Косметичні процедури для сосків і ареол

Пластична хірургія включає в себе зміну або ремоделювання тканин для відновлення функцій, поліпшення зовнішнього вигляду або того і іншого. У багатьох випадках пластична хірургія включає в себе основні процедури на обличчі, грудях або тілі, які дають значні результати. Однак, коли мова заходить про груди і грудні клітини, саме найменша і центральна анатомічна область, а саме сосок і ареола—кругла, пігментована шкіра навколо соска—може привернути найбільшу увагу. Як і багато інших фізичних ознак, деякі риси є вродженими і присутні з моменту народження, в той час як інші набуваються і розвиваються в результаті розвитку, гормональних або медичних факторів.

Багато пацієнтів, які незадоволені деякими аспектами своїх сосків або ареол, можуть не знати про косметичні процедури, спрямовані на поліпшення їх зовнішнього вигляду. Ця дискусія стосується лише естетичних процедур соска та ареоли, хоча існують і інші реконструктивні методи, які створюють новий сосок та ареолу у випадках відсутності соска (будь то через видалення раку або після травми). Нижче наведені деякі з найбільш часто затребуваних естетичних процедур соска і ареоли.

Косметичні процедури для сосків і ареол | SLOSSER

Джерело фото: Feel-feed.ru

Ліфтинг соска для низьких сосків

Одна з основних косметичних проблем, з якими стикаються жінки щодо своїх грудей, - це коли положення їх сосків занадто низьке, що клінічно називається птозом. Це явище часто спостерігається у пацієнтів зі збільшеними грудьми або може розвинутися з часом, коли шкіра старіє і соски здаються обвислими нижче або спрямованими вниз.

Корекція птозу сосків, яка піднімає соски в більш естетичне положення, також може змінити положення сосків, які занадто широко або занадто вузько розставлені. Підтяжка сосків є частиною як підтяжки грудей, так і операції по зменшенню грудей, які є процедурами, які виправляють обвислі груди та збільшені груди відповідно. У пацієнток з невеликими грудьми і тільки невеликим ступенем птозу збільшення обсягу грудей за допомогою імплантатів часто призводить до невеликого ступеня підтяжки сосків і не вимагає окремої процедури.

Будь-яка хірургічна процедура, що включає переміщення соска, призведе до утворення рубця по колу ареоли. Під час операції збереження нервів і кровоносних судин, що живлять соски, має важливе значення для підтримки чутливості сосків і здатності до грудного вигодовування. Операція підтяжки сосків може бути показана на будь - якій з обох грудей, дає негайні результати і може поліпшити симетрію у пацієнтів, чиї соски знаходяться на різних рівнях.

Зменшення сосків для збільшених сосків

Збільшені, обвислі, спрямовані вниз соски часто виникають у жінок після грудного вигодовування в результаті повторюваного всмоктування, створюваного дитиною під час годування грудьми, але вони також можуть бути нормальним варіантом розвитку грудей незалежно від загального розміру грудей. Пацієнти, які шукають зменшення сосків для надзвичайно великих сосків, які називаються гіпертрофованими сосками, зазвичай стурбовані виступаючими сосками, які можуть зробити їх занадто помітними або непривабливими під одягом. Крім того, гіпертрофія сосків може призвести до натирання і подразнення від постійного тертя об одяг, що може викликати подальший дискомфорт.

Гіпертрофія сосків може бути виправлена хірургічним шляхом за допомогою ряду методів і призводить до меншого, менш відвислого, більш привабливого соску. У тих випадках, коли збільшений тільки один сосок, зменшення соска може поліпшити симетрію сосків. Крім того, соски неправильної форми можуть бути хірургічно виправлені, щоб здаватися більш круглими і симетричними. Операція зі зменшення сосків може бути виконана як самостійна операція під місцевою анестезією з мінімальним часом простою так і одночасно з іншими видами косметичної хірургії грудей, такими як збільшення грудей, підтяжка грудей і зменшення грудей.

Корекція втягнутих сосків

Перевернуті або втягнуті соски існують, коли соски виведені нижче поверхні шкіри і не мають нормального виступу. Цей стан може бути присутнім в ранньому дитинстві, під час розвитку грудей в підлітковому віці або з'явитися пізніше в дорослому житті. У деяких жінок перевернуті соски є результатом змін, які відбуваються в міру зменшення тканини грудей після грудного вигодовування. У рідкісних випадках це може бути викликано раком молочної залози.

Перевернуті соски виникають через утворення рубців навколо молочних проток або вкорочення самих молочних проток, які проходять через груди і відкриваються в верхню частину сосків. Існує цілий ряд станів від легкого до більш важкого ступеня інверсії сосків. У легких випадках соски іноді вивертаються, але спонтанно стають ерегованими при стимуляції; в той час як при більш важких типах вивертання соски втягуються нижче поверхні ареоли і не можуть бути висунуті вручну. Хірургічна корекція включає в себе процедуру звільнення нижніх тканин і може потребувати розсічення молочних проток, що потенційно може перешкоджати майбутньому грудному вигодовуванню. Операція проводиться під місцевою анестезією або з внутрішньовенною седацією. Результати негайні, а задоволеність пацієнтів висока. Ця процедура може поєднуватися з іншими естетичними хірургічними процедурами на грудях.

Допоміжна тканина грудей і додаткові соски

Розвиток додаткової тканини грудей з відповідними сосками або пігментованими ареолами іноді може відбуватися як у чоловіків, так і у жінок. Ці знахідки, звані допоміжною тканиною грудей і додатковими сосками, зазвичай з'являються уздовж лінії молока ссавців, яка утворює широку V-подібну форму спереду від пахв з боків грудей і живота. Коли вони присутні у вигляді невеликих, круглих, пігментованих уражень шкіри, вони можуть нагадувати родимки або іншу доброякісну пігментацію шкіри. Крім того, вони можуть розвиватися як більш помітні маси під шкірою через вплив гормонів, наприклад, при вагітності або під час лактації. Хоча вони зазвичай не потребують лікування, вони можуть бути непривабливими і стати джерелом збентеження для пацієнтів, особливо в тих випадках, коли допоміжні соски лактують. Хірургічне висічення є типовим методом лікування і призводить до постійного видалення тканини молочної залози, а також повного видалення зайвих сосків або ареол.

Поліпшення нерівномірності або асиметрії ареоли

Деяка ступінь асиметрії грудей, наприклад, різної форми або розміру, є нормальною. У легких випадках асиметрії грудей беруть участь тільки пігментовані ареоли. Найчастіше спостерігається невелика різниця в діаметрі або формі ареоли, наприклад овальної або каплевидної форми, а не круглої. Хірургічна корекція ареоли включає видалення частини шкіри, прилеглої до пигментированной ареоли або всередині неї, і накладення швів для забезпечення кращого косметичного результату і симетрії. Для пацієнтів, які шукають зменшення або збільшення ареоли, центровані кола можуть бути використані для визначення ареоли на бажаній окружності.

Жінки, які проходять операцію з підтяжки грудей або зменшення грудей, також виграють від зміни положення сосків до більш естетичного рівня, що є частиною хірургічної процедури. У цих операціях розріз, який використовується для підйому сосків, може також служити для досягнення змін в окружності і формі ареоли.

У жінок, що мають горбисті груди, стан, при якому тканина грудей звужена, ареоли здаються значно збільшеними і кілька спотвореними щодо кількості тканини грудей і шкіри грудей. У цих пацієнтів і в залежності від таких міркувань, як специфіка деформації і ступінь симетрії, хірургічне втручання для отримання найкращого косметичного результату передбачає зменшення ареоли в поєднанні з підтяжкою грудей або збільшення грудей за допомогою імплантатів.

Збільшення чоловічих грудей

Для чоловіків, які хочуть більш привабливі груди, їх основні проблеми зазвичай пов'язані з додатковим розвитком тканини грудей, що лежить поверх грудних м'язів. Це захворювання, яке називається гінекомастією, часто зустрічається у хлопчиків-підлітків або пізніше в середньому віці. У більш важких випадках він викликає розтягнення верхньої шкіри і дозволяє тканини грудей стати маятниковими.

Поряд з надлишком тканини грудей, сосок і / або ареола можуть бути деформовані або перебувати в непривабливому положенні з однієї або обох сторін. При значному розвитку тканини молочної залози сосок може зміщуватися вниз і як би звисати з грудного горбика . Крім того, сама ареола може стати непропорційно збільшеною, тоді як сосок може здаватися втягнутим або перевернутим нижче рівня шкіри. Репозиція соска в більш привабливе місце, корекція інверсії соска і зменшення ареоли можуть бути виконані з корекцією гінекомастії з використанням аналогічних розрізів. Ці процедури роблять позитивний вплив як на фізичний вигляд людини, так і на його емоційне самопочуття.

Розглядаючи пластичну хірургію для вирішення будь-якої з перерахованих вище проблем, завжди вибирайте сертифікованого пластичного хірурга, який добре обізнаний і досвідчений у багатьох доступних варіантах. Обговорення хірургічних альтернатив і розуміння плюсів і мінусів кожного з них до початку будь-якої операції призведе до найвищого задоволення пацієнта.

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити