5 фактів про mommy makeover

Тетяна, одна з моїх пацієнток (ім'я змінено), поділилася своїми думками стосовно недавно проведеного для неї mommy makeover: «Досвід інших мам у світі доводить, що після вагітності і пологів можна виглядати прекрасно. Я дуже рада, що змогла подолати свої сумніви, адже мені практично повернули колишнє тіло. Я люблю своїх дітей, але також я хочу бути привабливою і радіти, бачачи своє відображення у дзеркалі. Тепер саме так і буде».

Процедури, які допомагають безпечно й ефективно привести до ладу проблемні зони одночасно, є особливо цінними для молодих мам. Адже час — наш найважливіший ресурс. Проте не всі пластичні операції для молодих мам однакові, і не завжди доцільно поєднувати їх для кожної пацієнтки. Тому я підготував 5 фактів, які вам буде корисно знати, якщо ви плануєте зробити mommy makeover.

Стандартного комплексу процедур mommy makeover не існує

Mommy makeover не універсальна процедура. Навпаки, це комплекс пластичних операцій, який повинен бути адаптований до ваших індивідуальних потреб, способу життя й анатомії. На контур вашого тіла можуть вплинути:

  • вагітність;
  • грудне годування;
  • збільшення або втрата ваги;
  • вік;
  • менопауза.

Шкіра на животі може розтягуватися понад свою здатність «приходити в норму», після чого залишаються обвислі в'ялі складки і нерівний контур тіла. Багато жінок також втрачає об'єм грудей, у них утворюються жирові відкладення в області живота, стегон і боків, які можуть бути стійкими до дієти і вправ. Ключем до бажаного результату mommy makeover є вибір правильного часу і комбінації процедур, що дозволять найкращим чином змінити конкретно ваші проблемні області.

Mommy makeover-фото1

Mommy makeover зазвичай включає живіт і груди

Як правило, mommy makeover включає операцію на грудях і підтяжку живота. Із назви випливає, що комплекс процедур був створений для жінок як засіб омолодження ділянок тіла, на які найбільше вплинуло материнство. Однак із часом підхід до mommy makeover змінився. Тепер цей комплекс може включати будь-яку комбінацію процедур, наприклад:

  • збільшення грудей;
  • підтяжка грудей;
  • зменшення грудей;
  • підтяжка живота;
  • збільшення сідниць;
  • ліпосакція;
  • підтяжка рук;
  • підтяжка стегон.

Мета mommy makeover — повернути контуру вашого тіла більш підтягнутий і молодий вигляд. Може знадобитися видалення зайвої шкіри, небажаних жирових відкладень, збільшення об’єму грудей за допомогою грудного імплантату і/або вирішення проблеми втрати об’єму за допомогою пересадки жиру.

Збільшення грудей vs підтяжка грудей

Операція на грудях часто є основним компонентом mommy makeover, так як вагітність і годування грудьми можуть призводити до зменшення грудей. У такому разі імплантат — безпечний метод відновлення втраченого об’єму. Однак вагітність, годування грудьми і вік також можуть призвести до розтягування шкіри і тканин грудей. Ось чому просте збільшення не завжди є рішенням. Спроба використовувати імплантат більшого розміру для компенсації обвисання шкіри зазвичай призводить до ускладнень у майбутньому. В'яла обвисла шкіра є ознакою слабкої тканини, яка не зможе утримувати імплантат на місці з плином часу. Підтяжка грудей також дозволяє створити більш молодий вид, тому що сосок повертається до центру грудей.

Більшості молодих мам потрібна повна підтяжка живота

Живіт — проблемна зона для багатьох пацієнток. Хоча ліпосакція є золотим стандартом для видалення зайвих жирових відкладень, вона не може вирішити проблему в'ялої шкіри або в'ялих м'язів, що часто зустрічається у пацієнток, які пережили вагітність і пологи або які набрали/втратили значну кількість ваги. Проте підтяжка живота допоможе вирішити всі 3 проблеми.

Існує 2 варіанти підтяжки живота: повна і міні-підтяжка. Хоча більшість пацієнток хочуть другого, найчастіше їм насправді потрібно перше. Міні-підтяжка впорається тільки зі в'ялою шкірою нижче пупка, що в основному виключає жінок, які народили дитину, набрали вагу або пережили менопаузу. Пацієнткам імпонує ідея будь-якої процедури зі словом «міні», оскільки це передбачає більш короткий розріз. Однак важливо пам'ятати, що міні-підтяжка живота все одно є операцією, яка вимагає відновлення. Жодна жінка не хоче пройти через усе це і не отримати бажаний результат — плаский привабливий живіт. Ви можете самостійно спробувати оцінити, який вид підтяжки живота вам потрібен: якщо подивитися на весь живіт, чи немає у вас зайвих жирових відкладень і/або в'ялої шкіри над пупком? Якщо так, то вам знадобиться повна підтяжка живота. Лінія розрізу в такому разі може бути трохи довшою, але це дозволить створити стрункий, підтягнутий контур усього живота.

Mommy makeover

Плануйте реабілітаційний період після mommy makeover

Пластична операція для молодих мам може радикально змінити зовнішній вигляд вашого тіла, надаючи більше енергії, життєвих сил і самооцінки. Однак, це все таки хірургічна процедура, яка вимагає часу на відновлення, тому необхідно заздалегідь продумати і ретельно спланувати деталі. У цілому пластика живота вимагає найбільшого часу для реабілітації — близько 2 тижнів. А протягом приблизно 3-4 тижнів вам не можна буде сильно нахилятися і піднімати ноги. Тому, якщо у вас є маленькі діти, заплануйте нагляд за ними. Найкращий спосіб добитися відмінного результату — дати своєму тілу час і енергію, які необхідні для одужання.

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити