7 процедур пластичної хірургії, про існування яких ви і не підозрювали

Ви, напевно, знаєте про ботокс, підтяжку обличчя та ліпосакцію. Але ви коли-небудь чули про ямкову пластику? А може, і ні. Саме такі незвичайні процедури пластичні хірурги виконують поза увагою широкої громадськості.

 

Більшість процедур є мінімально інвазивними, включаючи ін'єкційні препарати, наповнювачі та хімічні пілінги. Далі йдуть хірургічні процедури, такі як збільшення грудей, ринопластика і ліпосакція. Але є і менш відомі процедури, які вирішують проблеми, про які ви ніколи не знали, що вони потребують виправлення.

 

7 процедур пластичної хірургії, про існування яких ви і не підозрювали 

 

Видалення жиру з щік

Вилиці є модною тенденцією в наші дні, і ви, можливо, вже знаєте, що лікарі використовують дермальний наповнювач, щоб контурувати їх. Але на додаток до ін'єкцій скул, лікарі також видаляють жир. Видалення щічного жиру також називається зменшенням щік і являє собою процедуру, яка зменшує жирові подушечки на щоках, щоб виявити більш чіткі вилиці.

 

"Видалення щічного жиру-це маловідома процедура, яка зазвичай виконується пацієнтам, які кажуть, що у них є щоки "бурундука", які роблять їх схожими на своїх старших членів сім'ї",-говорить Брент Меллекен, доктор медичних наук, сертифікований пластичний хірург з Беверлі-Хіллз, Каліфорнія, який проводить операцію близько трьох разів на місяць. Якщо ви зацікавлені в видаленні щічного жиру, просто переконайтеся, що ви на 100 відсотків зацікавлені в цій процедурі, так як дуже мало лікарів знають, як повернути ефект назад, тому він зазвичай вважається постійним, пояснює доктор Меллекен. 

 

Пересадка брів

Той, хто коли-небудь надмірно вищипував брови, знає, як тяжко щоранку заповнювати їх олівцем або пудрою. Більш постійним рішенням є пересадка брів. "Під час пересадки хірург бере волосся з "донорської ділянки" (наприклад, з потилиці) і пересаджує їх в область брів. Як тільки буде створена бажана форма брів, волосся почне рости так само, як і в первісному місці, тому буде потрібен регулярний догляд.

 

"Надмірне вищипування брів-найпоширеніша причина, по якій люди хочуть їх відновити", - пояснює пластичний хірург особи Майамі Джеффрі Епштейн, доктор медичних наук. Він робить три-чотири пересадки на тиждень, причому 70 відсотків його клієнтів-жінки у віці від 35 до 45 років. Доктор Епштейн називає старіння ще одним фактором, що призводить до витончення волосся, тому нерідко чоловіки і жінки старше 50 років також звертаються за лікуванням. 

 

Дімплектомія

Дімплектомія - це малоінвазивна процедура, яка забезпечує постійні ямочки на щоці або підборідді. Ця операція зазвичай проводиться під місцевою анестезією. Хірург робить "дірочку" в щоці і накладає шов, щоб створити природну ямочку. "Рішення про проведення дімплектомії вимагає детального обговорення з пацієнтом, щоб зрозуміти його побажання і переконатися, що він розуміє ризики і переваги", - говорить Девід Шейфер, доктор медичних наук, пластичний хірург Нью-Йорка. 

"На відміну від філерів, які можна розчинити, або ботокса, який завжди засвоюється через три-п'ять місяців, хірургічні процедури дають постійні результати. 

 

"Одна річ, яку слід пам'ятати, - попереджає доктор Шейфер, - це те, що в той час як природні ямочки зазвичай з'являються, коли хтось посміхається, "ямочки, створені дімплектомією, іноді можуть виникати навіть в стані спокою, особливо протягом перших декількох тижнів або місяців після операції."

 

Отопластика

Деякі люди незадоволені вухами, з якими вони народилися. Вушна хірургія, або отопластика, хірургічним шляхом переміщує вуха ближче до голови і постійно коригує Виступаючі вуха, приводячи їх в кращу пропорцію з обличчям. Ця 45-хвилинна процедура може бути виконана в кабінеті під місцевою анестезією у дорослих і в операційній під седацією у дітей. "Результати досить мінливі для більшості пацієнтів",-говорить Мішель Беррі, доктор медичних наук, сертифікований пластичний хірург обличчя в Нью-Йорку.

 

Підтяжка губ

Якщо ви мріяли про постійно повні губи або втомилися бачити наслідки старіння навколо рота, підтяжка губ може бути для вас підходящим варіантом. Ця процедура (також називається "хірургією укорочення губ") зменшує відстань між губами і носом (співвідношення губ до носа). 

 

"Головна проблема полягає в тому, що подовжений простір робить верхню губу тонше та більш провислою. Як тільки довжина простору трохи скорочується, воно надає всьому обличчю більш молодий вигляд", - говорить Рікардо л.Родрігес, доктор медичних наук, пластичний хірург з Балтімора, штат Меріленд. 

 

На відміну від тимчасових наповнювачів для губ, процедура підтяжки губ включає в себе зняття смужки шкіри з частини губи прямо під носом. 

 

CoolSculpting для підборіддя

CoolSculpting-це процедура, яка може видалити невеликі кишені жиру, наприклад під підборіддям. Подумайте про це як нехірургічну альтернативу ліпосакції. Шейла Назарян, доктор медичних наук, сертифікований пластичний хірург в Беверлі-Хіллз, Каліфорнія, пояснює, що результати видно через два місяці, і зазвичай для досягнення ідеальних результатів потрібно від однієї до трьох процедур на кожній області. "Найкращі кандидати-це ті, хто знаходиться в досить хорошій формі з областями впертого жиру, які не зникнуть, незважаючи ні на що", - каже вона.

 

Умбілікопластика

У той час як більшість природних пупків не є ідеально круглими, багато людей хочуть майже ідеальну форму пупка. Пухка шкіра, грижі або післяпологовий набряк-ось кілька основних причин для тих, хто шукає операцію на пупку або пуповинну пластику. Пупкова реконструкція змінює форму пупка або вимагає створення нового пупка, і вона може бути виконана самостійно або в рамках іншої операції, такої як підтяжка живота або реконструкція грудей.

 

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити