Операція з реконструкції мочки вуха

Реконструкція мочки вуха – нескладна пластична операція, поширена в багатьох розвинених країнах світу. 

Існує чимало причин пошкодження мочок вух: від носіння важких сережок до травми, яка пошкоджує мочку так, що вона не може відновитися до початкового стану. Зауважу, що популярна тенденція носіння так званих “тоннелей” у молоді та представників субкультур також залишила багатьох чоловіків в жінок із деформаціями мочок вух, які неможливо виправити без втручання пластичного хірурга. 

Метою операції з відновлення та реконструкції мочки вуха є створення природної форми мочки вуха, яка відповідатиме формі вашого обличчя, та підвищить вашу самооцінку. 

У цій статті я розповім, чого очікувати від операції з відновлення мочки вуха та як ви можете до неї підготуватися. 

Детальніше про операцію з реконструкції мочки вуха

З огляду на останні досягнення пластичної хірургії, кваліфікований лікар може легко відновити привабливий природний вигляд мочок вух у пацієнта. Після такого втручання можливо навіть знову носити мінімалістичні сережки.

Розтягнення мочок може виникнути в результаті регулярного носіння важких сережок, особливо якщо у вас від природи тонкі мочки вух. Важкі сережки також можуть поступово розширювати отвір проколу, утворюючи розрив, який називають частково розщепленими мочками вух.

Розрив мочки вуха, як правило, спричинений гострою травмою, як-от раптовий різкий зрив сережки, укус тварини тощо. У деяких випадках ушкодження мочок можуть можуть виникнути, коли люди, які не мають проколотих вух, довго носять надто тугі сережки-кліпси, які обмежують нормальний кровообіг у мочці, спричиняючи некроз.

Якщо розрив або подовження мочки вуха викликано вродженою проблемою, операція з реконструкції мочки вуха також може допомогти вам досягти більш пропорційного та природного результату.

Як проходить процедура реконструкції мочки вуха?

Ця процедура відносно проста і зазвичай може зайняти від 30 до 60 хвилин. Для знеболювання зазвичай використовується місцева анестезія. Техніка хірургічного втручання різна для кожної ситуації. Наприклад, у випадках, коли мочка вуха була надмірно розтягнута через травму або використання вушних тунелів, надлишок шкіри видаляється, а отвір для пірсингу зшивається.

Перед процедурою реконструкції мочки вуха ви отримаєте передопераційні інструкції від пластичного хірурга. Важливо, щоб ви ретельно дотримувалися всіх інструкцій, щоб забезпечити найкращий результат вашої операції.

Якщо пошкодження мочки вуха є результатом її надмірного розтягування, вам слід утриматися від носіння будь-яких вушних прикрас протягом кількох місяців перед операцією. Це допоможе шкірі мочки вуха максимально зменшитися перед процедурою.

Ви також повинні повідомити пластичного хірурга, якщо збираєтеся повторно проколоти вуха після процедури – інколи це може вплинути на вибір метода усунення вашої проблеми. 

Скільки триває відновлення після хірургічного втручання? 

Відновлення після операції з відновлення мочки вуха зазвичай займає 4–5 днів, але в деяких випадках може тривати й довше.

Уважно дотримуйтесь інструкцій щодо післяопераційного догляду, які я надаю кожному пацієнту. Ви зможете знову проколоти вуха через 12 тижнів, але пацієнтам рекомендується уникати використання носіння важких сережок у майбутньому.

 

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити