Видалення подвійного підборіддя — що потрібно знати

Хоча більшості з нас хотілося б мати чіткі контури обличчя і шиї, у деяких людей зайві жирові відкладення перешкоджають цьому. Подвійне підборіддя може бути викликане безліччю причин, включно з генетичною схильністю, вагою, анатомією і розташуванням дихальних шляхів. За статистикою 68% людей мають цю проблему. На щастя, пластичні хірурги ще в минулому столітті знайшли способи ефективно усувати подвійне підборіддя за допомогою різних процедур. Наприклад, під час субментальної ліпосакції видаляється жир із зони підборіддя для створення більш молодого контуру обличчя. Це проста операція з мінімальним часом відновлення, але з відмінними результатами.

H2 Основні методи усунення подвійного підборіддя

Я використовую різні процедури для видалення подвійного підборіддя. Серед них найпоширеніші:

  • Субментальна ліпосакція — ця процедура передбачає видалення жирових відкладень з-під шкіри та моделювання контуру підборіддя і шиї. Під час операції я роблю невеликий розріз під шкірою, вставляю трубку і відкачую жир. Ліпосакція зазвичай вимагає тільки місцевої анестезії для знеболювання зони, що оперується.
  • Підтяжка обличчя — операція дозволяє лікарю видалити в'ялу обвислу шкіру навколо підборіддя і шиї, при цьому усунувши подвійне підборіддя. Більшості людей робиться загальна анестезія, хоча підтяжку обличчя можна провести і під місцевою анестезією.
  • Підтяжка шиї — різні типи процедур підтяжки шиї спрямовані на видалення зайвої шкіри (цервікопластика) або підтяжку м'язів шиї (платизмопластика) для поліпшення контурів шиї і підборіддя. Пластичні хірурги часто поєднують із цією процедурою традиційну підтяжку обличчя, яка може викликати відчуття стягнутості в шиї протягом декількох місяців.

Після будь-якої з цих процедур слід очікувати появи синців і набряків протягом 10-14 днів. Загальна анестезія, яка використовується при деяких операціях з усунення подвійного підборіддя, представляє серйозний ризик для людей зі складними захворюваннями. Люди, які курять, вживають специфічні лікарські препарати, що зокрема перешкоджають згортанню крові, також можуть зіткнутися з підвищеним ризиком кровотечі під час будь-якої хірургічної процедури. Тому я завжди наполягаю на детальній консультації перед проведенням операції і ретельній підготовці до неї, навіть якщо це нескладна процедура.

Дезоксихолієва кислота для видалення подвійного підборіддя

Одним із останніх досягнень у галузі естетичної медицини є дезоксихолієва кислота — речовина, яку жовчний міхур використовує для розчинення харчових жирів. Введення дезоксихолевої кислоти у шкіру під підборіддям призводить до розчинення жиру, який потім знову поглинається тілом. Цей нехірургічний підхід вимагає декількох процедур протягом декількох тижнів. Більшість людей проходять 2 або 3 процедури, але може знадобитися до 6 процедур, залежно від фізіологічних особливостей пацієнта і кількості зайвих жирових відкладень у проблемній зоні.

Деякі пацієнти обирають ін’єкції дезоксихолієвої кислоти, щоби позбутися подвійного підборіддя без хірургічного втручання. Звичайно, у будь-якого лікування є свої недоліки, і дезоксихолієва кислота не виняток. Це цікава концепція, яка дає хороший ефект. Але варто зазначити, що уколи досить болючі, навіть більше, ніж уколи шкірних наповнювачів або ін'єкції ботулотоксину. Також відбувається набрякання шиї протягом 10 днів після кожного сеансу. Лікування дає довгострокові результати, але тільки до доти, доки ви підтримуєте нормальну вагу. Варто звернути увагу і на те, що такі уколи дають бажаний результат тільки якщо шкіра пацієнта еластична. У разі, коли спостерігається в'яла і обвисла шкіра, без операції з підтяжки не обійтися, якщо пацієнт хоче мати більш молодий зовнішній вигляд.

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити