Пластика пупа без шва

Мета пластичної хірургії-це залишити якомога менш явні сліди від виконаної операції. Також для мене дуже важлива природність і довготривалість результатів.

Однією з найбільших проблем при виконанні операції з підтяжки живота (або абдомінопластики) є видимі шви. Загальний стан і пропорція ліній передньої черевної стінки дуже важливі, але коли крім горизонтального довгого шва з'являється ще шов навколо пупка, то це може завдавати серйозний психологічний дискомфорт.

Горизонтальний шов, звичайно, можна приховати під нижньою білизною. При плануванні операції абдомінопластики я це враховую і намагаюся розташувати його максимально низько. Якщо була операція кесаревого розтину в минулому, то тоді я проводжу його повне висічення по старому шву.

А ось що робити зі швом навколо пупка? Пупок то розташований посередині живота і прямо таки свідчить про проведену абдомінопластику в минулому.

Більшість слідів від абдомінопластики, які я бачив у Києві та Москві являють собою круглий або овальний циркулярний шов навколо пупка. Часто нагадує мені погано пришитий гудзик. Якщо дивитися з точки зору пластичної хірургії, то будь-який циркулярний шов має тенденцію до скорочення. Цей негативний момент і призводить до того, що починаючи з 3-4 після абдомінопластики пацієнт починає відчувати дискомфорт і стягування в області пупка. Так себе зазвичай веде рубець. Однак круглий і негарний шов-це тільки частина проблеми.

Природний пупок після пластики живота повинен мати адекватний розмір і форму. Тому в своїй практиці я застосовую такий вид умбілікопластики (пластики пупка), який дозволяє зберегти форму пупка максимально натуральною і не проявляє внутрішні шви.

формирование пупка при абдоминопластике

Цей метод по формуванню нового пупка називається "листок конюшини". Він простий у виконанні, займає 15 хвилин і дає абсолютно приголомшливий естетичний результат при виконанні абдомінопластики з перенесенням пупка. Цей же метод застосуємо при проведенні абдоміноторсопластики при масивному схудненні. При мініабдомінопластиці пупок не переноситься, тому умбілікопластика не проводиться.

пластика пупка при подтяжке живота

 

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити