Особливості операції зі зменшення грудей

Деякі жінки хотіли б собі збільшити груди, а деякі – навпаки, їх зменшити. Метою операції зі зменшення грудей є видалення зайвого жиру, залозистої тканини та шкіри в молочній залозі. Зменшення грудей спрямоване на досягнення розміру грудей, що буде пропорційним до тіла жінки. Операція може бути проведена для усунення дискомфорту, пов'язаного з надмірно великими грудьми. Ця процедура також називається редукційною мамопластикою.

Надмірно великі груди можуть викликати у деяких жінок як проблеми зі здоров'ям, так і емоційні проблеми. Фізичний дискомфорт може характеризуватися болем у спині, шиї та плечах, а також подразненням шкіри під складкою грудей. Вага надлишкової тканини молочної залози може обмежити здатність жінки вести активне життя та займатися спортом. Деякі жінки також почуваються дуже невпевнено через великі груди.



Якщо ви турбуєтеся про свій зовнішній вигляд або думаєте про зменшення розміру молочних залоз, зверніться до кваліфікованого та досвідченого пластичного хірурга.

Що потрібно враховувати перед операцією зі зменшення грудей

Існує чимало важливих моментів, які потрібно враховувати, перш ніж наважуватися на пластичну операцію зі зменшення грудей. Це хірургічне втручання краще виконувати, коли молочні залози вже повністю розвинені. Операція може стати на заваді плановому проведенню деяких діагностичних процедур. Здатність жінки годувати грудьми після операції зі зменшення грудей також може бути обмежена, тому це питання слід детально обговорити з досвідченим пластичним хірургом. Зміна розміру грудей під час вагітності не рекомендується.

Жінці слід розуміти, що значна втрата або збільшення ваги можуть вплинути на результати операції зі зменшення молочних залоз. Саме тому пластичний хірург може порекомендувати спочатку нормалізувати вагу, а після планувати оперативне втручання. В даному випадку операція може бути комплексною і комбінуватися з підтяжкою обличчя, тіла або ліпосакцією.

Ваш поточний стан здоров'я та операція зі зменшення грудей

Якщо ви плануєте зробити операцію зі зменшення грудей, вам необхідно обговорити свій стан здоров'я зі своїм пластичним хірургом. Лікар повинен бути в курсі актуального стану вашого фізичного та психічного здоров'я, а також перенесених хвороб та операцій у минулому. Перед хірургічним втручанням ви повинні пройти детальне медичне обстеження, за результатами якого пластичний хірург зможе оцінити можливі ризики та ускладнення для вас. Він також повідомить, як підготуватися до операції, щоб процес відновлення пройшов швидко і без проблем.

Як проводиться операція зі зменшення грудей?

Операція зменшення грудей зазвичай проводиться під загальним наркозом. Але в деяких випадках, коли обсяг тканин, що видаляються, є невеликим, пластичний хірург може віддати перевагу місцевій анестезії.

Лікар робить надріз навколо соска. Розріз продовжується по прямій вертикальній лінії до складки грудей. Іноді у складці під грудьми робляться ще один розріз. У більшості випадків сосок не висікається повністю, проте якщо оперуються дуже великі груди, лікар може перемістити сосок з урахуванням параметрів вже сформованої молочної залози.

Надлишок шкіри, жиру та залізної тканини видаляється. Іноді пластичний використовує ліпосакцію, щоб допомогти видалити зайвий жир. Після цього лікар накладає шви глибоко всередину тканин молочних залоз, щоб забезпечити додаткову підтримку. Розрізи шкіри з'єднуються та зшиваються.

Після операції зі зменшення грудей у ​​рані буде встановлена ​​дренажна трубка для запобігання накопиченню рідини. На початку відновлювального періоду пацієнтку турбуватимуть набряки, синці та больовий синдром, який усувається болезаспокійливими препаратами.

Однак результати зменшення грудей видно відразу після операції – багато жінок, у яких до хірургічного втручання були непропорційно великі груди, відчують велике полегшення.

Задоволення новим іміджем зростатиме у міру фізичного відновлення. З вашим новим розміром грудей ви більше не будете відчувати біль у спині чи плечах, не матимете обмежень під час занять активними видами спорту. Також більш пропорційна фігура неодмінно підвищить вашу впевненість у собі.

 

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити