Фемінізація обличчя FFS

Обличчя, мабуть, одна з найважливіших частин людського тіла. Воно дає іншим перші ключі до розуміння своєї особистості. Воно містить такі функції, як очі, вуха і рот, які дозволяють нам спілкуватися і взаємодіяти один з одним. І воно пропонує перші візуальні сигнали, які визначають, чи сприймають нас інші люди як чоловіків або жінок. 

Термін "Хірургія фемінізації обличчя" відноситься до ряду процедур, які можуть бути виконані, щоб надати обличчю більш м'який, більш традиційно жіночний вигляд. Вони можуть включати в себе як кісткові, так і м'які операції на обличчі, шиї і щитовидному хрящі, часто доповнюються лазерною епіляцією. У той час як кожен пацієнт має свої унікальні потреби, типові процедури FFS включає підтяжку брів, зміна форми носа, блефаропластика, трахеї гоління, імплантати щік, підтяжка губ, щік, підтяжка шиї. 

Немає жодної риси, яка визначала б "жіноче" або "чоловіче" обличчя. Скоріше, ступінь жіночності, виражена в людському обличчі, зазвичай є результатом поєднання декількох рис обличчя і співвідношення жіночих і чоловічих рис. 

Риси обличчя, традиційно вважаються чоловічими, включають в себе надбрівну кістку, виступаючий ніс і підборіддя, густі брови, квадратну щелепу, довге обличчя і видимий кадик. Коротше кажучи, чоловіки, як правило, мають точені, більш незграбні риси обличчя. На відміну від них, жінки зазвичай мають більш м'якими, округлими рисами обличчя-гладким чолом без владності, загостреним підборіддям, більш тонким носом, більш повними щоками і зігнутим чолом. Як правило, фемінізація обличчя досягається за рахунок зменшення кісткової маси і зміни структури скелета.

Фемінізація обличчя FFS | SLOSSER

Джерело фото: drzhuravel.com

Під час консультації ваш хірург зустрінеться з вами, щоб оцінити вашу структуру обличчя, обговорити ваші потреби і відповісти на будь-які Ваші запитання про FFS і процеси відновлення. Більшість жінок вважають за краще проводити всі процедури фемінізації обличчя відразу або в два етапи (верхня частина обличчя і нижня частина обличчя). Якщо виконується все відразу, FFS зазвичай займає від 6 до 12 годин. Як правило, пацієнти, які проходять FFS, залишаються на ніч після процедури і повертаються додому на наступний день. Очікується деякий набряк і дискомфорт, але зазвичай це відбувається приблизно через 7 днів, а повне одужання очікується протягом 3-4 тижнів.

Підтяжка брів

Чоловічі і жіночі брови і лоб істотно розрізняються. Самці часто мають гребінь кістки, що оточує їх верхні очниці. Крім того, чоловіки, як правило, мають більш круто скошений лоб і брови, які є прямими і розташовані нижче на обличчі. Навпаки, жіноче обличчя має тенденцію бути більш плоским в профіль, мають брови, які вище і більш зігнуті за зовнішнім виглядом. FFS, яка фокусується на області брів і чола, як правило, дуже ефективна в фемінізації загального зовнішнього вигляду обличчя. Під час цієї процедури брова може бути піднята, і загальна форма чола може бути змінена. Після цієї процедури слід очікувати деяку біль, і пацієнти можуть відчувати тимчасове оніміння чола.

Зміна форми носа (ринопластика)

У той час як чоловічі носи зазвичай опуклі з цибулеподібним кінчиком, жіночі носи менше і витончено зігнуті, з більш певним кінчиком. Кут між чолом і носом у жінок зазвичай більш вертикальний, в той час як у чоловіків кут між носом і верхньою губою більш виражений. Метою ринопластики в рамках FFS є створення жіночого носа, який відповідає загальним пропорціям обличчя пацієнта. Це одна з найпоширеніших і ефективних фемінізуючих процедур, доступних для обличчя. Після ринопластики на ніс буде накладено гіпс приблизно на один тиждень разом з розсмоктуються швами, щоб закрити хірургічні розрізи. Очікується деяка кровотеча, синці і біль. Остаточні результати процедури будуть помітні приблизно через півроку.

Блефаропластика

Ця процедура часто виконується разом з FFS, щоб виправити процес старіння і надати обличчю більш молодий, красивий вигляд. Блефаропластика застосовується для видалення мішків під очима і зайвих складок шкіри з куточків очей. Початкові набряки і синці очікуються, але повинні спасти протягом двох тижнів.

Імплантати в щоки

Жіночі обличчя часто мають більш округлі і опуклі щоки, ніж у чоловіків. Під час FFS збільшення щік може бути виконано, щоб імітувати цей більш повний, більш жіночний вигляд. Під час цієї процедури в щоки поміщаються невеликі силіконові імплантати. Ці імплантати доступні в різних формах і розмірах, щоб найкращим чином задовольнити потреби кожного пацієнта. Всередині рота робиться розріз, який запобігає видимі рубці на обличчі, а під щокою створюється кишеня для утримання імплантату. Ця процедура зазвичай може бути завершена протягом однієї години. Після збільшення щоки слід очікувати деякого набряку і болю. Крім того, будуть накладені шви- вони повинні розчинитися самі по собі приблизно через два тижні.

Підтяжка губ

Молоде, жіночне обличчя матиме коротку верхню губу з хорошою проекцією, менший простір між верхньою частиною губ і нижньою частиною носа і хорошу видимість зубів. Під час підтяжки губ робиться невеликий розріз біля основи носа і піднімається область губ, щоб оголити зуби і домогтися більш жіночних пропорцій для нижньої частини обличчя. Пацієнтам, які перенесли підтяжку губ, будуть накладені розсмоктуються шви. Також часто спостерігається деяка припухлість і стягнутість навколо області рота протягом декількох тижнів після цієї операції.

Імплантати для губ

Пацієнти, які хочуть додаткову повноту, щоб доповнити підтяжку губ, можуть вибрати імплантати для губ. Це силіконові імплантати, які можуть бути вставлені в губи через невеликий розріз в кутку рота. Імплантати для губ забезпечують більш повний і жіночний вигляд. Біль і час відновлення при цій процедурі мінімальні, а деякі набряки очікуються приблизно через тиждень після збільшення.

Пом'якшення підборіддя

Чоловічі і жіночі підборіддя, як правило, сильно розрізняються. Типова чоловіча щелепа повна і точена, з квадратною формою і більш високим положенням щодо іншої частини обличчя. На відміну від цього, жіночі підборіддя мають нижчу і менш квадратну форму. Пом'якшення підборіддя пропонується, щоб забезпечити більш м'яку, більш звужену нижню частину обличчя з жіночним, певним профілем обличчя. Під час збільшення підборіддя, яке також називають гениопластикой, можна зменшити як висоту, так і ширину. Металеві пластини і гвинти потім поміщаються, щоб постійно утримувати підборіддя в потрібному положенні, і підборіддя імплантати також можуть бути використані. Як і у випадку з іншими FFS, після процедури слід очікувати деякого набряку і болю.

Підтяжка обличчя / шиї

З віком шкіра має тенденцію обвисати і втрачати свій молодий контур. Оскільки Зріла шкіра має меншу природну еластичність, вона може бути не в змозі повністю відновитися від розтягування, яке відбувається під час FFS. З цієї причини літнім пацієнтам може знадобитися підтяжка обличчя, щоб повною мірою відчути переваги інших процедур FFS. Крім того, процедури підтяжки обличчя і шиї можуть бути використані в основному для підтяжки старіючої, в'ялої шкіри, для більш молодого зовнішнього вигляду. Пацієнтам з підтяжкою обличчя і шиї будуть накладені шви і пластикові трубки, поміщені під шкіру. Післяопераційні побічні ефекти включають біль, набряк і кровотечу.

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити