Великі груди викликають біль у спині? Операція по зменшенню грудей приносить полегшення

Однією з найбільш часто запитуваних і найбільш передбачувано успішних процедур пластичної хірургії є зменшення жіночих грудей. Багато жінок страждають від симптомів, викликаних вагою їх грудей. На жаль, нехірургічні методи лікування часто не приносять ніякого полегшення.

Багато жінок з великими грудьми відчувають біль у спині.

Медичний термін для великих грудей-макромастія, і коли великі груди викликають біль та інші фізичні проблеми, цей стан називається симптоматичною макромастією. Важкі груди можуть викликати порушення в багатьох системах організму. Крім того, вплив макромастії може сприяти ожирінню, знижуючи фізичну активність жінки. 

Великі груди викликають біль у спині? Операція по зменшенню грудей приносить полегшення | SLOSSER

Симптоми макромастії можуть включати хронічний біль у шиї, спині та плечах; біль у грудній клітці; головні болі; погану поставу; борозни на плечах; оніміння і поколювання рук; задишка, порушення сну, висипання під грудьми і між грудьми, а також в борозенках на бретелях бюстгальтера і низька переносимість фізичних навантажень. Ці симптоми можуть бути схожі на симптоми артриту шиї або проблем з диском, синдрому грудного виходу, мігрені, апное уві сні і багатьох інших станів. Однак для більшості пацієнтів діагноз симптоматичної макромастії простий і не вимагає великої кількості тестів.

Чи можна лікувати симптоми важких грудей без хірургічного втручання? Слабкі випадкові симптоми можуть бути полегшені протизапальними ліками, тепловими пакетами, масажем, хіропрактикою, фізіотерапією і т.д. на жаль, для жінок з більш важкими і стійкими симптомами такі методи лікування рідко дають постійне полегшення. Низький відсоток успіху нехірургічних методів лікування цих пацієнтів добре задокументований в медичній літературі. 

А як щодо бюстгальтерів для підтримки? Хороша підтримка бюстгальтера не завжди корисна, так як вона може погіршити симптоми шиї, грудної стінки і плеча. 

Чи допомагає втрата ваги? Хоча втрата ваги часто бажана за станом здоров'я, неодноразово було показано, що вона не є ефективним лікуванням симптомів, пов'язаних з важкими грудьми. Вся справа в гравітації. Великі груди стають все довшими і важчими під дією сили тяжіння, але не тому, що шкіра грудей розтягується, як йо-йо, а тому, що вона збільшується в об'ємі. Шкіра грудей важка, вносить значний внесок в загальну вагу грудей, і будь-яке збільшення обсягу шкіри грудей є постійним, тобто не оборотним з втратою ваги.

Великі груди викликають біль у спині? Операція по зменшенню грудей приносить полегшення | SLOSSER

Хірургія зменшення грудей, також називається редукційною маммопластикою, є високоефективним методом лікування симптоматичної макромастії, оскільки вона безпосередньо пов'язана з причиною симптомів. Численні медичні дослідження підтвердили переваги операції зі зменшення грудей для жінок з симптомами, пов'язаними з надмірною вагою грудей. Ці переваги включають поліпшення фізичного функціонування, полегшення болю, поліпшення стабільності скелета, поліпшення функції легенів, поліпшення якості сну, зменшення головних болів і поліпшення візуалізації молочної залози на мамографії. Показники задоволеності пацієнтів після зменшення грудей дуже високі, і це рідкісна пацієнтка, яка не зазнає значного полегшення своїх симптомів після операції.

Операція по зменшенню грудей є стандартною частиною навчання пластичної хірургії, хоча пластичні хірурги не всі мають однаковий досвід виконання операції. Деякі хірурги відправляють своїх пацієнтів додому в день операції, в той час як інші вважають за краще, щоб їхні пацієнти залишалися на ніч в лікарні або короткостроковій установі. У будь-якому випадку пацієнтам зазвичай роблять операцію під загальним наркозом. Догляд за розрізом після операції не представляє труднощів, хоча невеликі затримки в загоєнні зустрічаються досить часто. Більшість пацієнток можуть відновити повноцінну діяльність протягом шести тижнів, але остаточна форма грудей не буде видно протягом багатьох місяців. Жінки повинні знати, що всі операції на грудях викликають рубці, які можуть вплинути на інтерпретацію рентгенологом майбутньої маммограми і можуть зажадати додаткової оцінки.

Однією з найбільших проблем для багатьох жінок, які планують операцію зі зменшення грудей, є отримання страхового покриття від цієї операції. Залишайтеся з нами для цього обговорення в майбутньому пості.

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити