Ідеальна форма сідниць: який метод обрати

Мода на привабливі сідниці певних форм надзвичайно зросла в останнє десятиліття через вплив соціальних мереж та деяких відомих у світі зірок. Однак ще до того, як стали популярні хірургічні операції, за останні півстоліття виконувалися різні процедури формування сідничних м'язів для виправлення деформацій і поліпшення пропорцій, усунення в'ялості або коригування розміру. Існує безліч процедур, які можна використовувати для поліпшення зовнішнього вигляду сідниць, включно з нехірургічними ін’єкціями, імплантатами, жировою тканиною, ексцизійною операцією, ліпосакцією або їх комбінацією. Розуміння фізіологічних особливостей пацієнта, його проблем і цілей допомагає пластичному хірургу сформулювати ідеальний план і вибрати найкращу методику, щоби дати пацієнту приємний результат. У цьому матеріалі я розповім про три основні пластичні операції для формування ідеальних сідниць: шкірну ексцизійну (або формальну) підтяжку сідниць, бразильську підтяжку сідниць (BBL) і сідничні імплантати.

Методы коррекции ягодиц

Техніка ліпоскульптури для корекції сідниць

Іншими словами, це ліпосакція з пересадкою власного жиру, або ж бразильська підтяжка сідниць. Спочатку пластичний хірург визначає зони, з яких у пацієнта можна взяти жирову тканину: живіт, груди, бічна область грудної клітки, талія, стегна, спина, руки. Для досягнення найкращих естетичних результатів нижня частина спини, крижі, талія і стегна майже завжди піддаються ліпосакції, щоби звузити талію, підкреслити вигини і знизити співвідношення стегон/талії. Після проведення ліпосакції жир очищають, видаляють зайву рідину, обробляють розчином антибіотика і з'єднують із плазмою пацієнта безпосередньо перед ін'єкцією. Підготовлений матеріал вводять в сідниці пацієнта за допомогою канюлі для інфільтрації 4 мм.

Сідничні імплантати

Цей метод корекції сідниць також називається глютеопластикою й ефективний тоді, коли власної жирової тканини пацієнта недостатньо для збільшення сідниць, а зона стегон слабо виражена.

Спочатку хірург позначає області, де будуть здійснюватися надрізи і вводитися імплантати. Медійна протяжність імплантату становить приблизно 2 см латеральніше зовнішнього краю крижової кістки. Пацієнт перебуває під загальною анестезією, для профілактики тромбозу вен застосовуються ножні насоси і вводиться спеціальний препарат. Один вертикальний розріз завдовжки 6 см робиться по середній лінії крижової області у міжсідничній складці. Розріз проводиться через шкіру, підшкірну клітковину, продовжується до бічних меж крижової кістки і медіальної межі великої сідничної кістки. Потім здійснюється розріз 4-6 см внутрішньом'язово і створюється кишеня імплантату. Це виконується з обох сторін. Імплантати вводяться в кишеню через невеликі розрізи за допомогою пластикової воронки і розміщуються під великими сідничними м'язами. Положення імплантатів перевіряється пальпацією, а естетика збільшення оцінюється під різними кутами.

Методы коррекции ягодиц-фото1

Техніка формальної підтяжки сідниць

Цей метод корекції сідниць часто проводиться у пацієнтів із масивною втратою ваги. Він використовується для усунення пошкоджень колагенових і еластичних волокон, які були сильно розтягнуті. Типова V-подібна фігура пацієнта, який сильно схуд, виникає через надлишок шкіри і її недостатню еластичність. Також часто здійснюється післяопераційна підтяжка сідниць для усунення в'ялості і птозу шкіри. Але процедуру також можна поєднувати з трансплантацією аутогенного жиру і/або сідничними імплантатами.

Першим кроком у цій техніці є виконання верхнього розрізу вздовж гребеня клубової кістки, коли пацієнт стоїть у вертикальному положенні. Потім виконується щипковий тест, щоби визначити, де буде позначено нижній розріз. Висічення зайвої шкіри і жиру виконується методом «крила чайки». Ліпосакція боків і стегон проводиться тільки коли це необхідно. Ще одним поширеним процедурним доповненням до формальної підтяжки є підтяжка задньої поверхні стегна.

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити