Втрата чутливості після збільшення грудей

Після того, як жінка отримала грудні імпланти, її переповнює широкий спектр різних емоцій, відчуттів і думок. Хвилювання, натхнення та підвищення самооцінки – це лише деякі з почуттів, про які пацієнтки зазвичай повідомляють після операції. Період відновлення після збільшення грудей також часто супроводжується питаннями про післяопераційні симптоми і результати. 

Одна з найбільш поширених скарг пацієнток – це втрата чутливості сосків після мамопластики або оніміння всієї молочної залози. Зазначу, що це це нормальний побічний ефект після хірургічного втручання по збільшенню молочних залоз.

Причини втрати чутливості після збільшення грудей

На передопераційній консультації Дмитро Слоссер детально пояснить пацієнтці, що встановлення грудних імплантів може вплинути на чутливість її сосків. Це спричинено розладом нервів під час операції та є поширеним побічним ефектом. 

Ось перелік факторів, які підвищують ризик тимчасового оніміння молочних залоз або сосків: 

  • Розмір імпланта: пацієнтки, які обирають імплант великого розміру, часто відчувають втрату чутливості соска або всієї молочної залози, оскільки тканина сильно розтягується, щоби вмістити імплант. Окрім розміру, велику роль відіграє його діаметр.
  • Тип статури: худорляві жінки з маленькими грудьми найбільш схильні до тимчасової втрати чутливості. Знову ж таки, це пов’язано зі значним розтягуванням, яке відбудеться під час встановлення грудного імпланта.
  • Розташування імпланта: жінки, чиї імпланти встановлено над грудним м’язом, зазвичай відчувають оніміння частіше, ніж ті, у кого імпланти встановлено під м’язом.
  • Розміщення розрізу: збільшення грудей з одночасною підтяжкою, під час якого пластичний хірург використав ареолярний розріз, із більшою ймовірністю призведе до оніміння молочних залоз у порівнянні з хірургічним втручанням, яке включає лише розріз в інтрамаммарний складці.

Певні особливості способу життя пацієнтки також можуть впливати на те, відчуватиме вона оніміння молочних залоз після операції чи ні. Наприклад, жінки з історією нікотинової залежності мають вищий ризик виникнення післяопераційного оніміння. Натомість жінки, які годують грудьми, мають менший ризик втрати чутливості, адже їхні груди та шкіра вже розтягнуті.

Під час консультації пластичний хірург доктор Дмитро Слоссер дасть відповідь на запитання стосовно майбутньої операції зі збільшення грудей і детально обговорить усі ризики та побічні ефекти, які можливі після збільшення грудей, зокрема й тимчасову втрату чутливості після маммопластики.

Як довго жінка відчуватиме оніміння молочних залоз після операції?

Під час відновлення після операції до жінки має поступово повертатися чутливість сосків і грудей, оскільки нервові шляхи заживають і відновлюються. Деякі жінки помічають повернення вже через кілька тижнів, а іншим на це потрібно кілька місяців. Деякі пацієнтки навіть повідомляють про підвищену чутливість сосків через певний час після операції.

Як можна вплинути на повернення чутливість сосків або молочних залоз після встановлення імплантів?

Найважливіше – це не поспішати з відновленням. Важливо, щоби пацієнтка дала собі достатній час для загоєння та чітко дотримувалася вказівок лікаря після операції. 

Зазвичай до них належить достатній відпочинок, здорове харчування, зволоження, приймання призначених ліків, носіння компресійної спідньої білизни та уникнення важких фізичних навантажень. Лікар також може  рекомендувати техніку легкого масажу.

Провідний український пластичний хірург доктор Дмитро Слоссер приділяє велику увагу жінці, яка планує робити операцію зі збільшення грудей, щоби втручання та реабілітація після нього пройшли якомога комфортніше.

 
Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити