Чому пандемія це хороша можливість для пластичної операції

У більшості країн під час карантину заборонили роботу косметичних салонів і клінік естетичної медицини. Але деяким клінікам все ж було дозволено працювати за умови дотримання суворих правил: тестування медперсоналу і клієнтів на Covid-19, а також більш жорсткі заходи з дезінфекції. Якщо на початку пандемії багато пацієнтів відмовилися від послуг клінік пластичної хірургії, то з часом у США, Японії, Південній Кореї, Австралії і навіть в Україні число пацієнтів, що звертаються за лікуванням, значно зросла. Найпоширенішими процедурами стали збільшення губ за допомогою філерів, корекція зморшок ботоксом, підтяжка обличчя і ринопластика.

Пластическая операция-фото3

Причини, через які люди стали частіше звертатися до пластичних хірургів зараз

Перш за все у пацієнтів є можливість залишатися вдома в період реабілітації. При цьому зараз їм навіть часто не доводиться переривати роботу, оскільки багато компаній перевели співробітників на віддалену роботу. Наприклад, Андрій з Києва (імена героїв змінені) саме під час карантину зважився на збільшення губ і ліпосакцію щік, щоб ніхто не здогадався про його маніпуляції. Андрій боявся негативної реакції оточуючих, оскільки збільшення губ — незвичайне рішення для чоловіків, на думку суспільства. Також після операції деякий час на губах залишаються припухлости і синці, які викликають дискомфорт, якщо необхідно продовжувати працювати з людьми.

Андрій зізнався, що для нього операція під час карантину була найкращим рішенням: «Карантин дав мені більше часу на відновлення. Я міг приймати необхідні ліки, які я б не зміг приймати, якби мені потрібно було водити автомобіль. Також у мене була можливість після операції прикладати лід до губ і обличчя».

Можливість робити всі необхідні маніпуляції після операції вдома з комфортом і не відчувати на собі питальні погляди інших людей — одна з головних причин, чому люди охоче стали звертатися в клініки пластичної хірургії в такий досить непростий час.

Як карантин вплинув на клініки пластичної хірургії і рішення пацієнтів

Я помітив значне зростання попиту на мої послуги. До пандемії клієнти завжди намагалися спланувати операцію так, щоб мати можливість пройти період відновлення вдома. Але зараз такої необхідності немає. Навіть якщо пацієнту потрібно вийти на вулицю, на обличчі у нього маска. Тому сліди недавньої ринопластики або підтяжки обличчя все одно не видно. Багато хто використовує цю можливість, щоб виглядати краще, коли можна буде повернутися до звичайного життя.

Пластическая операция-фото4

До мене часто приїжджають пацієнти з інших країн. Коли в країні було зареєстровано перші випадки Covid-19, число клієнтів впало, зокрема й іноземних. Але незабаром, після адаптації до нових суворих правил, людей, які бажають скористатися послугами естетичної медицини стало ще більше — протягом деякого періоду мій час було розписано повністю. Число пацієнтів збільшилася на 30% в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року, наприклад. Іноземні клієнти також знову почали виявляти цікавість до моїх послуг, особливо це стосується онлайн-консультацій для підготовки до операцій.

Аналогічна ситуація спостерігається й у світі. В Японії, наприклад, карантин не запроваджували, але влада наполегливо рекомендувала за можливості залишатися вдома. Однак люди стали активніше звертатися в клініки пластичної хірургії. Асоціація естетичної медицини Японії звернулася до жителів країни з проханням відкласти пластичні операції, які не є життєво необхідними, щоб не сприяти поширенню Covid-19. Незважаючи на все це представники клініки естетичної медицини Bliss (Фукуока) заявляють, що мають значно більше клієнтів, ніж до пандемії.

Я думаю, що головною причиною такого буму на косметичну медицину є можливість приховати всі сліди операції за маскою і пройти реабілітацію вдома, не заповнюючи ніяких документів на роботі для додаткових лікарняних днів. Також я вважаю, що пацієнт повинен сам вирішити, коли саме йому буде комфортно зробити операцію, а не прив'язуватися до обставин. Головне — вибрати того пластичного хірурга і ту клініку, які дійсно дотримуються всіх заходів для ефективної протидії Covid-19. Тому що безпека клієнтів і медперсоналу зараз на першому місці. 

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити