6 процедур пластичної хірургії, про існування яких ви й не підозрювали

Ви, мабуть, знаєте про ботокс, підтяжки обличчя і ліпосакції. Але ви коли-небудь чули про пластику ямок? А можливо і ні. Саме такі незвичайні процедури пластичні хірурги виконують поза увагою широкої громадськості.

Більшість процедур є мінімально інвазивними маніпуляціями, включаючи ін'єкційні препарати, наповнювачі та хімічні пілінги. Далі йдуть хірургічні процедури, такі як збільшення грудей, ринопластика і ліпосакція. Але є і менш відомі процедури, які вирішують проблеми, про які ви ніколи не знали.

 

Пересадка брів

Той, хто коли-небудь надмірно вищипує брови, знає, як тяжко щоранку заповнювати їх олівцем або пудрою. Більш постійним рішенням є пересадка брів. Під час пересадки хірург бере волосся з "донорської ділянки "(наприклад, з потилиці) і пересаджує їх в область брів. Як тільки буде створена бажана форма брів, волосся почнуть рости так само, як і в первісному місці, тому потрібно регулярний догляд.

Надмірне вищипування брів - найпоширеніша причина, по якій люди хочуть їх відновити. Близько 70 відсотків клієнтів для цієї процедури -жінки у віці від 35 до 45 років. На мою думку старіння можна назвати ще одним фактором, що призводить до витончення волосся, тому нерідко чоловіки і жінки старше 50 років також звертаються за подібним лікуванням.

Дімплектомія

Дімплектомія - це малоінвазивна процедура, яка забезпечує постійні ямочки на щоці або підборідді. Ця операція зазвичай проводиться під місцевою анестезією. Хірург робить "дірочку" в щоці і накладає шов, щоб створити природню ямочку. Рішення про проведення дімплектоміі вимагає детального обговорення з пацієнтом, щоб зрозуміти його побажання і переконатися, що він розуміє ризики і переваги. На відміну від філерів, які можна розчинити, або ботокса, який завжди засвоюється через три-п'ять місяців, хірургічні процедури дають постійні результати.

Однак є одна річ, яку слід пам'ятати - це те, що в той час як природні ямочки зазвичай з'являються, коли хтось посміхається, то ямочки, створені дімплектоміей, іноді можуть виникати навіть у стані спокою, особливо протягом перших кількох тижнів або місяців після операціі. І це не залежить від міміки обличчя.

Підтяжка губ

Якщо ви мріяли про постійно повні губи або втомилися бачити наслідки старіння навколо рота, підтяжка губ може бути для вас привабливим варіантом. Ця процедура (також звана "хірургією укорочення губ") зменшує відстань між губами і носом (співвідношення губ до носа). Інакше цю пластичну операцію називають булхорн (або Bullhorn). Дійсно розмітка при цій операції знаходиться під носом і нагадує роги бика.

Справа в тому, що з віком збільшується висота верхньої губи, що рибить її провисшей і тонше. Як тільки висота губи трохи скорочується, то це надає всьому обличчю більш молодий вигляд.

На відміну від тимчасових філерів для збільшення губ, процедура підтяжки губ має постійний ефект хоча і супроводжується малопомітним шрамом.

CoolSculpting для підборіддя

CoolSculpting - це процедура, яка може видалити невеликі депозити жиру, наприклад під підборіддям. Вважайте це як нехірургічну альтернативу ліпосакції. Результати цього виду процедури видно через два місяці, і зазвичай для досягнення ідеальних результатів потрібно від однієї до трьох процедур на кожній області. Кращі кандидати - це ті, хто перебуває в досить хорошій формі з ділянками стійкого до схуднення жиру.

Умбілікопластіка

У той час як більшість природних пупків не є ідеально круглими, багато людей хочуть майже ідеальну форму. Розтягнута шкіра, грижі або післяпологовий набряк-ось кілька основних причин для тих, хто шукає операцію на пупку або пупкову пластику. Пупкова реконструкція змінює форму пупка або потребує створення нового пупка, і вона може бути виконана самостійно або в рамках іншої операції, такої як підтяжка живота або реконструкція грудей.

Видалення жиру з щік

Вилиці - це модний тренд в наші дні, і ви, можливо, вже знаєте, що косметологи використовують колагенові препарати щоб контуріровати їх. Але на додаток до ін'єкцій скул, лікарі також видаляють жир з області щік. Видалення грудок Біша також називають зменшенням щік і являє собою процедуру, яка зменшує жирові подушечки на щоках, щоб проявити більш чіткі вилиці.

Видалення грудок Біша - це нечастая процедура, яка зазвичай виконується для пацієнтів, які говорять, що в них є щоки "бурундука", які роблять їх схожими на своїх старших членів сім'ї. Якщо ви зацікавлені в видаленні грудок Біша, просто переконайтеся, що ви на 100 відсотків зацікавлені в цій процедурі, тому що є дуже мало вариантів, як повернути попередній стан.

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити