Безкоштовні пластичні операції для постраждалих від війни

Нещодавно у французькому виданні FranceInfo вийшла стаття про роботу українських пластичних хірургів під час війни.

Пластичні хірурги в Києві стикаються з нагальною потребою проводити пластичні операції на обличчі цивільним і військовим, які постраждали від наслідків бойових дій. Це стає першим кроком у довготривалому процесі фізичної та психологічної реабілітації цих жертв війни. 

Безкоштовні пластичні операції для постраждалих від війни

У Андрія Павленка цього тижня призначена вже третя ринопластика (корекція форми носа). Чоловік добровольцем пішов на фронт і воював на Сході. Одного дня, внаслідок ворожого обстрілу, обличчя воїна було понівечене осколками. 

“Я був збентежений, адже обличчя – найперше, що бачить кожна людина перед собою. Це найважливіше”, – розповідає він. 

Нещодавно життя українки Катерини Фіалко змінилося в гіршу сторону. Вона була в автомобілі саме в той момент, коли поруч прилетіла ракета. Обличчя її було понівечене уламками скла, також жінка втратила зір на одне око. 

Всіх цих людей об’єднує одне: їхні обличчя понівечені через війну. Однак повернути їм упевненість у собі та красу взялися українські лікарі. 

Сьогодні багато українських пластичних хірургів роблять безкоштовні операції постраждалим від війни цивільним і учасникам бойових дій. 

Досвідчені українські лікарі клініки “Нове Тіло” також проводять безкоштовні консультації, пластичні та реконструктивні операції для українців, які отримали травми внаслідок війни. 

Оригінал статті можна знайти за посиланням

 

Слоссер Дмитро Володимирович
Автор статті: Слоссер Дмитро Володимирович

Заслужений лікар України, керівник центру пластичної хірургії

Всі статті автора

Зв'язатися зі мною

Пластичний хірург

Слоссер Дмитро Володимирович

Україна, м. Київ, вул. Щекавицька, 9а
(Клініка "Nove Tilo")

Задати питання
лікарю особисто

Надсилаючи форму, я надаю згоду на обробку персональних данних.
Соціальні мережі
Месенджери
На цьому сайті використовуються файли cookie. Продовжуючи перегляд сайту, ви дозволяєте їх використання. Детальніше Закрити