Білизна після маммопластики: як правильно обрати ліф

Вибір і носіння правильної білизни після маммопластики є важливою складовою процесу післяопераційного відновлення. 

Правильний ліф має забезпечувати потрібну компресію, щоби зменшити набряк, уникнути кровотечі або зміщення імплантів під час активних рухів або сну. Він забезпечить вам комфорт і допоможе зменшити біль, який ви відчуватимете впродовж процесу одужання. 

Читайте далі, щоб дізнатися, яку білизну ви будете носити після маммопластики, а також відповіді провідного українського пластичного хірурга доктора Дмитра Слоссера на найбільш поширені питання пацієнток.

Який ліф зазвичай носять після операції зі збільшення грудей?

Після операції зі збільшення грудей жінки мають носити компресійний післяопераційний бюстгальтер. Він м’яко та рівномірно стискає прооперовані груди, зменшуючи ризик кровотечі та зміщення імплантів під час періоду реабілітації. 

Хірургічний ліф має дві щільні резинки-стабілізатори (вони бувають різної ширини), що фіксують груди зверху та знизу. Стабілізатори мають застібатися “з натягом”, але й не бути занадто тісними. Верхній край нижньої резинки-стабілізатора повинен знаходитися суворо у субмаммарній складці й не торкатися імпланта, щоб не спричинити його підняття вгору. Верхня резинка-стабілізатор повинна опускати прооперовані груди вниз, знову ж таки, запобігаючи підняттю імплантів догори. 

На консультації пластичний хірург Дмитро Слоссер надасть вам усі інструкції з правильного носіння компресійного післяопераційного бюстгальтера.

Який ліф потрібно носити після операції зі зменшення чи підтяжки грудей?

Після зменшення, підтяжки грудей або онко-пластичних операцій без використання імплантів пацієнтці потрібен компресійний ліф без верхньої резинки. Його слід носити протягом шести тижнів. 

За бажанням ви можете носити тугий спортивний топ після маммопластики без використання імплантів або експандерів. 

Як визначитися з розміром післяопераційного ліфа?

Щоби правильно підібрати розмір компресійної білизни, слід заміряти окружність грудної клітини під молочними залозами (в районі субмамарної складки). За цією довжиною й визначається потрібний розмір ліфа. Але самотужки жінці це робити не потрібно: у цьому їй допоможе медичний персонал на післяопераційній консультації.

Чи справді жінка в період після операції має носити свій компресійний ліф цілодобово?

Носіння компресійної білизни якомога частіше має важливе значення для досягнення позитивного результату від операції. Пацієнти можуть “відпочивати” від своєї хірургічної білизни не більше як дві години на день. Тож ідеально мати кілька комплектів, щоб забезпечити чистоту тіла та уникнути розповсюдження інфекції. 

Скільки часу пацієнтці потрібно буде носити компресійну білизну?

Тривалість носіння постопераційного ліфу залежить від того, яка саме операція була зроблена. 

Зазвичай після збільшення молочних залоз за допомогою імплантів лікарі вимагають носити їх не менш ніж півтора місяці. За цей час імпланти почнуть “вростати” у тканини, що їх оточують, і ризик їхнього зміщення буде майже мінімальним.

Але й через шість тижнів після операції жінкам також рекомендується періодично носити компресійні бра, особливо під час сну й легких фізичних навантажень, адже. Рубцева тканина (капсула) навколо імплантів ще не повністю сформована й відрив від неї імпланта може спричинити появу подвійної капсули. 

Більшість пацієнток, які перенесли операцію з маммопластики, можуть повністю перейти на звичайний бюстгальтер на кісточках уже через 10-12 тижнів після операції. 

Пам’ятайте, що носіння вашого одягу має важливе значення для досягнення найкращого результату операції з пластики молочних залоз. 

 

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити