Техніки зміни форми губ

З віком риси обличчя змінюються, куточки губ опускаються, а самі губи стають тоншими і блякнуть через зниження еластичності шкіри. Крім того, незалежно від віку, деякі люди з народження мають тонкі губи, оскільки це може бути генетичною особливістю. Є кілька варіантів зміни форми губ (гейлопластики), що дозволяють відновити повноту і омолодити їх, створюючи природний вигляд. Хірургічні методи поліпшення зовнішнього вигляду губ дають більш стійкі результати, ніж ін'єкції. Під час консультації я аналізую пропорції губ своїх клієнтів і даю рекомендації щодо того, яка процедура або комбінація процедур найкраще допоможе досягти бажаного результату. Нижче я наводжу деякі з найпоширеніших варіантів поліпшення вигляду губ.

Изменения формы губ_фото1

Ін'єкційні наповнювачі для зміни форми губ

 

Наповнювачі найчастіше складаються з гіалуронової кислоти і можуть використовуватися різними способами для поліпшення зовнішнього вигляду губ. Вони покликані забезпечити легкі, але помітні зміни. Їх також можна використовувати для усунення тонких ліній і зморшок навколо рота. Такий наповнювач імітує власну гіалуронову кислоту в організмі — речовину, кількість якої природним чином зменшується з віком. Наповнювач призначений для поповнення запасів гіалуронової кислоти і нейтралізації ефекту втрати об’єму на губах і навколо рота. Шкірний наповнювач також може використовуватися для зменшення зморшок-маріонеток і зморшок внизу куточків рота, що може надавати обличчю сумний, сердитий або втомлений вигляд. Цей метод забезпечує дуже тонке, але помітне поліпшення, в результаті чого губи стають більш пухкими і гладкими без збільшення. Залежно від кількості і вибору продукту результат може тривати від 6 до 12 місяців.

 

Ботокс для зміни форми губ

 

Ботокс можна використовувати для того, щоби підняти опущені вниз куточки рота, які роблять обличчя людини сумним, злим або втомленим. Ботокс вводиться у невеликих кількостях безпосередньо в м'яз, що відповідає за нисхідну тягу, що називається depressor anguli oris. Результати дуже природні і зберігаються в середньому від 4 до 6 місяців.

 

Зміна форми губ за допомогою ліпофілінга

 

Альтернативою гіалуроновій кислоті є використання власного жиру для збільшення об’єму губ, що може забезпечити більш тривалий результат. Для цього береться жир із зони живота або сідниць і поміщається в верхню і нижню губу. Часто разом із цим виконується перенесення жиру і на інші ділянки обличчя. Жир містить фактори росту і стовбурові клітини, які надають губам більш молодий вигляд. Не всі такі клітини в жирі, який вводиться, виживають, але ті, що добре перенесли процедуру, забезпечать тривалий результат.

 

Субназальна підтяжка для зміни форми губ

 

Підтяжка губ зазвичай використовується для зменшення вертикальної висоти верхньої губи, а також для поліпшення чіткості і контуру губи. Ця пластична операція здатна допомогти в усуненні занадто довгої верхньої губи, яка в стані спокою часто може закривати занадто велику частину верхніх зубів. Процедура передбачає видалення невеликої смужки шкіри на стику носа і верхньої губи, щоби підняти верхню губу. Рубці непомітні при використанні цієї техніки, і пацієнти повністю одужують протягом тижня після субназальної підтяжки губ.

Изменения формы губ

Підтяжка кісельрінг для зміни форми губ

 

Підтяжка «крило чайки» передбачає видалення смужки шкіри над краєм верхньої губи. Виріз М-подібної форми підкреслює край верхньої губи. Розріз робиться там, де рожева частина верхньої губи стикається зі шкірою. Після кісельрінга залишається більш помітний шрам, тому я рідко роблю цю процедуру. Операція найбільш ефективна для літніх людей зі світлою тонкою шкірою, тому що дозволяє просунути край губи, яка з віком стає більш плоскою. Але я б не радив робити цю операцію пацієнтові, який молодший 60 років.

 

Зміна форми губ за допомогою шліфування губ

 

Існує кілька методів шліфування шкіри, які можна застосовувати для поліпшення зовнішнього вигляду губ. Найчастіше вони використовуються для усунення тонких зморшок навколо рота. Найбільш розповсюдженими є хімічний пілінг, терапія лазером CO2 і фракціонована лазерна терапія.

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити