезіолог буде застосовувати загальний наркоз.  

Реабілітація після бішектомії

Вже через кілька тижнів після операції пацієнт зможе насолоджуватися оновленим виглядом свого обличчя. Однак для досягнення хорошого результату операції обов’язково потрібно буде дотримуватися всіх вказівок лікаря, щоби період реабілітації минув швидко та без ускладнень. 

Якщо грудочки Біша видалялися під місцевою анестезією й протягом операції не виникло ніяких ускладнень, пацієнта виписують додому вже через кілька годин.

Протягом реабілітаційного періоду не можна торкатися руками післяопераційних швів у роті, щоб не занести туди інфекцію. Забороняється палити та вживати алкоголь, адже ці негативні звички уповільнюють загоєння рани та погіршують процес згортання крові. Також слід контролювати свою міміку та слідкувати за консистенцією та складом їжі, яку ви вживаєте: вона не повинна бути занадто гарячою, гострою та жорсткою. Також необхідно буде обмежити заняття важкими видами спорта. Для гарного самопочуття в період реабілітації після бішектомії буде достатньо йоги, пілатесу або легкої зарядки. 

Кому не можна видаляти комки Біша й чи можна їх позбутися без хірургічного втручання?

Грудочки Біша не можна видаляти підліткам, оскільки в них остаточно ще не сформувалися риси обличчя. Дуже часто буває, що пухкі щоки тінейджера у старшому віці щезають, перетворюючись на витончені вилиці. Також пластичні хірурги не рекомендують видалення комків Біша в старості, оскільки з віком обсяг жирової тканини меншає й вилиці самі по собі стають більш вираженими. 

Прибрати комки Біша без операції неможливо. Але якщо ви сумніваєтеся в доцільності проведення саме цієї пластичної операції, доктор Дмитро Слоссер може запропонувати вам альтернативні варіанти. Наприклад, для створення витонченого овалу обличчя деяким пацієнтам буде краще виконати кругову підтяжку або ліпосакцію підборіддя. Видалення обвислої шкіри чи зайвого жиру в цих ділянках допоможе зробити контури обличчя більш чіткими, а вилиці – гострішими.

У київській клініці пластичної хірургії “Нове тіло” досвідчений український пластичний хірург Дмитро Слоссер і його професійна команда зможуть зробити ваше обличчя витонченим, що додасть вам неабиякої впевненості в собі та дозволить відчувати задоволення своєю зовнішністю.

 

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити