Турбуєтеся про те, що шкіра обволікає лінію ліфчика?

Багатьом жінкам незручно носити облягаючий одяг, тому що шкіра або вище, або нижче лінії бюстгальтера створює складки, відволікаючі від естетики жіночої спини. На жаль, це може статися в будь-якому віці. Спеціальна білизна може приховати проблему, але хто хоче носити щільну нижню білизну в теплі місяці?

Причини: шкіра спини і плеча повинна пристосовуватися до широкого діапазону рухів плечового пояса. Коли руки підняті над голagizatullina.livejournal.comовою, шкіра в області задньої верхньої пахвової западини повинна розтягуватися, щоб уникнути обмеження цього руху. З часом наша шкіра починає збільшуватися і збільшуватися в площі поверхні, особливо в області задньої пахвової складки, звужується до кінчика лопатки. Шкіра нижче в пахвовій області і з боків уздовж ребер не вимагає розширення, але перехідна лінія або складка можуть розвиватися і ставати більш вираженими під дією сили тяжіння, викликаючи зсувний ефект шкіри вище. Зовнішній вигляд посилюється обмежувальною смугою бюстгальтера, що перетинає цю область, таким чином утворюючи страшний "рулон жиру на бретельці бюстгальтера".

Турбуєтеся про те, що шкіра обволікає лінію ліфчика? | SLOSSER

Джерело фото: agizatullina.livejournal.com

Анатомія сильно змінюється в залежності від типу і якості шкіри, індексу маси тіла (ІМТ) і віку. У деяких випадках складки шкіри дуже щільні, без великої кількості зайвого жиру, але проблема в надлишку шкіри. Люди з більш високим ІМТ можуть мати велику кількість жиру, відкладеного в цій області. Інша крайність- це масивний пацієнт з втратою ваги, у якого дуже мало ожиріння, але є багато нееластичної здутої шкіри, яка висить над бюстгальтером. Кожен з цих типів пацієнтів потребує різних методів лікування для досягнення приємного результату.

Варіанти лікування

  • Якщо у вас є невелике збільшення жирових відкладень у спині з глибокими щільними складками, лікування це:
  • аспіраційна ліпектомія з додаванням джерела енергії або ВАЗЕР- асистованої аспіраційної ліпектомії (ультразвукова енергія), 
  • або силова аспіраційна ліпектомія, яка являє собою механічний обертовий лопатевої ефект, вбудований в канюлю, 
  • або метод пульсування тепла і води, який руйнує інтерстиціальні волокна, що оточують жир. 

Всі ці підходи працюють, руйнуючи зв'язкові з'єднання між спиною і дермою шкіри в поєднанні з запальною реакцією хірургічних канюль, що дозволяє повторно драпірувати / перерозподіляти шкіру, щоб підтягнути спину і відповідати новому контуру.

Неінвазивні процедури контурної пластики тіла, такі як кріоліполіз (CoolSculpting), не мають механізму руйнування волокнистих вставок в шкіру з більш глибокої фасції, тому ніякого усунення щільних ліній згину не відбудеться.

Якщо у вас підвищений ІМТ і підвищений рівень ожиріння шкірних складок, ви також виграєте від вищезазначених методів додавання джерел енергії з ліпосакцією, але необхідна велика ступінь видалення жиру. Збільшений жирний обсяг вимагає більшого видалення клітин. Однак обережність повинна бути використана для запобігання надмірної резекції, яка може призвести до пухкої висячої шкірі на спині.

Для масивного пацієнта з втратою ваги або людини, у якого є велика кількість вільно висячої шкіри з доданим об'ємом жиру або без нього, метод резекції шкіри часто включається в брахіопластику, щоб виправити висячу шкіру верхніх рук. 

Якщо лінія бюстгальтера або надлишок жиру погіршують загальну естетику вашої спини, вам потрібен сертифікований пластичний хірург, який ретельно оцінить вашу ситуацію, щоб визначити правильний варіант лікування, щоб відчувати себе більш впевнено у своїй власній шкірі.

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити