Пластичні операції на обличчі після травми

Багато людей сприймають пластичну хірургію як шлях до естетичної краси та впевненості в собі й роблять операції задля покращення зовнішнього вигляду. Однак деякі пацієнти звертаються до пластичної хірургії, щоб вилікувати наявні дефекти тіла або обличчя. 

Якщо ваша структура обличчя та зовнішній вигляд були пошкоджені під час травми, це може завдавати постійної шкоди вашому фізичному та психічному здоров’ю. Тож пластична операція буде чи не єдиним виходом для подолання цього стану. 

Як саме вам зможе допомогти пластична хірургія обличчя, чого очікувати від процедури та як зазвичай відбувається післяопераційне відновлення, читайте у статті провідного українського пластичного хірурга Дмитра Слоссера.

Чому виникають травми обличчя та які бувають реконструктивні операції?

Людина може отримати травму обличчя з багатьох причин: випадкові або умисні травми, поранення під час війни, автомобільні аварії. Також сильно спотворити обличчя можуть генетичні хвороби або рак.  

У всіх цих випадках пластичні операції обличчя сприяють не лише покращенню самооцінки та збільшення привабливості людини. Реконструктивна хірургія може допомогти людям покращити функції обличчя (жування, моргання, розмова, усмішка), відновити контроль над своїм життям і допомогти повністю чи частково забути про травматичний епізод чи хворобу. 

Які бувають види пластичних операцій на обличчі після травми?

Деякі з найбільш поширених областей травм обличчя включають орбітальні кістки та брови, вуха, ніс, вилиці, щелепи. Рвані рани на обличчі також є поширеною проблемою, часто призводячи до глибоких рубців та/або розриву м’язів і сухожиль.

Більшість посттравматичних реконструкцій обличчя передбачає відновлення м’яких тканин обличчя за допомогою делікатних швів і методів пластичної хірургії. 

Команда пластичного хірурга доктора Слоссера може використовувати комбінацію різних хірургічних процедур для лікування травм обличчя, зокрема: 

  • пластика носа (ринопластика),

  • пластика вух (отопластика),

  • підтяжка шкіри навколо очей (блефаропластика),

  • підтяжка обличчя,

  • встановлення лицьових імплантів,

  • корекція підборіддя.

Первинна консультація з пластичним хірургом доктором Дмитром Слоссером є першим кроком у відновленні привабливих рис вашого обличчя. Лікар ретельно огляне вас, пояснить вашу проблему, дасть рекомендації та встановить реалістичні очікування щодо результату майбутньої операції. 

Чого очікувати від реконструктивної пластичної операції на обличчі?

Пластична реконструктивна операція проводиться під загальним наркозом. 

Після деяких втручань ви зможете повернутися додому вже в перший день після того, як буде виконана процедура. Інші, більш складні, операції передбачають нетривале перебування у стаціонарі. 

Протягом періоду реабілітації ви можете відчувати такі побічні реакції, як-от:

  • легкий або помірний біль,

  • набряк прооперованої ділянки, 

  • поява синців,

  • оніміння.

Ви можете полегшити ці побічні ефекти, приймаючи ліки, призначені лікарем. Також рекомендується спати з піднятою головою, щоби уникнути сильних набряків. Окрім цього, для полегшення стану можна використовувати прохолодні компреси (наприклад лід загорнутий у рушник). 

Пластичний хірург Дмитро Слоссер контролюватиме вас протягом усього періоду післяопераційної реабілітації. 

Якщо ви перенесли хворобу, нещасний випадок або напад, пластична хірургія може допомогти вам відновити функції, покращити зовнішній вигляд і повернутися до життя з упевненістю в собі та своєму зовнішньому вигляді. 

 

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити