Як можна використовувати лазерні процедури для вагінального омолодження?

Дефіцит естрогенів призводить до різних фізичних змін вульви, піхви і нижніх сечових шляхів. Вони можуть включати сухість піхви, печіння, подразнення, відсутність мастила, хворобливий статевий акт, а також сечові симптоми терміновості, хворобливе сечовипускання і інфекції сечовивідних шляхів. Вагінальний дискомфорт і нетримання сечі також можуть виникати в передменопаузі і після пологів. Ці симптоми мають хронічний характер і можуть з часом погіршуватися, загрожуючи сексуальній функції і якості життя. Місцеве лікування естрогенами може бути ефективним для лікування вагінальних змін, однак дані про його безпеку, особливо у жінок з особистим анамнезом естрогензалежних пухлин, відсутні.

Показано, що лазерне вагінальне омолодження ефективне та безпечне при лікуванні проблемних вагінальних та сечових станів менопаузи, підвищення сексуальної функції та поліпшення якості життя.

Процедура

Фракційний лазер CO2 м'яко і безболісно впливає на стінки піхви через спеціальний сканер. Ця дія створює невиразні мікро-пошкодження, які необхідні для виробництва нового колагену, який реорганізує і відновлює рівновагу компонентів слизової оболонки піхви і урогенітальних структур.

Як можна використовувати лазерні процедури для вагінального омолодження? | SLOSSER

Джерело фото: centre-beautymed.com.ua

Результат

З кожною лазерною обробкою запускається процес регенерації тканин, що триває кілька тижнів. Значні поліпшення спостерігаються вже після першої процедури: слизова оболонка піхви стає більш поживною і зволоженою, а епітелій- більш товстим, підтягнутим і еластичним. Правильний рН піхви відновлюється, що допомагає підтримувати його природний захисний бар'єр і знижує ризик зараження. Збільшені вагінальні тканини на уретральному отворі можуть зменшити проблеми з нетриманням сечі і поліпшити сексуальну функцію. Однак лазерне вагінальне омолодження саме по собі не може гарантувати підвищену сексуальну реакцію, так як бажання, збудження і оргазм- це складні, суто особисті реакції.

Часті питання

Чи є якісь ризики?

Є деякі мінімальні ризики. Більшість жінок повідомляють про тимчасові побічні ефекти, незначне почервоніння або припухлості. Цей дискомфорт зазвичай зникає через кілька днів.

Скільки процедур рекомендується?

Для досягнення найкращих результатів ми рекомендуємо 2-3 процедури з інтервалом в 4-6 тижнів, а потім одну процедуру щорічно.

Як довго триває ефект від лікування?

Результати є негайними, навіть після першого лікування і поліпшуються протягом наступних місяців. Процес регенерації, який він запускає, може з часом згаснути, коли може бути доцільно повторити лікування.

Що відчувають пацієнти під час лікування?

Пацієнти можуть відчувати невеликий тиск на стінку піхви і підвищену чутливість поблизу вагінального отвору.

Як відбувається відновлення?

Більшість жінок повідомляють про незначний локальний дискомфорт після лазерного лікування і протягом перших кількох днів після сеансу. Зазвичай вони можуть відновити свою звичайну рутину через 1-3 дні.

Коли я можу відновити сексуальну активність?

Статевого акту слід уникати в перші 3-4 дні після лікування.

Які процедури можна поєднувати з лазерним вагінальним омолодженням?

Лазерне вагінальне лікування можна поєднувати з лабіопластикою. Лабіопластика змінює розмір або форму статевих губ, як правило, роблячи їх менше або виправляючи асиметрію між ними.

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити