Збільшення грудей: все, що ви хотіли би знати

До мене приїжджають пацієнтки не тільки з України, але також із країн Європи та США. Чому мені довіряють найвимогливіші клієнти? Операція триває всього близько 45 хвилин, в ході якої я не використовую дренажі. Також я застосовую унікальний авторський клей, завдяки якому шов майже непомітний і нагадує звичайну складку. Період відновлення після операції дуже короткий: ви можете приймати душ уже на другий день! Варто наголосити й на тому, що я використовую тільки сертифіковані імплантати, які мають довічну гарантію, тому пацієнтки можуть бути впевнені в ідеальному результаті і своїй безпеці.

У яких випадках робиться збільшення грудей?

  • Вроджена гіпоплазія або аплазія молочних залоз. Це найбільш поширене показання для збільшення грудей.
  • Асиметрія грудей. Зустрічається практично у всіх жінок. Але коли різниця між розміром молочних залоз значна, необхідне збільшення грудей. Імплантати можуть бути підібрані різного розміру і форми.
  • Опущення молочних залоз після грудного вигодовування, вагітності або в результаті вікових змін. Якщо воно незначне, рекомендується збільшення грудей. При вираженому опущенні збільшення грудей за допомогою імплантату поєднується з одночасною підтяжкою.
  • Реконструкція грудей після їхнього повного або часткового видалення через рак. У такому разі для збільшення використовуються спеціальні імплантати.

Відносні протипоказання для збільшення грудей

  • Аутоімунні захворювання, такі як системний червоний вовчак і склеродермія.
  • Стани, що утруднюють нормальне загоєння рани (цукровий діабет і порушення у системі зсідання крові).
  • Знижений імунітет. Операція зі збільшення грудей не рекомендується, якщо пацієнтка нещодавно приймала імуносупресивні препарати.
  • Порушення кровопостачання тканин молочної залози.

Увеличение груди_фото5

Із чого роблять сучасні імплантати?

Імплантат складається з оболонки і внутрішнього наповнювача — силікону. Зовнішня оболонка — це теж силікон, але більш твердий. Спочатку зовнішня оболонка була гладкою. Потім, щоби поліпшити врощуваність капсули імплантату і запобігти ущільненням, були розроблені імплантати з шорсткою (текстурованою) поверхнею.

Саме оболонка є унікальною для кожної з фірм-виробників. А силіконовий наповнювач завжди однаковий. Спочатку він був рідкий і при пошкодженні імплантату міг витікати. В останнє десятиліття випускається силікон із пам'яттю форми, який навіть при пошкодженні оболонки залишається всередині імплантату.

Я прислухаюся до побажань пацієнтів і можу встановити імплантат будь-якої з фірм (Mentor, Allergan, Motiva, Євросилікон). Але в останні два роки віддаю перевагу фірмі Євросилікон.

Що важливо знати про розмір і форму імплантатів?

Імплантати відрізняються за розміром і за формою. Їхня розмірна лінійка варіюється від 140 до 800 грамів. Різниця кожного розміру імплантата становить 25 мл. За індивідуальним замовленням деякі фірми можуть випустити імплантати об'ємом понад 800 грамів. Але такі випадки — рідкість.

Кожен наступний імплантат може бути ширшим, вищим або товщим, ніж попередній, на декілька мм і до 0,5 см. Завдяки цьому пластичний хірург може вибрати форму грудей індивідуально для будь-якої пацієнтки.

Багато хто думає, що можна збільшити груди з нульового розміру відразу на четвертий-п'ятий, але це технічно дуже важко. Жінки, які бажають отримати дуже великі груди, змушені проходити операцію поетапно з проміжним розміром грудей. Це велике навантаження на організм, що вимагає тривалого реабілітаційного періоду.

Способи установки імплантату

Існує кілька способів розташування імплантату при збільшенні грудей.

Більшість імплантатів встановлюються у подвійній площині. Верхня частина імплантату прикрита грудним м'язом, а нижня розташована під залозою. Таким чином, ідеальним виходить і контур грудей, і при цьому вона залишається м'якою.

Спосіб установки імплантату безпосередньо під молочну залозу теж має свої переваги: ​​у деяких випадках імплантат поводиться природніше. Але якщо у пацієнтки мало власної тканини, то край імплантату може прощупуватися. Під залозу імплантати встановлюються одиничним пацієнткам.

Имплантат для увеличения груди

Деякі помилкові судження про збільшення грудей

Ризик раку грудей. Силікон, із якого складається оболонка імплантату, абсолютно нешкідливий для організму. Практично всі медичні девайси, що імплантуються, зроблені або з титану, або з силікону. Це абсолютно інертний матеріал, який не викликає реакцій у тілі. Немає ніякого зв'язку між наявністю силіконових імплантатів в організмі і ризиком виникнення раку грудей або інших захворювань, зокрема аутоімунних.

Відсутність лактації. Багаторічні клінічні дослідження не виявили вміст силікону у грудному молоці. Також наявність імплантатів не перешкоджає годівлі грудьми.

Дискомфорт. У рідкісних випадках після проведеного збільшення грудей спостерігається незначне тимчасове зниження або підвищення чутливості соска (особливо при періареолярній техніці збільшення грудей). Однак чутливість швидко відновлюється. Імплантат буквально через кілька тижнів перестає сприйматися як чужорідне тіло.

Дуже помітні рубці після операції. Шви після операції зі збільшення грудей через 5-6 місяців стають практично непомітними. Якщо вони все-таки заважають, то можлива їхня додаткова корекція із застосуванням медичного татуажу і лазерної шліфовки.

Ризик ускладнень. Загальний ризик ускладнень після операції зі збільшення грудей не перевищує 1-2%. Основними ускладненнями вважають виникнення ущільнень навколо імплантату, запалення, кровотечі і гематом.

Розрив імплантату. Ризик розриву оболонки імплантату мінімальний, проте таке ускладнення все ж зустрічається у клінічній практиці. Основна природа ушкоджень — механічна травма імплантату. Потрібно не забувати, що сучасні імплантати містять силікон із пам'яттю форми, який навіть при пошкодженні оболонки залишається всередині імплантату.

Складнощі при діагностиці після операції. Проведення мамографії у разі збільшення грудей за допомогою імплантатів утруднене, але для таких пацієнток передбачена особлива методика рентгенівського обстеження.

Реабілітація після операції зі збільшення грудей

Відновлення після збільшення грудей відбувається досить швидко і малоболісне. Операція триває всього близько 45 хвилин. Місцева анестезія сприяє комфортному самопочуттю в перші години після операції, а виписка відбувається на наступний день.

Якщо імплантат встановлюється під м'яз, біль більш виражений, але фізична активність відновлюється вже через тиждень. А через місяць ви зможете займатися фітнесом у повному обсязі!

Не менш як три тижні слід носити спеціальну компресійну білизну. Післяопераційний шов зблідне і стане зовсім непомітним через 4-6 місяців після операції. За цей час ви настільки звикнете до нових форм, що будете відчувати їх як свої!

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити