Різні техніки підтяжки живота

Ідеальні методи підтяжки живота визначаються анатомією пацієнта, розташуванням і кількістю надлишкової шкіри, а також уподобаннями в одязі.

Деякі пластичні хірурги інструктують своїх пацієнтів приносити свої улюблені або звичайні купальники, нижню білизну або штани, щоб вони могли відзначити можливий шрам, розріз таким чином, щоб він був прихований під одягом.

Хоча завжди ідеально розмістити горизонтальний розріз близько до лобкової лінії, щоб нижня білизна могла легко приховати отриманий шрам, деяким пацієнтам, можливо, доведеться прийняти шрам, який знаходиться вище ідеалу. Це особливо вірно щодо людини зі значним надлишком шкіри у верхній частині живота.

У наведеному нижче списку описані найбільш поширені методи підтяжки живота, які використовуються в пластичній хірургії.

Стандартна або повна підтяжка живота

Використовується розріз від стегна до стегна нижче пупка і ще один шрам навколо сідниці живота, щоб його можна було перемістити після видалення надлишкової шкіри у верхній частині живота.

Після підтягування черевних м'язів внутрішніми швами і видалення надлишків шкіри-

залишок шкіри стягується вниз по животу.

Різні техніки підтяжки живота | SLOSSER

Джерело фото: medcity.ua

Розширена підтяжка живота

Горизонтальний розріз проходить навколо стегон (тобто з боків нижньої частини спини), тому при огляді тіла ззаду видно хвостові кінці шраму.

Оскільки Розширена підтяжка живота видаляє більше шкіри з більш широкої області, ніж стандартна техніка, вона часто зарезервована для пацієнтів з масивної втратою ваги.

Розширена підтяжка живота також вимагає круглого розрізу, щоб звільнити пупок і перемістити його вище, як тільки зайва шкіра буде видалена.

Fleur-de-lis підтяжка живота

Крім горизонтального розрізу, він також вимагає вертикального шраму, який важче приховати. З цієї причини методика призначена тільки для пацієнтів, які потребують найбільшої кількості корекції і готові прийняти компроміс для досягнення найкращого можливого післяопераційного контуру.

Короткий вертикальний шрам також може бути необхідний, якщо у пацієнта досить довгий торс і видалення великої кількості шкіри між пупком і лобкової областю може призвести до менш оптимального контуру.

Міні підтяжка живота

Через природну "дифузію" надлишкової шкіри після втрати ваги або вагітності міні-підтяжки живота підходить тільки для невеликого числа пацієнтів через її мінімальне поліпшення.

Міні-підтяжки живота, яка вимагає 4-8 дюймів шраму над лобковою областю, не переміщує пупок і не видаляє зайву шкіру у верхній частині живота.


Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити